magyarfutball.hu

Budapesti AK - UTE 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 26. forduló
játékvezető : Fiedler Konrád
nézőszámok:
  1. nela: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.17, 19:04 (szerk.: 2022.03.18, 09:04)
    BAK: Mayer— Müller. Forika— Gut­­willig, Szabó I.Erbstein— GrünwaW, Szabó II. Fröhlich, Czimet, Strasser.
    UTE: Knoll—Fogel II., Fogel III— Kelecsényi, Baunbach, Szimon— Egy­házi, Kósa II., Priboj, Schaller, Szidon,

    Nemzeti Sport, 1921. május 17.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.16, 21:37 (szerk.: 2022.03.17, 09:13)
    UTE - BAK 0:0

    Hungária uti pálya
    Bíró : Fiedler Konrád

    A BAK játékosai teljes tudatában voltak annak, hogy ez az utolsó al­kalom pontok szerzésére. Sikerült is nekik megérdemelten egy pontot sze­rezniük és ha Fortuna jobban ke­gyeibe fogadta volna őket, könnyen megszerezhették volna a másodikat is. Az egyébként kifogástalanul bí­ráskodó Fiedler biró egy alkalommal tanusított határozatlansága ugyanis a BAK kárára történt, amikor is Fied­ler egy lefujt tizenegyest utólagosan tévedésből eredőnek minősített. Az ítélkezés természetesen nagy megüt­közést váltott ki a közönség körében, mi azonban helyeseljük a biró eljá­rását, mert az a helyes, ha a biró nem ragaszkodik csökönyösen ítéle­téhez abban az esetben, ha meggyő­ződött róla, hogy tévedett.

    A küzdelem meddősége erősen be; folyásolta a játék szépségét. Az első félidőben nagyobbrészt az UTE volt a többet támadó fél, de a BAK sike­resen védekezett az erélytelen táma­dások ellen. Az ujpesti csapat csatár­sorában csak a baloldal állott felada­tának a magaslatán, míg a jobboldal hasznavehetetlennek bizonyult. Szidon és Schaller, támogatva Pribojtól, sok támadást vezettek, de a támadásokat csak messziről irányított lövésekkel fejezték be. A fedezetsorban egyedül Kelecsényt játszott jól. A közvetlen védlemben Knoll és Fogl II. mint rendesen, ez alkalommal is kitűnőek voltak, Fogl III. ellenben sok esetben bizonytalan volt.

    A második félidőben a BAK meg­lepetésszerűen nem esett vissza, ha­nem egyenrangu ellenfele maradt az ujpestieknek. A kék-feketék csapatá­ban a közvetlen védelem mindenben megfelelt. Müller mellőzte erőszakos modorát, aminek folytán jól is játszott A fedezetsor nagy agilitással és szí­vóssággal dolgozott Csokoládé közép­fedezet vezetése mellett. Csokoládé ezuttal produkált játékával legjobb középfedezeteink közé emelkedett. A BAK csatársorának szürke együttesé­ből Fröhlich középcsatár emelkedett ki; a neki szokatlan helyen figyelemre méltót produkált. Az UTE játékosai a mérkőzés vége felé mindinkább engedtek az iramból, belenyugodtak az eldöntetlen eredménybe, ugy, hogy a mérkőzés egészen ellaposodott és általános unalom közepette ért véget.

    Sporthirlap, 1921. május 16.