magyarfutball.hu

Törekvés SE - MÁV Gépgyár 3 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 8. forduló
játékvezető : Vértes Imre
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.01, 20:14 (szerk.: 2022.02.02, 11:57)
    Törekvés Sport Egylet— Máv. Gépgyári Sport Kör 3:0 (1:0).

    Halom-utcai pálya. 500 néző . Biró: Vértes Imre.

    nagvrészt hóval boritott Halom-utcai pá­lyán találkozott a két vasutas csapat. A mér­kőzés a Törekvés- megérdemelt, biztos győzel­mével végződött. Az egész mérkőzés folyamán a Törekvés, !endületesebben és nagyobb tech­nikai tudással játszott; az elért eredmény hűen fejezi ki a két csapat közti különbséget. A Tö­rekvés csatarsora kombinativ, gyors összjatékával a játék nagy része alatt sakkban tartotta ellenfelét. Csapkay helyén a hazatért Ürögdi játszott és ismét a régi kitűnő csatárnak bizo­nyult. A csatarsorban még az agilis Bőti és Rákossi érdemeinek dicséretet. A fedezet sorban Viola volt a legjobb, mig a hátvédek közül Siegl volt a jobbik. A Máv. csapatában Dunner hátvéd és Oswald középfedezet voltak a véde­lem legjobb emberei. A csatársorban a vissza­tért Bobor volt a legjobb ember, mellette Szedlacsek érdemel dicséretet.

    Törekvés kezd, és azonnal támadólag lép fel. A 8. percben Ürögdi szökteti Rákossit, aki a kifutó kapus előtt az üres kapu mellé lő. A Tö­rekvés tovább is támad a 20. percbon Ürögdi hosszu lövése a kapufára pattan. A 30. perc­ben őti kiszökik, a kapu előtt azonban Dunner kézzel fellöki; a megítélt tizenegyesből Rákossi a vezető gólt lövi. A gól után a Máv. is vezet néhány támadást, azonban a belső csatá­rok erélytelénséde miatt eredményt nem tud elérni. A félidő utolsó perceiben ismét a Törek­vést látjuk frontban.

    A második félidőt a Máv. kezdi, mégis a Törekves csatárai veszik át a támadást, s a 2 percben Bőti a kornervonalról hátraadott labdáját Lottka menthetetlenül a kapuba helyezi (2 : 0). Kezdés után, a Máv. is vezet néhány szép támadást, Bobor lövése a kapulécre pattan, majd Szedlacsek veszélyes labdája süvít el közvetlen a háló mellett. A 20. percben Cser­mely lerohan, középre adott labdájából Ürögdi lövését Morvai kornerre védi, amelyből Rákossí a harmadik gólt lövi (3.0). Kezdés után Máv. támad és Viola faultja miatt tizenegyeshez jut, amelyet azonban Szedlacsek a kapu mellé lő.
    A mérkőzés hátralévő részében a Törekvés van fölénvben, bár a Máv. csatárai is gyakrabban jutnak el a Törekvés k pujához, további ered­ményt egyik csapat sem ér el.

    Sporthirlap, 1918. december 9.