magyarfutball.hu

Budapesti AK - MTK 1 : 8

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1916/1917, 21. forduló
nézőszámok:
  1. Pesti Hírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.20, 21:59 (szerk.: 2021.08.21, 08:59)
    MTK. — BAK. 8:1 (3 : 0)

    Hungária-ut. 3000 néző. Biró: Sebők Ármin. Váratlanul nagy goalarányu győzelmét csatársora kiválóságának köszönhette a bajnokcsapat. A BAK. védelme tehetetlen volt a nagyszerűen kombináló MTK. csatárokkal szemben, csatársora pedig föltűnően akcióképtelen volt. A MTK. goaljait Schaffer (4), Schlosser (3) és Vágó (1) rúgták. A csapat legjobb embere Schlosser volt, mig a BAK.-ban Károly tűnt ki. A mérkőzés dicséretesen fair és incidensmentes lefolyású volt.

    Pesti Hírlap, 1917. június 12.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.20, 21:54
    MTK—BAK 8 : 1 (3 : 0).

    - Az MTK olyan kényelmes iramban, unottan kezdte a mérkőzést, mintha egy elsőrangú angol csapat biztos győzelme tudatában állt volna ki egy magyar csapat ellen. Pedig nem az, ellenfelét becsülte le az MTK, hanem nyilván azért nem erőlködött, mert a lábai­ban érezhette a csütörtöki bécsi mérkőzést és tűrhetetlennek találta a forróságot. Annak daczára, hogy nem melegedett bele a játékba, mégis olyan remek játékot folytatott az MTK és csatársora olyan ötletesen kombinált, hogy igazán nem látszott meg a csapaton, hogy ráférne már a nyári pibenés. Schloeeer, Schaffer, Szabó és Tauszig fényes klasszisu játékot produkáltak és a mezőnyben Rácz is jól hozzáidomult az együtteshez. A védelemnek alig akadt dolga, a BAK csatársorát már a kék-fehéreknek nagyszerűen összejátszó halfsora tartóztatta föl. Váratlanul nagy goalarányu veresége daczára csak elismeréssel szólhatunk a BAK játékáról, a csapat ki­vételesen kedvvel, lélekkel és sok odaadással dolgozott.Vonatkozik ez elsősorban a még mindig nagyszerű fejjátéku Károlyra, mig kivüle különösen Székely, Deutsch és Jelen tüntette ki magát. A goalok sorát a 10. perczben Schlosser kezdte meg, a ki a BAK védelemből kiszökve védhetetlenül plaszirozott. A 14. perczben újból Schlosser gyönyörű goalt irányit. Két perczczel későbben a BAK balösszekötője az üres goal előtt is hibáz, majd a 42. perczben Schafífer öt mé­terről lő goalt.
    Szünet után 14 perczczel Schaffer a kapna által védett labdát rendeltetési helyére juttatja, Schlosser rúgja remek egyéni játék után az ötödik, majd Schaffer a hatodik goalt(18. és 21. percz). A 25. perczben Feldmann balszélső be­adásából Pollák a BAK egyetlen goalját éri el, mire a 29.perczben Schaffer, majd a 40. pereiczben Vágó nyolczra növeli az MTK goaljait. Biró Sebők Ármin. Kornerarány 7:2 az MTK javára.

    Az Újság 1917 június 12.