magyarfutball.hu

Budapesti AK - MAC 1 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 12. forduló
játékvezető : Szüsz Hugó
nézőszámok:
  1. nela: 1.000
  2. Sporthírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.16, 19:21 (szerk.: 2022.02.17, 12:47)
    MAC - BAK 1:1 (1:1)

    Üllöi-uti pálya, 1500 néző
    Bíró: Szüsz Hugó

    A footballjáték nem ismer szezon közben pihe­nőket. A MAC elkövette azt a hibát, hogy egy kis eső, vagy pedig a karhatalom miatt elhalasz­totta a kitűzött mérkőzéseit s igy négy hét óta először állt ki mérkőzésre. Természetes, hogy az egész csapat merev volt, s ugy játszott, mintha első meccse lett volna ez ebben a szezonban. A játék nagyobb részében ugyan fölényben volt, de a 16-os vonalon megakadt a tudománya. Fölös­leges átemelgetések. dribblik, egyéni trükkök tar­kították a MAC csatársor játékát; lőni azonban egyikük sem lőtt; csak néha Bodnár kapu mellé, akit az egész csapat tulságosan forszírozott. Halfsora az I. félidő után a jobb half kivételével ké­szen volt, s csak kivételesen biztos védelmének és jól működő kapusának köszönhette, hogy ki nem kapott.

    A BAK — mint azt tőle vártuk — kitűnő játé­kot produkált. Bár ritkábban jutott szóhoz, táma­dásai mindig nagy veszélyt jelentettek. A csapat főerőssége, mint mindig, az öreg Károly volt, aki ugy ment labdára, mint egy fiatal 17 éves gyer­kőc. Fejeseivel, passzaival és szereléseivel egyaránt uralkodott a mezőnyben. A többiek közül a fiatal Szendrő, Gulyás és Donáth tűntek ki; utóbbi azonban sokat dribblizik fölöslegesen. Gulyás pedig elhirtelenkedi a lövéseket.

    A győzelmet a BAK érdemelte volna meg, mert technikai készültsége sokkal jobb volt, mint ellen­feléé, gyorsaságban is felülmulta, csak szerencséje volt jóval kisebb. A MAC-ban a kapus, Ocskay és Lenz half játéka vált ki. A csatársornak alig volt egészséges akciója.

    Az első félidőben a MAC van inkább fölényben, de a BAK támadásai veszélyesebbek. A 18. perc­ben Rácz centerez, éles centere Geller fejéről a gólba pattan, a kapus védeni nem tudta. A BAK-ot nem hangolja le az eredmény, technikailag is ki­tűnő kombinációkkal közelíti meg a MAC kapuját s Gulyás beadásából Gácsy a 25-ik percben a kiegyen­lítő gólt lövi. Félidő: 1:1. A második félidőben a játék igen változatos; a BAK-nak van több alkalma megszerezni a győztes gólt, de a védelmek mind a két részről oly önfeláldozóan dolgoznak, hogy ez nem sikerül.

    Sporthirlap, 1919. december 1.