magyarfutball.hu

Budapesti TC - III. Kerület 0 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.28, 21:39
    III. kerületi Torna- és Vivó Egylet - BTC 4:0 (1 : 0).

    Bíró: Kenessey Géza. A Kanyaurek és Szántó nélkül játszó piros-fehérek a teljes csapattal starthoz állt és kitünően diszp­onált III. kerületiektől váratlanul sulyos vereséget szenved­tek, pedig Bihari a BTC goaljában mentett, a mi menthető volt. A gyözteseknél Stark, Híres, Futó és Hönich remekelt. Breuer és Ludwig goaljai után Híres két gáncs miatt megítélt tizenegyesből négyre emeli a goalok számát.


    Az Újság, 1918 november 12.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.01.28, 21:34
    III. ker. TVE - BTC 4:0 (1 : 0)

    Millenáris pálya, Bíró: Kenessey Géza. Fölényes győzelmet aratott a III. kerület pompás formában levő csapata a BTC-nek Biharival és Kőszegivel megerősített, de Kanyaureket és Szántót nélkülöző csapatán. Az első félidő még egyenlő erők küzdelmének képét mutatta, de a második félidőben a III. kerületiek uralták a mezőnyt, ugyannyira. hogy még a középvonalon sem tudott keresztül jutni a BTC csatársora.
    A győztes csapatban különösen a fedezetsor produkált elsőrangu játékot. A második félidő­ben ugyszólván tömte a csatársort szebbnél-szebb labdákkal, amelyeket a csatárok igyekez­tek is legjobb tudásuk szerint kihasználni. Futónak cseppet sem ártott, hogy katonai szolgálata hosszu pihenésre késztette. A csatár­sor legjobb embere Hőnich volt, aki fárad­hatatlanul vezette a támadásokat. Mellette még Breuer és Ludwig vált ki hasznos játékával. A Stark—-Híres hátvédpár már csirájában elfoj­totta a BTC támadásokat. Híres két védhetet­len 11-essel is bizonyságát adta hatalmas rugó technikájának.
    A BTC csapatában egyedül a közvetlen vé­delem felelt meg feladatának. Bihari a kapuban igen sokszor mutatta ki változatlan tudását. Kőszegi ugyszólván egyedül fogta fel az ellen­fél csatársorának támadásait. Bayer Ludwigga! szemben alig boldogult. A fedezetsor sem a védelemből, sem a támadásból nem vette ki részét, míg a csatársor teljesen akcióképtelen volt.
    Az első gólt a 12. percben lőtte Breuer 5 méterről a Kollártól kapott labdával. A félidő további részében változatos mezőnyjáték folyt.
    A második félidő 7. percében Ludwig szép lefutását siker koronázza, amennyiben szép hosszu lövéssel megszerzi csapatának a második gólt. A 35. percben Ludwigot a kapu előtt el­gáncsolták. A megítélt 11-est Híres belövi. A 40. percben Szabó gólját off-side címén nem adja meg. A 43. percben Hönichet a lövés pil­lanatában elgáncsolják. A büntető rugást Híres góllá értékesíti.


    Sporthirlap, 1918 november 11.