magyarfutball.hu

MTK - VAC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 14. forduló
játékvezető : Iváncsics Mihály
nézőszámok:
  1. nela: 5.500
  2. Sporthírlap: 10.000
meccstörténelem
  1. 1926.05.30 VAC - MTK 0-0
  2. 1925.11.01 MTK - VAC 6-0
  3. 1925.03.01 MTK - VAC 3-1
  4. 1924.11.23 VAC - MTK 0-1
  5. 1924.03.02 MTK - VAC 6-0
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.23, 23:07
    A biztos fölénnyel játszó MTK-t egy vitás tizenegyes lendítette a győzelem utjára.

    MTK—VAC 3:1 (0:0).

    Hungária-uti pálya. — 10.000 néző. — Bíró: Iváncsics Mihály.

    MTK : Kropacsek— Mandl, Senkey I—Nyul II, Kléber, Nádler— Braun, Molnár, Orth, Opata, Jeny. —
    VAC: Fischer—Grosz II, Singer— Jakobovics, Grünblatt, Unterberger—Haar, Köves, Boros II, Lébi, Jocke.

    Az MTK kezd,
    azonnal támad, de Jeny támadását Grosz leszereli. Ám nyomban szembetűnő fölénybe kerül az MTK, miközben Jakobovics foulja megakasztja jól felépített támadását. Orth szabadrugása Grosz II-őn elakad, majd Orth a kapu mellé lő. A VAC nem tud kiszabadulni az MTK támadásoknak gyűrűjéből, elszántan védekezik s közben Fischernek különösen Orth, majd Opata erős lövése alkalmat ad igazi tudásának a kimutatására.
    Az MTK viszont elkeseredetten támad és igyekszik a mezőny széthuzásával rést ütni a tömörült VAC-védelmen, de a lövésekkel nincsen szerencséje. A 14. percben Molnár áttör, éles lövését Fischer csak Jeny elé tudja menteni, beadását Braun Molnár elé adja, akinek éles lövése a felső kapulécről a gólvonalra pattan, de Jakobovics ment. A 16. percben a VAC is felszabadul, Boros két ízben veszélyes helyzetet dolgoz ki, de előbb Haar hibáz, majd Köves késik. Ezután ismét az MTK veszi át a játék irányítását és két kornert szerez, viszont a VÁAC rendszertelen támadását a Mandl—Senkey hátvédpár tartja fel. A 25. percben Orth akciójából Opata érvénytelen offszájd-gólt ér el, majd a VAC villámszerű rajtaütését Mandl csak nagy szerencsével teszi ártalmatlanná. Braun szabadrugásából Jeny közelről lőtt bombáját Fischer pompás helyezkedéssel parírozza, míg Orth és Jeny lövései emberben akadnak meg.
    A VAC szívós védekezése idegessé teszi az MTK csatárait, különösen Molnárt és Opatát. Egyedül Jeny az, aki egymásután vezeti a szebbnél-szebb támadásokat, bár Grosz II. ugyancsak vigyáz rá. Kléber nyugodt körültekintéssel játssza tisztára a belsőket, Orth tömi labdával Jenyt, akinek sorozatos akcióiból Orth, Opata s Molnár lőnek közvetlenül a kapu mellé. A gól nélkül végződött félidő után,
    a második félidőben
    a VAC vezeti az első támadást, de Nadler szerel. Orth pompásan tiszta helyzetbe juttatja Molnárt, akinek lövése azonban Singerről kornerre pattan. Braun beadását Fischer pózolva fogja, a labdát kiejti s a ráfutó Orth a kezéből olyan módon rugja ki, hogy az ismét kornerre kerül. A korner eredménytelen marad, de Orth éles lövése, majd Molnár szabadrugása Fischert foglalkoztatja.
    Az MTK hatalmas erővel veti magát az eredményre, Orth pompásan irányítja csatársorát, de Fischeren megtörik minden igyekezet. Molnár öt-hat ellenfelén is keresztül töri magát, a döntő pillanatban azonban Singer leszereli, majd Opata éles lövését Fischer menti. Kléber—Orth—Opata gyönyörűen felépített támadásából Opata hatalmas lövését Fischer nagy bravúrral menti.
    A 11. percben Jenyé a labda, Grosz II látja a veszélyt, ráfut, ámde Jeny már lövi a labdát, amelyet Grosz II karja tartóztat föl utjában.
    A bíró elhamarkodottan a sípjába fuj és a 11-es pontra mutat. A VAC élénken protestál, de amikor a határbíró is megerősíti a szándékosságot, megnyugszik az ítéletben. A 11-est Molnár védhetetlenül a kapuba behelyezi, (1: 0)
    A gól után Fischer idegességére hivatkozva elhagyja a pályát, a nyomában Borossal, aki a pályára vezető ajtónál int társainak, hogy kövessék őket, de Grosz II. és Klein Eleknek, a VAC elnökének közbelépésére ők is visszatérnek a pályára Jocke nélkül, akit a bíró a határbíró megsértéséért kizár a játékból. Mintegy három percnyi szünet után folytatódik a játék és a tíz emberrel játszó VAC óriási energiával küzd, de az MTK fedezetsorán megtörik támadásának az ereje.
    Nádler ördöngős akcióból kapufát lő, majd Orth váratlan bombáját Fischer gyönyörűen menti. A Köves- Boros—Haar trió jól indult támadását Haar elhamarkodja, majd Boros kornere kerül Kropacsek hálója mögé.
    A 32. percben Kléber mesteri leadása után Orth kicselezi Grosz II-őt, éles szög alatt küldött lapos saroklövését Fischer elvetéssel csak eléri, de nem mentheti. (2:0.)
    Az MTK állandó fölény mellett folytatja támadását, Braun beadását Fischer fogja, a kitörő Molnárt Singer kornerre szereli, amelyből Molnár éles fejese közvetlenül a kapu mellé kerül. A kapujához szegzett VAC csak a 42. percben tud kiszabadulni szorongatott helyzetéből, amikor
    a félvonalról megszökött Lébit Mandl beéri és a 16-os vonalon belül oly módon szereli, hogy az felbukik. A biró l1-est ítél, amelyből KÖves gyenge, gurított labdája a magát oktalanul elvető Kropacsek keze alatt a hálóba jut (2:1).
    A VAC pár percig még frontban marad, amikor Opata és Jeny offszarjdizű akciójából Jeny lövése a kapu mellé kerül. A három perccel meghosszabbított idő MTK fölény jegyében telik el,
    miközben a 48 percben nagy kavarodás támad a VAC kapuja előtt, mikor is Orth közelről védhetetlen lövéssel az utolsó gólt lövi (3 : 1). Újrakezdés után lefújja a bíró az ekkor már érdekességét vesztett mérkőzést.

    Sporthirlap, 1925. március 2.
     
  2. avatar: heimo