magyarfutball.hu

Budapesti TC - III. Kerület 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 12. forduló
játékvezető : Fenyves Miklós
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. nela: 2.400

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.21, 21:05
    Az ellenfél játékosát sértette meg , és nem a bírót Horváth László, a III. ker. TVE játékosa vasárnap, a BTC - III. TVE mérkőzésen. A mérkőzésről szóló tudósításunk helyreigazításául , ennek a megállapítását, kéri tőlünk Fenyves Miklós, szövetségi bíró, aki a mérkőzést vezette.

    Sporthirlap, 1923. november 22.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.05.21, 19:32
    BTC-III. ker. TVE 1:0 (0:0)

    Az erély és lelkesedés győzelme a stílus fölött.

    BTC : Palcsek — Orbán, Horváth I. -- Ritter, Zsin, Schweng — Hajdu, Horváth II., Tichovszky, Horváth III., Brauchler.
    III. ker. TTE: Neuhaus - Mayherr, Szabó — Nagy, Kléber, Kovásznay — Mengl, Ollinger, Horváth, Skvarek, Schwitzer.
    — Hungaria-uti pálya.— 1000 néző— Biró: Fenyves Miklós. —

    A védelemben Horváth I. (Csont) végzett hatalmas munkát. Mindenütt ott volt, bekkelt, halfolt, ahogy éppen szükség volt rá és ritkán hibázott.

    Az első félidő

    volt a mérkőzés élvezetesebb része. Az első negyedórában a III. ker. szépen játszik s gyakran jut le a BTC kapujáig. A 3-ik percben Mengl offszeidről indul, de a belsők elhibázzák a beadását. A Schwitzer— Orbán párharcából Schwitzer kerül ki győztesen, a lövése sikerült is annyiban, hogy a labda végigfut a kapuvonalon és a kornervonal egy részén mielőtt a játéktérről kimenne. Az 5-ik p.-ben már Horváth II. labdája jut kapu felé. A 6-ik p.-ben Ollinger egészen az 5 és felesig eljut, éppen lőni készül, amikor Orbán elgáncsolja, 11-es a BTC ellen, melyet Szabó a kapu mellé rug. Több BTC-támadást elront Tichovszky. A 10-ik percben Szabónak egy 50 méterről visszalőtt labdája a BTC kapuja fölé ment.
    Mindkét halfsor teljes erővel dolgozik. A 14-ik percben igen nehéz helyzetben gyönyörű lövést küldött Skwarek hajszálra a kapu fölé. A lövés pillanatában Orbán fellöki. Az első kornert a III. ker. TVE lövi. A beadást Mengl a kapu mellé fejeli. Horváth I. Skwareket tulerélyesen szereli, általános pfujolás a jutalom érte. A 18-ik percben Tichovszky kitűnő helyzetből a kapu fölé lő. A III. ker. állandóan támad. Menglre játszanak, beadásai azonban ritkán jutnak el a belső csatárokig. A 28. percben Horváth II. faultolja Kovásznayt A 35. percben Horváth élesen lőtt váratlan labdáját Palcsik nehezen fogja. Palcsik védései elég bizonytalanok. A 36. percben Hajdu hosszas driblizás után elveszti a labdát, Szabó azonban már csak kornerre tud menteni. A kornert Neuhaus három szorongató játékos között lehuzza, közben valamelyik fejbe boxolja. Ollinger Horváth Ill-at, Orbán Schwitzert megboxolja. A 37. percben Schweng véletlenül bokán rugja Zsint. Schweng áll ki. A félidő vége előtt még Kovásznay hátbaboxolja Horváth II-t.

    A második félidő

    6-ik percében dőlt el a mérkőzés sorsa.
    Horváth II Tichovszkynak ad át egy szépen levitt labdát, Tichovszky átlépi, mire hátulról előre ugrik Horváth III, és 8 méterről védhetetlenul belövi.
    Most a III ker erélyesebb játékba kezd, azonban egyelőre a BTC tovább támad. Tichovszky, majd Hajdu offszeidon állnak. A 9-ik p.-ben Brauchler 80 m.-es hatalmas sprintet vág ki, a labdát a kornervonalról hátra adja, hátul azonban senki nincs. A faultok nagyon gyakoriak és ebből most már a III. ker. is kiveszi a maga részét. A BTC enged a tempó hevességéből. Sok a taccs, a játék kezd unalmassá válni. A 25-ik p.-ben Ollinger két kézzel löki el Tichovszkyt. A 28-ik p.-ben Hajdu lő a szélről, Neuhaus a labdát kiejti, de nincs a közelben piros-fehér csatár. Számos veszélyes helyzetet teremtenek a szélsők a BTC kapuja előtt, de a belsők mindent a kapu mellé lőnek, sokszor pedig Palcsek véd. A 34-ik p.-ben a földön fekvő Palcsek felé rug Horváth (III. ker.). A bíró figyelmezteti, mire Horváth megsérti a bírót. Kiállítás a büntetése. Két percre rá Hajdut is penzióba küldi a bíró, miután egyik játékostársát megsértette. Harmadiknak Orbán jut le idő elött az öltözőbe, mert a fair játékról végérvényesen megfeledkezett. A nézőtéren erősen Orbán-ellenes a hangulat. Mikor lemegy a pályáról, neki akarnak támadni. A jelenlevő rendőrök szétzavarják az izgága embercsoportot. Az utolsó percek már baj nélkül multak el.

    Sporthirlap, 1923. november 19.