magyarfutball.hu

MAC - Törekvés SE 1 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 7. forduló
játékvezető : Hertzka Pál
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.05, 19:30 (szerk.: 2022.04.06, 09:33)
    Törekvés - MAC 3:1 (2:0)

    Margitsziget, 1000 néző
    Biró: Hertzka Pál

    Ez a mérkőzés, amelytől senkisem várt különöset, mégis hozott valami érdekeset. A MAC, miután csatársora hat mérkőzésen át sikertelenül ostromolta ellenfelei kapuját, ma — hetedik meccsén — végre hozzájutott megérdemelt góljához. Igaz ugyan, hogy a MAC-nak ez az egy gólja még nem volt elegendő pontszerzésre is, a mai eredmény azonban, de, főleg a mutatott játék már határozott javulást mutatt az előző hetiekkel szemben.

    Az első félidő utolsó 15 percétől eltekintve, amikor a Törekvés nagy felsőbbséggel játszott, mindvégig teljesen egyenrangu ellenfele volt a MAC a vasutas csapatnak és sok esélye volt az értékes pontot jelentő eldöntetlen eredmény kivivasához. Fehérnek a gólokkal ezuttal pechje volt; néhányszor azonban szépen mentett. Jó volt a Szaffka—Ocskay hátvédpár, a fedezetsorban Kocsis és a csatársorban Omelka.

    A Törekvés győzelme ellenére sem mutatta azt a nagyszerű játékot, amely a lista élére juttatta, s csak csatárai nagyobb határozottságának köszönhette a győzelmét. Nagyszerűen védett Lantos, ellenben a két hátvéd csak egészen szürkén játszott. A fedezetsorban Hajós magaslott ki, mig a csatársor lelke az ezuttal először szereplő Urik volt, aki mai debüjével ismét legjobbjaink sorában emelkedett. A Kautzky—Pruha jobbszárny nem váltotta be a szerepléséhez fűzött reményeket, mig Hirzer egy kissé könynyelmüen játszott s Weísz sem elégített ki teljesen.

    A vezető golt a 30. percben az Urik passzával megszökő Hirzer lövi. A félidő utolsó percében Ocskay hátra ad egy labdát Fehérnek, de a passz rosszul sikerül s Hirzer elfogván, ebből lövi a második gólt. A második félidő 15. percében viszont Horváth röviden hátraadott labdáját Omelka fogja el, megszerezvén vele a MAC első őszi gólját A Törekvés harmadik gólját a 30. percben Urik szép szabadrugásából éri el.

    Sporthirlap, 1922. október 30.