magyarfutball.hu

UTE - III. Kerület 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 13. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000
  2. nela: 5.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.23, 22:17
    Az UTE pompás csatárjátékkal sem tudta legyőzni lelkesen és szívósan védekező ellenfelét.

    UTE-III. ker. TVE 1:1 (0:0).

    — Ujpesti Stadion. — 4OOO néző. — Biró: Gerő Ferenc. —
    UTE: Augusztinovits— Fogl II, Fogl III— Kelecsényi, Peics, Király—Paulusz, Jeszmás, Priboj, Csontos, Szidon. —
    III. ker. TVE: Neuhaus— Harrer, Mayherr— Werner, Kovásznay,Keck— Göttler, Kenyeres, Skvarek, Szabó, Dröszler.

    Az első félidő
    vehemens UTE támadásokkal kezdődik. Az ujpesti csatársor Priboj vezérletével szédületes iramot diktál, ugy hogy az első negyedórában az óbudai vendégek nem jutnak át a félvonalon. Jeszmás pompás cselezéssel szökteti Pribojt, aki áttör, de az ötös sarkán lefalsol a labda a lábáról. Jeszmás éles lövése foglalkoztatja Neuhaust, majd Fogl II-nek a félpályáról küldött szabadrugását fogja el Peics, akinek szép lövése kevéssel kerüli el a kaput. Az UTE offenziva egy pillanatra sem lankad, a III. ker védelem hősiesen védi kapuját. Priboj Paulusz centerét hatalmas erővel kapásból lövi, majd Szidon beadását Jeszmás plaszszírozza a kapu mellé. A Jeszmás— Priboj—Csontos belső trió gyönyörű akcióit pompás lövésekkel fejezik be, de a levegőben lógó gól csak nem akar megszületni. A III. ker. TVE csak ritkán jut egyegy támadáshoz és elmulik a félidő anélkül, hogy az UTE kapusa egyetlen egy labdát is kapott volna,
    Szünet után
    mindenki az UTE egykapura való játékát várja, ehelyett váratlanul a Vivók mennek át ellenoffenzívába, amely ugyancsak próbára teszi a két Fogl minden tudását. Öldöklő iram mindkét részről, melyből végül is az UTE kerül ki győztesen, a III. ker. teljesen átengedi neki a támadó szerepet, de annál inkább belefekszik a védekezésbe. A két kitűnő bekknek a halfok, sőt a két összekötő is segítségére megy. Vannak percek, amikor óriási az UTE- fölény ; Priboj, Csontos és Jeszmás hatalmas lövései egymásután mennek a Neuhaus által kitűnően védett, kapura.
    A 13. percben Priboj ügyes dribling után áttolja a labdát a tisztán álló Csontosnak, aki néhány lépést tesz előre s mintegy 6 méterről lőtt éles magas labdája Neuhaus kezei között ér hálot (1:0).
    Az UTE fölénye tovább tart, de már nem oly erőteljes, ugy látszik, mintha megelégednének az 1 : 0-ás győzelemmel. Ezt a taktikai hibát ügyesen használta ki a III. ker. Fokozatosan erősített támadásokat vezet az UTE kapuja ellen s veszélyesebbnél veszélyesebb helyzetek teremtésével teljesen egyenragu ellenfele tud lenni az UTE-nak.
    A 30. percben Kovásznay szökteti Göttlert, aki egy jelentéktelennek látszó helyzetből neki indulva, egymásután háromszor cselezi ki Fogl III.-at, akinek Fogl II. siet segítségére s az ötös vonal sarkán akarja Göttlert szerelni. Göttler azonban előbb éri el a labdát s élesen lövi a bal felső sarokba. (1:1).
    A siker óriási lelkesedést önt az óbudai csapatba. Az UTE-n viszont percről-percre mind nagyobb idegesség vesz erőt. A III. ker. csatárai
    Skvarek nagyszerű irányítása mellett legalább annyit támadnak, mint az UTE, de több veszélyes helyzetet nem tudnak teremteni. Az UTE csatársora visszaesik, csak Jeszmás és Priboj visznek lendületet bele, de további eredményt nem sikerül elérniök.

    Sporthirlap, 1925. február 23.