magyarfutball.hu

33 FC - MTK 1 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 3. forduló
játékvezető : Müller Gyula
nézőszámok:
  1. nela: 9.000
  2. Sporthírlap: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.22, 18:37 (szerk.: 2022.04.23, 11:14)
    MTK —„33“ FC 4:1 (3:1)

    Hungária- uti pálya, 10.000 néző
    Bíró: Müller Gyula

    A Molnárral megerősödött MTK csapata, tudásának legjavát nyujtva, biztos győzelmet aratott az eddig jól szerepelt „33“-asok felett.

    A kék-fehérek együttese mintha csak az előző héten gyengébb játékait és eredményeit egyszerre akarná jóvátenni, olyan szívvel, lelkesedéssel és ambícióval feküdt bele a játékba, s különösen az első félidőben régen látott magas nívóju játékot produkált. Kropacsek néhány veszélyes helyzetben mentett biztosan és sikerrel. A hátvédek, Mandl és Senkey ezuttal nem voltak olyan jók, mint máskor, különösebb hibát azonban nem csináltak. fedezetsorból hiányzott Nyul I, akit testvéröccse kitűnően helyettesített, sőt ő volt ezuttal a halfsor legjobb embere. Nadler ma már javuló formát mutatott, amiben jó része van annak, hogy ezuttal már kevesebbet driblizett feleslegesen. Sajnos ugyanezt nem mondhatjuk el Kertész II-ről, aki egy-egy sikerült mókáért, sok mindent megenged magának; ha azután nem sikerül a „vicc“, fájhat miatta a közvetlen védelem feje.

    A csatársorban igen nagy nyereséget jelentett Molnár részvétele. Az oly régen nélkülözött belső csatárjáték ismét teljesen kibontakozhatott, s emellett olyan labdákkal látta el Braunt, hogy öröm volt azokkal lefutni. Braun különben ezuttal ismét olyan nagy formát játszott ki, aminőt lábfájása előtt is csak legjobb napjaiban láttunk tőle. Szédületes lefutásai, pontos beadásai és idejében alkalmazott lövései, legjobb formában levő csatárunkká avatják. Winkler az összekötők foglalkoztatására fordította minden figyelmét. Siklóssi ma már javuló formát mutatott, gólja pedig egyenesen fenomenális volt, Jenyt csak a második félidő vége felé láttak frontban, különben erősen fogták.

    A „33“-asok a papíron elég érzékeny vereség ellenére becsületes, jó munkát végeztek, s csak igazolták eddigi eredményeik realitását. Zsák a gólokért nem okolható, a második félidőben pedig többször bravurosan mentett. A két hátvédnek, Oláhnak és Kuliknak nehéz szerepe volt, amelyet elfogadhatóan töltöttek be. A fedezetsorban Zloch végzett nagy munkát. Kitűnően fogta Beller az MTK veszélyes balszárnyát, míg az ezuttal először szerepeltetett Eichbaum nem tudott megbirkózni a Braun-Molnár párral. A csatársor játéka csak a játék első részében mutatott egységes képet, később jobbára egyéni akciókkal próbálkoztak — természetesen sikertelenül. Pipa tetszett közöttük a legjobban, míg Kovácsi igen gyenge játéka meglepetésként hatott. Enyhe szél ellen és nappal szemben a „33“-asok kezdik a játékot s rögtön támadólag lépnek fel. A 2. percben kornerrel is veszélyeztetnek, de Zloch fejese a kapu mellé megy. A következő percben Kopper és Pipa közelről irányított lövéseit fogja jól Kropacsek. A 7. percben Kertész szabadrugása a kapu mellé kerül, majd Winkler labdája jut tul a kapun. A 12 percben Braun lefutja a védelmet, s lapos beadásából Winkler helyezett gólt lő. A 15. percben Kopper éles beadását Kropacsek védi. A 22. percben Siklóssi mintegy 25 méterről ritkán látott bombaszerű lövéssel megszerzi a második gólt. Előbb a „33“-asok, majd az MTK ér el egy-egy sikertelen kornert. A 35. percben ismét a szabadon hagyott Braun fut le, s a jobbösszekötőbe tolt labdájából Molnár plasziroz gólt. A „33“-asok a váratlan gólok ellenére sem adják fel a küzdelmet, s a 39. percben kornerből Zloch fejeli egyetlen góljukat. A félidő utolsó percében Winkler rosszul lőtt labdáját Zsák könnyen fogja. A második félidőben a csapatok engednek az öldöklő iramból. Kétszer egymásután Zsák ment, majd Braun veszélyes támadását Belle korner árán védi. A 19. percben Jeny lefut, éles lövését Zsák bravurosan menti a labda azonban nem marad meg nála, rumli keletkezik a kapu előtt, miközben három-négy sikertelen lövés is megy a kapura, míg végül a labda a kaputól öt méternyire álló Braunhoz kerül, akinek bombaszerű lövése a hálóban akad meg. Az utolsó negyedórában, amely már meglehetős szürkületben telik el, Zsákot látjuk munkában. MTK-kornerrel ér véget a játék.

    MTK: Kropacsek— Mandl, Senkey— ertész II., Nadler, Nyul II.—Braun, Molnár, Winkler, Siklóssi, Jeny.
    „33“ FC: Zsák- Oláh, Kutil —Beller, Zloch, Eichbaum— Kramer, Mezey, Kovácsi, Pipa, Kopper.

    Sporthirlap, 1923. szeptember 3.