magyarfutball.hu

Zuglói AC - Budapesti TC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.13, 18:49 (szerk.: 2022.04.14, 10:39)
    BTC — Zuglói AC 0:0

    Hungária-uti pálya, 3000 néző
    Biró: Gerő Ferenc

    A létet jelentő bajnoki pontok megszerzésének gondolata megkettőzte a csapatok erejét s hatalmas küzdelmet provokált a két csapat között. A két pont megszerzésére irányuló kísérlet azonban egyik részen sem járt teljes sikerrel, mert a mérkőzés gól nélküli döntetlen eredménnyel záródott, egy- egy fontos pontot juttatva a csapatoknak.

    A mérkőzés annak ellenére, hogy nem esett gól, határozottan érdekes, sőt izgalmas lefolyásu volt, bár nivó tekintetében nem állott magas fokon.

    A csapatok között a BTC volt a jobbik. Különösen a második félidőben klasszissal volt jobb ellenfelénél, de a jól működő Zugló védelem elszánt munkája, de még inkább hihetetlen balszerencséje miatt három kapufa lövésen kívül más eredményt elérni nem tudott. A figyelmes szemlélőt különösen az a lelkes győzni akarás és ambíció lepte meg kellemesen, amely ezuttal a piros-fehérek csapatának minden tagját áthatotta, s hihetőleg a jövőben is át fogja hatni. Ha a csapat minden meccsét a maihoz hasonló tűzzel, de kevesebb balszerencéével fogja lejátszani, ugy nem kell félteni a kieséstől, mert a hozzávaló képességek megvannak a csapatban.

    Palcsek kevés dolgát megbízhatóan végezte. A hátvédek között Geschlech volt a megbízhatóbb, mig Orbán gyakran hibázott. A fedezetsor s egyben az egész csapat legjobb embere Schweng balhalf volt, aki a Blumra emlékeztető stílusban, tökéletes technikai készültséggel látta el feladatát. Szabó agilis, de feleslegesen durva. Licskó valamivel gyengébb. A csatársor szöktető paszjátékot kultiválva, főleg gyors jobbszélsője, Hajdu révén vezette veszélyes támadásait. Pócz már csak rutinjával használ, mig Tichowsky, ha egy kissé bátrabban játszana, egyik legértékesebb tagja lehetne csapatának; lövöképessége így is figyelemreméltó.

    A Zugló ezuttal korántsem elégített ki, e az értékes pont elhóditásaban sok része volt a melléje szegődött szerencsének. Hatalmas, egyben önfeláldozó munkát végzett a csapat közvetlen védelme és fedezetsora. Bindl kapus néhányszor biztos gólnak látszó labdákat hárított el. Zwolenszky fejje! magaslott ki társai közül. Nélküle a legnagyobb szerencse sem háríthatta volna el a vereséget. Kapcsolásai, hatalmas felszabadító rugásai egyaránt a legnagyobb dicséretét érdemelnek. Partnere, Stemberg II.jóformán eltörpült mellette. Az Ellinger-Pálffy-Hajdu összeállításu fedezetsor fáradhatatlan agilitással dolgozott, a csatársor ellenben egészséges akcióra ugyszólván teljesen képtelen Sefcsik a centerben valósággal kerékkötője a stílusos támadások kifejlődésének. Az összekötők közül Waczek a jobbik; Rácz már öreg. A szélsőknek voltak sikerült, de igen gyenge momentumai is. Elismerést a csatársor mint együttes csak azért az okos taktikájáért érdemel, hogy látva a BTC felsőbbségét a második félidőben a védelemre, s ezzel a kivívott pont megtartására helyezte a fősulyt.

    A játék első perceibe Sefcsiknek van nagyszerű gólhelyzete, de hibáz. Majd a BTC jut ismételten hasonlóan kedvező helyzetbe — ugyancsak eredmény nélkül. Tíchovszky kapufa lövésén kívül nincs más feljegyzésre érdemes mozzanat ebben a félidőben. A második félidőben a BTC van fölényben, de Horváth és Schveng kapufa lövésén kívül ezuttal sem tud mást elérni.

    BTC: Palcsek— Orbán, Geschlecht Licskó, Szabó, Schweng— Hajdu, Horváth, Pócz, Tíchovszky, Brauchler.
    Zugló: Bindl— Stemberg II. Zwolenszky—Ellinger, Pálffy, Hajdu— Steiner, Waczek, Sefcsik, Rácz, Neumayer.

    Sporthirlap, 1923. március 19.