magyarfutball.hu

Törekvés SE - Budapesti TC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 27. forduló
játékvezető : Fiedler Konrád
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.17, 22:27
    TSE: Dürr— Horváth, Vass— Siegl, Hajós, Wetzer— Szánthó, Weisz, Micsi­­nay, Hirzer, Mesner.
    BTC: Palcsek— Kőszegi, Auerbach— Zettelmayer, Rauchmaul, Szabó--Hajdu, Schweng, Pócz, Tichovszk­y, Szánthó II.

    Nemzeti Sport, 1921. május 28.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.17, 22:20 (szerk.: 2022.03.18, 09:18)
    Törekvés — BTC 1:0 (0:0)

    Ha­lom-utcai pálya, 1500 néző
    Bíró Fiedler Konrád

    Elsőrangu sportélvezetben volt ré­szük azoknak, akik Urnapján a halom­utcai pályára rándultak ki. A késői szezont, a nagy meleget megcsufoló eleven, lendületes, amellett nívós játék keretében vivta meg a két csapat ne­mes csatáját, mely annak ellenére, hogy csak a helyezésre lehetett befolyással, a legteljesebb erőkifejtésre ösztönözte a csapatokat.

    A játék folyamán az ellenfelek egyenranguaknak bizonyultak, bár mintha a második félidőben a Törekvés jobban állta volna az iramot. Mindkét csapatnak számos góllövési alkalma volt, s 10 perccel a mérkőzés befejezése előtt igazán nem lehetett még a győz­test megjósolni. A Törekvés csapatában Csermely helyén tartalék játszott, mig a BTC-ből Gruber és Kanyaurek hiá­nyoztak.
    A győztes csapat kapujában Dürr minden labdát biztosan fogott. A hátvédek közül Horváth kiválóan, s Vas is megfelelően játszott. A halfsor Wetzer, Hajós, Siegl összeállításban jól funkcionált, különösen Hajós intelli­gens labdaadogatása tűnt fel kelleme­sen. A csatársor legjobb embere a rend­kívül gyors Szánthó, akinek minden le­futása veszléyes, s a jó technikáju Weiszszel kitünően megértik egymást. Micsinay egy kissé nehézkes, bár vesze­delmes lövő. A balszárny ma gyengébb volt. A balszélső, Mexner, nem való a csapatba.

    A BTC alaposan megérezte Gruber és Kanyaurek hiányát. A védelem ép a nehéz helyzetekben volt bizonytalan, a Kanyaurek helyén játszó Rauchmaul pedig épp a finisben nem bírta tüdővel, Palcsek néhány labdát szépen védett, Kőszegi I. mint mindig, ezuttal is ki­tűnő volt. Auerbach és a fedezetsorban szereplő Zettelmayer még nem edződ­tek meg az első csapatbeli küzdelmekre. Jó volt Szabó jobbhalf. A csatársorban kiemelkedett Tichowsky balösszekötő intelligens és finom játéka, mely meg­felelő centerrel bizonyára eredményes is lett volna. Pócz a centerben minden komoly akció kerékkötője, s a legked­vezőbb gólhelyzeteket is elrontja. Jó volt Szánthó a halszélen, s a Hajdu— Schwenk jobbszárnynak is voltak sike­rült momentumai.
    A győztes gólt a második félidő 40. percében érte el a Törekvés Micsinay révén.

    Sporthirlap, 1921. május 30.