magyarfutball.hu

Budapesti TC - Kispesti AC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 13. forduló
játékvezető : Vértes Imre
nézőszámok:
  1. nela: 4.000
  2. Sporthírlap: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.23, 21:27
    Az agilisabb KAC csak offszájd góllal tudta megnyerni a mérkőzést.

    KAC-BTC 1:0 (0:0).

    — Hungária-ut — 6000 nézik — Biró: Vértes Imre. —

    KAC: Varga - Morvay, Dudás— Raix, Beck, Buday - Fatter, Stallmach, Bene, Ölvedy, Gulyás —
    BTC: Palcsek - Steingruber. Gruber— Borsányi, Schweng, Jalowetzky— Pán, Tüköry, Herr, Kertész, Hanthy.

    A játékot a BTC kezdi,
    jobbszárnya tetszetős támadással átöri a KAC védelmét, de Dudásnak sikerül a szorongatott helyzetet tisztázni. Ezt az akciót változatos, hullámzó játék követi, amelyben a KAC némi fölénye domborodik ki, anélkül, hogy Bene süvítő 30 méteres lövésén kívül — amelyet Pavcsek könnyen véd — alkalma lenne meg is közelíteni a BTC kapuját.
    A KAC fedezetsora könnyen tartja fel a szétbomlott BTC csatársor rendszertelen támadásait, de hiába próbálja a csatársorát veszélyessé tenni, a belsők kapkodó játékán megtörik minden igyekezetük. Ha pedig sikerül Bene vagy Stallmach lövése, az vagy a tömörült védelemről pattan vissza a mezőnybe, vagy Palcsek könnyű zsákmánya lesz.
    A 25. percben a BTC is támadásba indul. Pán beadását Herz kapura küldi, az éles szög alatt lőtt labdát Varga csaknem elnézi. Gulyás tehetetlensége megbénítja a KAC balszárnyát, mindent elront. A KAC folytatja támadását, de Fatter beadásáról Ölvedi lekésik, majd utóbbi lövése Gruberról pattan vissza, viszont Gulyás kornerét Stallmach kapu mellé fejeli-
    A 35. percben a BTC váratlan rajta, ütést kísérel meg, Borsányi keresztpasszát Honthy kamra lövi, menthetetlen lövését azonban a gólvonalon álló Dudás a mezőnybe továbbítja. A KAC rögtön offenzívába lép. Gulyás egyik beadását Pavesek rávetése közben csaknem a gólba kotorja. Az utolsó percben még egy kitűnő helyzet adódik a KAC számára, azonban Stallmach lövését a jól helyezkedő Svalosek elfogja.
    Helycsere után
    a KAC támadása nyitja meg a játékot.
    A 8. percben Ölvedihez kerül a labda, a szökteti a 6 méteres offszájdon álló Gulyást, aki szabadon lefut és beadását Stallmach védhetetlenül a gólba lövi. (1 : 0).
    A szabálytalan gól idegessé teszi a BTC csapatát, de ennek ellenére erélyes támadást vezet, Pán nagyszerű rőssel tör át a kispesti védelmen, éles lövését Varga ismét lába elé tolja, amelyből ujabb éles lövése a kapu előtt süvít át a tulsó oldalra. A KAC Ölvedi révén jelent most veszélyt, de Palcsek helyén van.
    A 20. percben ismét Pán vezet támadást, beadását a kitűnő helyzetben álló Kertész kapu fölé fejeli, hasonlóan cselekszik később Herr is. A KAC veszélytelen támadásai és lanyha mezőnyjáték után a 30. percben van még egy kitűnő alkalma a BTC-nek a kiegyenlítésre, azonban Pán beadását Hanthy egy lépéstől a háló oldalába lövi. A mérkőzés végén a BTC változó összeállítással hatalmas erőfeszítést tesz, hogy legalább egy pontot megmentsen, de egy korneren kívül még lövő helyzetbe sem kerül. A KAC ellenben már veszélyesebb tud lenni, de a kitörő Gulyás beadásából Bene 20 méteres bombalövése Gruberben elakad.

    Sporthirlap, 1925. február 23.