magyarfutball.hu

Vasas - Zuglói VII. Ker. AC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 12. forduló
játékvezető : Schissler József
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.21, 23:51
    Zugló lelkes támadó, majd védő taktikával megérdemelten vett el egy pontot a Vasasoktól.

    Vasas-Zugló VII. ker. AC 0 : 0
    Hungária-uti pálya, — 4000 néző. — Biró: Schissler József. —

    Vasas: Kutrucz — Király, Rottler — Reiner, Sípos, Tomecsko — Kelchen, Takács, Szentmiklóssy, Kocsis, Himmer. —
    Zugló: Nyerges — Juhász, Blaskó — Pollák, Pálffy, Ellinger ~ Vaczek, Kittl, Sefcsik, Polacsek, Neumayer.

    Zugló kezdi a játékot,
    s az első percek tapogatodzással telnek el. A 9. percben Himmer szépen lefut, magas beadását Takács kapásból lövi, de a labda a kapu fölé jut. A 12. percben a Zuglói csatársor belső triója vezet formás támadást, de Sefcsik néhány méternyire a kaputól Kutrucz kezébe gurítja a labdát. A 21. percben Pollák jól irányított szabadrugása nyomán veszélyes helyzet adódik a Vasasok kapuja előtt, de Király tisztáz.
    A 23. percben Kittl nagyszerűen azt dolgozza magát a Vasasok védelmén, de 10 méterről leadott éles lövése tulmagas. A 26. percben Vasas korner. A 33. percben viszont Zugló ér el kornert amelyet Kutrucz kiütéssel szépen paríroz. A 44. percben Rottler Vaczekot a tizenhatos vonal tájékán kézzel nyomja el, de a bíró nem adhat tizenegyest.
    A második félidőben
    a Vasasok komolyabban fekszenek bele a játékba, s már a 3. percben nagyszerű helyzetük adódik, de Szentmiklóssy kidriblizve a bekkeket, a jobbösszekötő helyére kerül, ahonnan képtelen leadni jobb lábbal egy valamirevaló lövést, s a labda Nyerges zsákmányává lesz. A 10. percben Neumayer szép, éles középmagas lövését Kutrucz jól fogja. A 15. percben Takács a balösszekötő helyéről beadja a labdát a tisztán álló Kelchennek, aki azonban késlekedik, s Nyerges ismét elhalássza a labdát. A 19. percben Takácsot Blaskó kézzel fogja le, de a szabadrugás elmarad. A 20. percben Tomecsko lövését fogja Nyerges.
    Ettől kezdve ostromzár alá kerül a Zuglóiak kapuja, akik előbb csak négy bekkel, később azonban egész csapatukkal védekeznek s jól tömörülve, megakadályozzák a Vasasok minden góllövési igyekezetét. Az utolsó percekben ugyan többet volt a labda a tribünön, mint a játéktéren, ez azonban rajt sem von le a döntetlen értékéből.

    1925. február 16.