magyarfutball.hu

III. Kerület - Budapesti TC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 9. forduló
játékvezető : Vértes Imre
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.06, 23:07 (szerk.: 2022.03.08, 11:53)
    III. ker. TVE - BTC 3:1 (1:1)

    Határ-u., 3000 néző
    Bíró: Vértes Imre

    Kőrőmszakadtáig dolgozó, lelkes, komoly­ságtól áthatott két csapat játékát élvezhette a közönség. Különösen a BTC teljesítménye lepett meg mindenkit azok után a mérkőzések után, amelyeket a csapat a legutóbbi leját­szott és a melyekben valljuk meg, igazán gyönge játékot produkált. A BTC ma ismét megtalálta önmagát, fáradhatatlan volt a tá­madásban és elszánt a védelemben. Egészen egyivásu ellenfele volt a formája tetőpontján álló III. ker. TVE-nek. A BTC előtt folytonosan ott lebegett a győzelem reménysége és még azután is megőrizte győzelmi sánszait, hogy a kiegyenlítő gólt — tegyük hozzá nem egészen világos góllal — ellenfele megsze­rezte. Nem csüggedt még akkor sem, amikor a III. ker. magához ragadta a vezetést, a he­ves küzdelem hevében azonban megroppant, kimerült s végül is vereség jutott osztály­részéül. A nagy tempó egyébként a III. ker. csapatát is megviselte, az izgalmás küzdelem így utolsó fázisában ellaposodott

    A III. ker. uj összeállításban próbálkozott. Hegyi ment balszélsőnek, balösszekötőt Szabó és centert Schvarek játszott. Hegyi mint bal- szélső jó volt, állandóan támadásba dobta csapatát, de amikor helyet cserélt Szabóval, csak ártott magának is. csapatának is, mert a támadások ereje lelohadt, Általában véve a III. ker. ma valamivel gyengébb volt mint előző mérkőzéseiben s hogy a váratlanul igen jól játszó BTC-vel szemben tisztes aránya győzelmet aratott, nem kis részben a szeren­csének köszönheti. A BTC rovására csapán az írható, hogy Kőszegi, Kanyaurek és Hor­váth itt-ott durvaságokkal zavarta a mérkőzés sima menetét.

    A BTC támadása nyitja meg a játékot s a támadások révén egymás után több izben jut­nak jó helyzetbe a piros-fehérek. A 15. perc­ben Póoz igen szép góllal vezetéshez juttatja csapatát. A támadások folytatódnak s Pócz közelről hibáz. Majd fölszabadul a III. ker., előbb kornert ér el, a 27. percben pedig gólt szerez. Horváth lövését Palcsek kapus fogja a, kapuvonalon guggoló helyzetben. A labdát fölállás közben a kapuba emelte s a bíró gólt ítélt. A BTC reklamált a ezért percekig szü­netelt a játék. A hátralevő időben jobbára mezőnyjáték folyt s csupán a Kőszegi fouljálért megítélt szabadrugások terelték a játé­kot a BTC kapujának közelébe.

    A második félidő Vivó támadással indul. A 20. percben Kőszegi hibájából a III. ker. Hegyi révén megszerzi második gólját. A 21. pereben BTC kornert ér el, majd a 27. percben a III. kerületi Horváth kiugrik a biztos gólnak hitt tiszta helyzetben hibáz. A 42. percben Horváth juttatja a III. ker.-et harmadik góljához mintegy 15 méteres lö­véssel.

    Sporthirlap, 1920. október 25.