magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - 33 FC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 11. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.06, 21:03
    TTC—»33« FC 3:1 (1:0).

    Hungária-uti pálya. Bíró: Orova Henrik.
    Hellyel-közzel érdekes küzdelem keretében mérkőzött a két csapat, s találkozásuk as TTC legutóbbi jó eredményeit igazolandó a Terézvárosiak. győzelmével végződött. A játék 60 percig egvenrangu ellenfelek küzdelmét mutatta, míg a hátralevő negyedórában inkább a TTC-t láttuk frontban. A pályát vékony, megfagyott hóréteg fedte, mely rendkívüli módon megnehezitette a játékot, s a játéktudáson kívül kü őnös alkalmazkodó képességet is követelt a játékosoktól. A csapatok kő ül a TTC jóbban tudott alkalmazkodni a nehéz talajviszonyokhoz, e ez a körülmény biztosította is számukra a győzelmét. Kopácsinak a TTC kapujában nem igen volt komoly dolga.
    A két hátvéd, Portörő és Hegyi, hibátlanul, meglepő biztonsággal végezte dolgát, különösen Hegvi játéka volt imponáló. A Neumann— Fried—Csillag összeállításu halfsor rendkívül szorgalmasan szedett labdát, emellett azonban gondja volt a helyes labdaadogatásra is. A csatársor a legerősebb összeállításban játszva, nem nyujtotta a legjobbat. Határozottság, erélyesség és gyorsaság dolgában mi kivánni valót sem hagyott hátra, de hiányzott belőle a szük­séges tervszerűség és rendszeresség. Egyénreg a Maly—Recht jobbszárny és Renner balszélső voltak a legjobbak. Gyimes és Proczenkó még formán kívül vannak.
    A »33«-asok ujabb veresége azt igazolja, hogy a csapat a szezon végére teljesen elkészült erejével.
    Zsák a gólokat nem védhette; néhány nehéz labdát azonban a tőle megszokott stílusban vé­dett. A hátvédek. Grüner és László igen bizony­talanul dolgoztak. A fedezetsort a játék folya­mán elég helytelenül állandóan változtatták. A védelemben még elfogadhatót produkáltak, de a támadásban nem ütötték meg a mértéket. Egyénileg Boros I volt közöttük a legjo b. A csatársor ideig-óráig tetszetős mezőnyjátékot folytatott, de a kapu előtt erélytelensége foly­tán egyszerűen csődöt mondott. Nagv hibája volt a csatársornak, hogy tagjai sokáig tartották maguknál a labdát, s gyors passzjáték helyett egyéni akciókkal próbálkoztak. Egyedül Szánthó nyujtott elfogadhatót.
    Az első gólt a TTC az első félidő 35. percében éri el kornerből Grüner öngó ja révén A második félidő 13. percéhen Recht ujabb gólt fejel. A 23. percben éri el a »33« Boros II ré­vén egye len gó ját. A játék utolsó percében kornerből szerzi meg a TTC harmadik gólját, miközben Z ák védeni akar.án a labdát, sajnálatos módon fején boxolta Pro.zenkót.


    Sportvilág, 1918 november 25.