magyarfutball.hu

MTK - MAC 4 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 3. forduló
játékvezető : Iváncsics Mihály
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 5.000
  2. nela: 7.000
meccstörténelem
  1. 1923.05.13 MAC - MTK 1-3
  2. 1922.09.17 MTK - MAC 4-0
  3. 1922.03.05 MTK - MAC 2-1
  4. 1921.09.04 MAC - MTK 0-1
  5. 1921.05.22 MAC - MTK 2-5
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.01, 23:20 (szerk.: 2022.04.02, 11:51)
    MTK — MAC 4:0 (1:0)

    Hungária-uti pálya, 5000 néző
    Bíró: Iváncsics Mihály

    Az MTK-val hanyatló formája alapján jóformán minden csapat eséllyel ' veszi fel a küzdelmet, így volt ez a MAC-al is, de csak a játék kezdetéig, mert néhány percnyi játék után kiderült, hogy a hanyatló formájú MTK még mindig elég erős ahhoz, hogy a MAC mai csapatát könnyen legyőzze. A MAC-nak különösen rossz napja volt. Akciói még elvétve sem sikerültek, aminek az is a magyarázata, hogy Jancsár az első percekben megsérült, helyét Omelka foglalta el és a megmaradt négy csatár munkáját az MTK vádelme rendre sikerrel rombolta szét. Az MTK-nak ezzel szemben könnyebb munkája volt és a nagy igyekezettel játszó csatársor négy góllal terhelte meg az ellenfél hálóját. Fehér a gólok közül egyet sem foghatott.

    Az MTK csapatában Plattkónak semmi dolga nem volt, mert Mandl és Kovács minden labdát elintézett előtte. Mandl ismét kitünően játszott. Kovácsból ellenben aligha lesz igazi klasszis hátvéd. A Weisz—Nadler— Nyul II. összeállításu fedezetsor szorgalmasan szedegette és adogatta a abdákat, komoly küzdelmek tüzében azonban még aligha állanák ki sikerrel a próbát. A íedezetsorból hiányzott Kertész II, aki a tribünről nézte végig a meccset, amelyról azért maradt távol, mert az MTK vezetősége őt megkérdezése nélkül állította be a csatársorba. Nagyobb baj azonban nem történt, mert ugy Weisz Lulu, mint Braun a center helyén sikerrel pótolta.

    A csatársor ezuttal Senkey II—Molnár—Braun, Siklóssy, Opafa fölállításban szerepelt. Senkey II szürke játékot produkált és Molnár láthatólag nem tudta magát megértetni vele, Braunnal azonban szép összjátékot folytatott Molnár. Minden akció és minden siker kettőjük kezdeményezéséből eredt. Braun a centerben ugyanaz, ami a jobbszélen. Elsőrangu klasszisa a középen is érvényesül Végtelenül nagy kár, hogy a ballábbal való lövéssel hadilábon áll. Siklóssy lényegesen elmaradt Brauntól épp ugy, mint Molnártól és Opata is csak elvétve elégített ki.

    A MAC csapatában Fehér mindent védett, amit védhetett, a gólokkal szemben azonban tehetetlen volt. Hibát nem ejtett. A bekkek helyén Jancsár megsérülése után Omelka és Szaffka játszottak — a kelletténél

    erélyesebben. Ennek is a következménye volt Szaffka kiállítása. A fedezetsorban Kocsis fáradhatatlanul dolgozott és nem sokkal maradtak el tőle Lenz és Weiner. A csatársor, mint már jeleztük, négy emberrel operált és emiatt nem is lehetett eredményes. Rohonyi csak futni tud, Pohl, Varga és Boldog eléggé agilisek voltak, az MTK védelmével azonban nem tudtak megbirkózni.
    A játék folyamán az MTK volt a támadó fél és habár több alkalma nyílott az eredmény elérésére, az első gólt csak a 35-ik percben tudta megszerezni Braun révén. A kitűnő csatár megszökött és közvetlenül a kapu elé vitte a labdát, ahol nagy biztonsággal a hálóba helyezte. Az első félidő emlitésreméltó eseménye még az utolsó percben adódott, amikor Szaffka hátraadott labdáját Fehér csak elvetéssel tudta védeni.

    A második félidőben az MTK mind nagyobb fölénybe került. Tiz perc is eltelt azonban anélkül, hogy gól esett volna. Nem sokkal később Boldog lefutott és élesen lőtt labdáját Plattkó nagy bravúrral kivédte. A 14- percben esett az MTK második gólja. Braun Molnárnak adja a labdát, aki látszólag a szélre akarja kiadni, a MAC védelmének elhelyezkedése után azonban 15 méterről lapos éles lövéssel a jobbsarokba küldi. Fehér még rávetéssel sem foghatta a labdát. Egy perc mulva Molnár hasonló helyzetből ugyancsak a jobbsarokba lő, Fehér azonban most már résen van és kornerre menti a labdát. Az MTK ezután folytonos otfenzivában van és a 20. percben a harmadik gólt is eléri, Senkey a Weiner testéről lepattant labdával közvetlenül a kapu elé fut, ahol a középre juttatja és Braun hat ember közt a kapuba plasszirozza a labdát.

    A győzelem kérdése ekkor már véglegesen eldőlt már és ez végre csendre intette a tribünön zajongó MAC hívőket, akik „tempó magyarok“ kiáltással buzdították játékosaikat. Nemsokkal később Szaffka többszöri figyelmeztetés után erőszakosan belelépett Molnárba, mire a biró kiállította. A 30-dik percben Omelka a büntetőterületen belül nem tulságosan büntetendő módon bánt el Siklóssyval. A biró 11-est diktál és Molnár éles lövéssel a hálóba helyezte a labdát. (4:0). A hátralevő időben a MAC a csatársorba előretörő Kocsissal az élén javítani igyekszik az eredményen, az MTK hátvédjei azonban sikerrel leszerelik a gyér támadásokat,

    Sporthirlap, 1922. szeptember 18.