magyarfutball.hu

Kispesti AC - Budapesti TC 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.26, 22:59 (szerk.: 2022.02.16, 10:34)
    Kispesti AC — BTC 3:0 (2:0)

    Hungária-ut
    Bíró Gerő Ferenc

    A Kispesti AC nagy gólarányu győzelme a a nap legnagyobb meglepetése. A mikor meg­állapítjuk, hogy a KAC megérdemelten jutott a sikerhez, el kell ismernünk, hogy nem volt jobb három góllal. Hogy a BTC tehetetlen csa­tárai gólt nem rugtak, nem írandó teljesen az ő rovásukra, hanem dicséretére szolgál Vargá­nak, a KAC kiváló kapusának, a ki a legjobb napjaira emlékeztető védést produkált.

    Az első félidőben a BTC játszik erős nap ellen, a ked­vező oldalon a KAC némi lölénybe kerül, s a 8-dik percben Balla hosszu, csavart lövése a hálóban akad meg. A BTC kevesebbet támad ellenfelénél, de annál veszélyesebben. A KAC második gólját Krebs TI. lövi. A hátralévő idő­ben a BTC támad.

    A második félidőben a BTC erősen belefekszik a játékba. A 9-dik percben a KAC ellen 11-est ítél a biró. A büntető rugást Pócz lövi, de Varga bravurosan kornerre menti. A KAC ettől kezdve fölénybe kerül, számtalan gólhelyzetet teremt, de csak egy gólt sikerül még elérnie olyképpen, hogy Boldog leadása Gruber lábáról Jenyhez kerül, aki védhetetlenül belövi a labdát. A KAC csapatában külön alig lehet valakit kiemelni, a csapat mindenik tagja a legjobbat nyújtotta. Mindvé­gig nagy lelkesedéssel és fáradhatatlanul küz­döttek á jól megérdemelt győzelemén. A BTC igen előnyös változást telt csapatán. Kanyaurek játszott ismét centerhalfot, nagy hibája a ki­tűnő játékosnak, hogy néha erőszakos. A csa­társor igen szépen kombinál, a kapu előtt azonban teljesen meddő. A védelem derekasan dolgozott.

    Sporthirlap, 1918. szeptember 2.