magyarfutball.hu

Törekvés SE - MTK 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 18. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.29, 23:14
    MTK—Törekvés SE 0 :0.

    Jórészt a kék—fehérek csatársorát látjuk frontban, a melynek ezuttal azonban Senkey II.
    jobbszélsö volt a legjobb embere, mig Molnár és Orth régi hibájába esve, kényelmesen és ambiczió nélkül dolgozott, Igaz azonban, hogy a Törekvés közvetlen védelme is kifogásatlanul látta el a feladatát. Balszárnya révén a vasutasok is sokszor frontbakerültek, de a Kropacsekot helyettesítő Fábián meglepően szép stílusban védett. Biró: Gerő.

    Az Újság, 1922. május 9.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.29, 14:05 (szerk.: 2022.03.30, 08:47)
    A négy hét után újból megkezdett labdarugó bajnoki küzdelmeken az MTK csapatát csak bírói elnézés mentette meg a vereségtől, Orth és Molnár gyengén játszottak, egy labdát a, kapu belsejéből védett ki Kertész.

    Nemzeti Ujság, 1922.05.09.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.10.29, 13:56 (szerk.: 2022.03.30, 08:47)
    A leglátogatottabb és legérdekesebb az MTK és a Törekvés mérkőzés volt. A kisméretű halom-utcai pályán találkozott a két csapat s heves, szép mozzanatokban bővelkedő küzdelem után sem tudtak megbirkózni egymással. Gól nélkül, 0:0 arányban döntetlenül záródott a meccs, nagy dicsőségére a Törekvés derék csapatának és nem csekély örömére azoknak a köröknek, a melyekben epekedve várják az MTK hanyatlását. A Törekvés inkább a védelemben produkált minden kritikát kiálló játékot, voltak azonban értékes és eredménnyel kecsegtető momentumai a támadásban is. A mérkőzés utolsó perceiben csaknem győztes gólt ért el, a labda azonban a kapufát érte és ezáltal az MTK megmenekített a vereségtől. A Törekvés vitézül állotta az MTK meg-megujuló támadásait, a melyeket annál könnyebhen hárított el, mert Orthnak ezúttal igen rossz napja volt. Nem sikerültek a lövései, az adogatása sem volt olyan precíz, mint máskor s az is megtörtént vele, hogy négy lépésről a kapus kezébe, többízben pedig a kapu mellé lőtte a labdát. Orth indiszpoziciója ráragadt Molnárra, a ki csak az első félidőben tudta kimutatni nagy képességeit. Emellett még Opata is gyenge játékot produkált, Siklóssy és Senkey pedig még nem azok a nagy játékosok, a ki-ki csaptainak részére a győzelmet biztosítani tudnák. De nemcsak a csatársor nem játszotta ki az MTK-hoz méltó, formát, alatta maradt a várakozásnak á födözetsornak és a védelemnek a teljesítménye is. Kertész 11. volt ismét) elemében s ha történetesen ő is lépést tart társaival, kellemetlen csalódásban lehetett volna részük az MTK híveinek. Fábián ügyes labdafogásával és helyezkedésével reménytkeltő kapuvédőnek bizonyult.
    A Törekvés védelme oroszlán módjára küzdött: elszántan, csüggedést nem ismerve, határtalan lelkesedéssel. A védelem bravúrosan verte vissza az ellenfél támadásait, a födözetsor nemcsak védett, de támadott is, a csatázok pedig nem respektálták az MTK híres védelmét és minden kínálkozó alkalmat fölhasználtak a támadásra. Egyénileg Hajós középső födözetnek és Weisz balszélső csatázónak a játéka emelkedett ki. Hirzer balösszekötő teljesítménye is figyelmet keltett. Ez a fiatal csatázó már is belekerült a válogatott csapatba s nem táplálunk kétséget az iránt, hogy meg is fog felelni a szerepében. Nyúl Ferenc, az MTK középső födözete egyizben elesett s megütötte a karját. Hétfőn megvizsgálták s megállapították, hogy törést szenvedett a kezén.

    Budapesti Hírlap, 1922.05.09.
     
  4. avatar: erdosor
    2018.10.29, 13:04

    MTK—Törekvés 0:0. Halom-utcai pálya. 4.000 néző. Bíró: Gerő Ferenc.

    Rendkívül heves, változatos, kombinációkban bővelkedő, izgalmas, de mindvégig fair mérkőzés, amelyet bármelyik fél könnyen megnyerhetett volna, ha a csatárok akcióit némi szerencse kísérte volna, vagy határozottabbak lettek volna.
    Az MTK-ban a nagytehetségű fiatal Fábián kifogástalanul helyettesítette Kropacseket. A hátvédek közül ezúttal is Mandl volt a jobbik. A fedezetsorban Kertész II. ismét nagyszerűen játszott. Nyúl és Vágó eltűntek mellette.
    A csatársor két legjobb embere Senkey II. és Molnár volt. Orth és Opata kedvetlenül játszottak, míg Siklóssy csak a mezőnyben mutatott valamit. A Törekvésben pompásan dolgozott a védelem. Dürr a kapuban hibátlanul dolgozott, de némi szerencséje is volt. A fedezetsorban Hajós nagyszerű teljesítményt produkált, de Siegl is megfelelt. A csatársorban a Weisz—Hírzer balszárny egyedül vezette a támadásokat, mert Pruha a centerben puha volt. A jobbszélső Szántó néhány szép lefutással vonta magára a figyelmet.
    A játék az első félidőben mindvégig változatos volt. Az első percekben jó helyzetbe kerül a Törekvés, de Hirzer hibáz. Utána Molnár két szép lövése jut alig a kapu fölé. A félidő közepén Pruha egy biztos gólnak látszó lövést hibáz. A második félidőben már jobban kidomborodik az MTK stílusosabb játéka, a Törekvés védelme azonban nagyszerűen dolgozik. A Törekvés is vezet veszélyes támadásokat.
    Az MTK több kornert ér el, de eredménytelenül. A félidő közepén Orth a két hátvéd közül kiszökik és négy lépésről Dürrnek guritja a labdát, míg Siklóssy nyolc méterről kapu fölé lő. A befejezés előtt Hirzer kapufát lő és a visszapattanó labdából már csaknem gólt ér el a Törekvés, azonban Fábián az utolsó pillanatban menti Pruha lövését.

    Sporthírlap, 1922.05.11.