magyarfutball.hu

Budapesti AK - UTE 1 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 22. forduló
játékvezető : Bóna Pál
nézőszámok:
  1. nela: 3.500
  2. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.26, 22:24 (szerk.: 2022.02.27, 11:44)
    BAK — UTE 1:0 (0:0)

    Hungária-uti pálya, 4000 néző
    Biró: Bóna Pál

    Mindkét csapat multheti teljesítménye után szép játék ígérkezett, azonban a mutatott játék, csak a második félidőben volt kielégítő. Az első félidőben unalmas középjáték folyik; mindkét csapatnak volt alkalma gól elérésére. A második félidőben jobbára a BAK van fölényben s Engel beadásából Ráczkevy védhetetlen lövéséből mégis szerzi a győzelmet jelentő gólt. Későbben Paulusz kapufát rug, majd a 40. percben Kósa biztos gólnak látszó labdáját Fodor, a BAK kapusa hihetetlen bravurral védi. Az UTE az utolsó percekben erő­sen küzd a kiegyenlítő gólért, Priboj lövését Fodor elvetéssel teszi ártalmatlanná.

    A BAK csapatában az ujonnan igazolt Fodor védett, s a BAK győzelmét bravuros védéseivel nagyban elösegitette. A Müller—Szendrő hátvédpár a szokott megbízható hatvédőknek bizonyul- tak. A fedezetsor legjobb embere, Deutsch balfedezet volt. Erbstein kitünően fogta Pribojt, mig Tóth jobbhalf az első félidőben megsérült, s nem fejthette ki tudását. A csatársorban ismét játszott Engel a jobbszélsö posztján, s az elért gól az ú beadásának volt az eredménye. A csatársor többi tagja szürkén játszott. Gulyás betegen állott ki, Gallos helyén Ráczkevy játszott igen jól.
    Az UTE-ban a közvetlen védelem: Knoll-—Vogel hátvédpár hibátlanul dolgozott, a fedezetsorban hiányzott Milosovits. Baubach a második félidő­ben kifulladt. A csatársor erősen megérezte Schaller hiányát. Paulusz és Priboj jók voltak. Vogel I. nem tudta Schallert kellően helyettesíteni. Szidon II gyors lefutásaival tűnt ki.

    Sporthirlap, 1920. március 29.