magyarfutball.hu

FC Tatabánya - Sárvár FC* 14:30 * elmaradt

   
Tölts fel te is saját képeket! »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Sanyi-Hungaria
    2017.03.06, 12:23 (szerk.: 2017.03.06, 12:41)
    Sorozatban a harmadik meccse maradt el a Bányásznak

    Zárt kapuk fogadták a Tatabánya–Sárvár NB III.-as meccsre érkezőket.

    Harmadik meccse maradt el sorozatban a Bányásznak. A jegyzőkönyv szerint tíz játékosuk lett volna, de végül nem léphettek be a pályára. A sárváriak a facebookon jelentették be, hogy ők bemehettek végül a Grosics Gyula Stadionba és az öltözőben várták ki a meccs kezdési időpontját, majd hazamentek és otthon egy edzést tartottak.
    Az MLSZ versenyszabályzata szerint egyébként ha egy csapat háromszor nem áll ki, a bajnokságból ki kell zárni.

    Azzal kapcsolatban, hogy a Tatabánya miért nem léphetett be a létesítménybe, az önkormányzat sajtóközleményt juttatott el a kemma.hu-hoz. A kommünikét változtatás nélkül közöljük.


    Az önkormányzat közleménye
    Vége az olasz szappanoperának!

    Miután a Tatabánya FC együttesét működtető gazdasági társaság nem rendezte több mint három millió forintos tartozását az Agora Nonprofit Kft. felé, a városi sportlétesítményeket üzemeltető cég az adósság fennállásáig nem biztosítja a Grosics Gyula Stadion használatát a futball klub számára.

    Az egyesület többségi tulajdonosa, az olasz kézben lévő AGS Sport 23 Kft. többszöri felszólítás ellenére sem rendezte tartozását - sem az Agora Nonprofit Kft., sem más városi cégek felé, akik irányába szintén jelentős adósságot halmozott fel. A cég a klub törvényes működését sem biztosította, ennek köszönhetően tegnap az eddig is eredménytelenül működő Felügyelő Bizottsági tagok is lemondtak pozíciójukról.

    Az olasz tulajdonos az elmúlt időszakban a közösségi médiában többször is egyértelművé tette: kész lenne a tatabányai labdarúgó utánpótlást is ellehetetleníteni saját céljai érdekében. A város vezetése mindent megtesz a törvényes rend helyreállításáért, szem előtt tartva a tatabányai labdarúgás hosszú távú érdekeit, és maximálisan kiáll az utánpótlás-nevelés mellett.

    A Massimiliano Caroletti vezette AGS Sport 23 Kft. 2015 szeptemberében azt vállalta, hogy hozzájárul a Tatabánya FC Kft. tőkerendezéséhez, illetve a későbbiekben finanszírozza a játékosok és a szakmai stáb juttatásait. További jövőbeni célként fogalmazták meg az együttes magasabb osztályban való szerepeltetését, melynek eléréséhez a szükséges infrastrukturális hátteret és az utánpótlásbázis működtetését a város biztosítja.

    Az önkormányzat, amely nagy reményeket fűzött az olasz tulajdonostárs szerepvállalásához, az elmúlt másfél évben folyamatosan teljesítette kötelezettségeit: átutalta a 25 millió forintos vállalását, támogatja a felnőtt csapatot, az utánpótlás-nevelő Tatabánya Futball Club Egyesületet és fenntartja a sportlétesítményeket - ellentétben az AGS Sport 23 Kft.-vel, amely több tízmillió forintos adósságot halmozott fel az elmúlt másfél évben. Ez mostanra tarthatatlan állapotot idézett elő a klubnál: a szakmai stáb és a játékoskeret nagy része távozott, az elmúlt két bajnoki mérkőzésre a Tatabánya FC csapata nem állt ki, miközben a távozók közül többen is feljelentést tettek vagy végrehajtást kezdeményeztek az egyesület ellen.

    Forrás: http://www.kemma.hu/komarom-esztergom/sport/sorozatban-a-harmadik-meccse-maradt-el-a-banyasznak-712234/