magyarfutball.hu

MTK - Terézvárosi TC 14 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 10. forduló
játékvezető : Vértes Imre
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.02, 20:03
    MTK-TTC 14 : 1 (6: 1)

    - Hungária-uti pálya. 3000 néző. Bíró: Vértes Imre.
    inden várakozást felül uló, gólarányban, megsemmisítő föl nnyel győzte az MTK a Te­rézvárosiakat, akiktől legutóbbi jó szereplésük után bizony nagyobb ellenállást vártunk és reméltünk. Az esőből felázott, hótól boritott, síkos pályán azonban technikai tudásáva1 oly felsőbbségben volt az MTK, hogy a játék képe az első percektől eltekintve, inkább valami ismeretterjesztő football előadást, mint komoly bajnoki meccsre emlékeztetett.
    Az MTK kapujában ma Kropacsek szemé­lyében uj crack mutatkozott be. képességeiről egyelőre nem mondhatunk kritikát, mert nem volt alkalma tudását bemutatni, de néhány nyugodt akciója biztató képességet sejttet; alakja mindenesetre predes tinálja rá, hogyjió kapus váljék belőle. A Feldmann—Kertész II. hátvédpár szabadon állva, tiszta labdákkal még meg tudott birkózni, de nehéz helyzetben nem elégített ki. A Nyul II.—Nyul I.—Vágó . ö szeállitásu fedezetsorban Nyul II. észszerű, okos és nagy technikai készültségen alapuló, körül­tekintő játéka magaslott ki, bár Vágó játéka ellen sem lehet különösebb kifogásunk. A csa­társorban a Konrád II-— Schaffer—Schloss er belső trio ugyancsak ellenében volt. Rövid lapos passzaik sűrűn tarkítva egyéni akcióktól pillanatig sem hagyták levegőhöz jutni az elleníél védelmét, s precíz összmunkájuk élvezetes látvánvt nyújtott a csunya, hűvös időben ugyancsak didergő lelkes közönség számára Közöttük is ki kell azonban emelnünk Konrád II. játékát akinek egyedülálló technikája páro­sulva nála szokatlan ambícióval és eredményes­séggel, mindnyájunk legteljesebb elismerését vívta ki. Határozott javulás észlelhető Schaffer és Schlosszer játékán, akik ha ma még nem is játszottak a tőlük megszokott eredményesség­gel, nagy classzal, könnyen és fitten dolgoztak, s nagy részt vindikálhatnak maguknak a nagy siker kivívásában. Braunt ma a szokottnál valamivel kevesebbet foglalkoztztták, de a hozzá juttatott labdákat rendszerint jól továb­bította. Winkler mint balszélső a szokottnál gyengébb volt.
    A TTC legkomplettebb összeállitásában állott fel. Kopácsi a gólok közül egyet kettőt ment­hetett volna, de a legtöbbel szemben tehetetlen volt, bár néhány labdát szokatlan szerencsével hárított el. A beckek közül csak Hegyi nyuj­tott elfogadhatót; de ő sem játszotta ki szo­kott formáját A fedezet- és csatársorról nem sok jót mondhatunk. Az előbbi a nehéz tala­jon hamarosan kifulladt, míg az utóbbitól pil­lanatig sem láttunk hajlamot az összjátékra. Egyénileg Maly nyujtott elfogadhatót.
    Az első gólt a TTC éri el tizenegyesből Hegyi révén a 7-ik percben, Két perccel később Schaffer egyenlít ki. Az első télidő további gól­jait (26 p) Konrád II., (29 p) Schlosszer,
    (38. és 42. p.) Konrád II. és (45. p.) Schaffer lövik. A második félidőben Konrád II. (8 p) Vágó (22 p) chlosszer (25. p,) Schaffer (29 p.), Winkler (31. p ), Schlosszer (33. p.l, Braun (34. p.) és Schlosszer (38. p.) juttatják az MTK-t góljaihoz.
    Csillag a TTC ballhalfja az első félidő végén inszakadást szenvedett, ugy hogy a TC a második félidőt tíz emberrel, majd Frocenko érthetetlen önkéntes kiállása folyián az utolsó tíz percet kilenc emberrel játszotta végig,


    Sporthirlap, 1918 december 2.