magyarfutball.hu

VAC - Kispesti AC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 12. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.21, 18:41
    VAC—KAC 2:1 0:0)

    A jobban és energikusabban játszó csatársor döntötte el a mérkőzés sorsát.

    VAC: Fischer— Grosz II., Grosz III.— Móra, Weisz, Hermann— Engl I., Breuer, Boros, Lébi, Ivanovszky.
    KAC: Biri— Saguly, Dudás— Raix, Blasnik, Buday— Fatter, Gulyás, Morvay, Ölvedy,, Norik. — Lóversenytéri pálya. — 1000 néző. — Bíró: Müller Gyula. —

    A helyválasztás

    a VAC-nak kedvez, ugy hogy Kispest játszik széllel szemben. Engel I kétszeri lesállásával csapatának jól megindult akcióit akasztja meg. A szél által támogatva a VAC veszi át a játék irányítását és
    a 6. percben a lerohanó Engl I középre adja a labdát, amely Boroshoz kerül Boros a KAC védelem helyezkedési hibájából a tisztán álló Lébihez tolja a labdát, aki a 16-osnál védhetetlen lapos lövéssel a jobb sarokba az első gólt lövi.
    A gól után is a VAC van frontban de Ivanovszky beadás helyett magasan lő. Raix és Hermann kölcsönös gáncsolása után Saguly 30 méteres szabadrugása szintén magasan kerüli el Fischer hálóját.
    A VAC támadásai megélénkülnek, amelyek Birinek sok kellemetlen pillanatot szereznek. Egy ízben kifutással kénytelen védeni, majd elvetéssel védi nagy bravurral Breuer bombaszerű lövését. A 22. percben holtbiztos gólhelyzetet hibáz el Norik, aki Fatter ideális centerét három lépésről sem képes a gólba továbbítani. Boros próbálkozik most kitöréssel, sikerül is neki csaknem a félvonalról a két KAC hátvéd „két oldali” kísérete mellett a 16-osig jutni, ahonnan élesen Biri kezébe lövi a labdát. Ismét Breuer jut gólhelyzetbe, de magas lövését Biri szépen lehuzza. Fatter támadása kornerrel végződik. A kornert Ölvedi fejeli, a labda a VAC játékosokról Blasnik elé pattan, aki a kapu mellé helyezi. Lébi elhuz Saguly mellett és éles lövését Biri csak kornerre tudja védeni. A KAC jobbszárnya nyomul fel ezután, de Hermann gáncscsal akasztja meg Fatter lefutását. Boros egyéni támadása is kritikus helyzetet teremt a KAC kapuja előtt, amelyet végül Biri kifutással tisztáz. A félidő utolsó perceiben Kispest erősen támad, de csak ujabb kornert ér el.

    Szünet után

    azonnal a VAC támad és már a 2-ik percben Boros a jobbösszekötő helyéről váratlanul éles lövéssel az ellenkező felső sarokba a második gólt lövi.
    A gólra elkeseredett támadással felel Kispest Gulyás helyet cserél Fatterrel, a szélsők által vezetett szép támadások azonban a puha és lassu belső csatárok játékán rendre hajótörést szenvednek. Majd Gulyást szöktetik, de szép beadását Fischer fogja el. A KAC lelkes támadásait a VAC szívós és erélyes védekezéssel parírozza.
    A 15. percben Fatter egyéni kiszökéssel kísérletezik, közben már jóval a 16-oson belül fut, amikor Grosz III. fellöki, mire mindketten földre esnek. A bíró tizenegyest ítél, amelyet Biri góllá értékesít.
    Néhány percnyi középjáték után Boros szökik a KAC kapuja felé, de Dudás a büntető területen belül kézzel tartja vissza. A bíró ujból tizenegyest ítél, amelyet azonban Lébi a kapufára lő. Kispest ezután erősen belefekszik a játékba, azonban Fatter csak két eredménytelen kornert ér el. Ivanovszky lefutása is kornert eredményez, majd az utolsó percben Lébi egyéni támadását is korner árán tartja fel a KAC védelme.

    Sporthirlap, 1923. november 19.