magyarfutball.hu

III. Kerület - Budapesti TC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 10. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000
  2. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.15, 19:15 (szerk.: 2022.06.16, 09:32)
    III. ker. TVE-BTC 1:1 (1:1)

    Határ utcai pálya. — 2000 néző. — Bíró: Bíró Sándor
    A III. ker. TVE fedezetsorának visszaesése és Neuhaus könnyelmű védése volt az oka a meglepetésszerűi eredménynek.
    III. ker. TVE: Neuhaus- Harrer, Mayherr— Werner, Kovásznay, Koch— Schultheis, Kenyeres, Horváth, Szabó, Drössler. —
    BTC : Palcsek— Horváth I, Gruber— Borsányi, Schweng, Rauchmaul— Buchnitz II, Horváth IV, Buchnitz I, Kertész, Hanthy.

    A játék
    némi tapogatódzás után rendkívül heves iramban indul meg. A hazai pályán játszó III. kerületiek kapnak hamarabb lábra és a két szárny váltogatott támadásai révén veszélyeztetik a BTC kapuját. A nagy önfeláldozással működő BTC-védelem azonban mindent ment és az óbudaiak támadósora az ellenfél kapuja előtt, a center posztján játszó Horváth kivételével, nagyon bizonytalanul mozog.
    A BTC is megkezdi a támadások sorát, de veszedelmesebb helyzeteket mégis a III. kerületiek teremtenek, akit a 15-ik perben kornert érnek el, majd egy perc mulva szigorított szabadrugással szorítják meg a pirosfehérek védelmét.
    Mikor ezt a bajt szerencsésen elháborították, a BTC-re kerül a támadás sora és kétszer is nagy veszedelemben forog az óbudaiak kapuja, de az éles lövések a kapu mellé mennek. Még egynéhány BTC-támadás, miközben Drösslernek alkalma nyílik színészi képességét csillogtatni. A bíró azonban nem ítélte meg a várt szabadrugást, mint egy acélrugóra járó baba, ugrott talpra és sebesen a labda után vetette magát.
    A 38-ik percben az óbudaiak balszárnyának veszedelmes lerohanását Szabó éles lövése fejezi be, amelyet Palcsek elvetéssel kornerre ment. A korner azonban eredménytelen marad.
    A 39-ik percben a BTC balszárnya támad, közben Kovásznay hendszet vét. A bíró lefujja a játékot, de általános csodálkozásra a BTC ellen ítél szabadrugást. A BTC játékosok protestálnak, a labda közben Horváthoz kerül, aki szinte ellentállás nélkül befut és védhetetlenül a hálóba helyezi a labdát. (0:1).
    Gól után megint BTC támadás, amelyet csunya fault akaszt meg.
    A megítélt szabadrugást Borsányi 25 méterről a kapura rugja és miközben Kertész megzavarja a primadonnáskodó Neunhaust, a labda a kapuba repül. (1:1).
    A kiegyenlítést követő percben a BTC ér el kornert jobbszárny csatárainak támadása révén, de azt kihasználni nem tudják. A félidó végét jelentő sípjelig azután tervszerűtlen csapkodó játék folyik a középvonalon.

    Ujrakezdés után az óbudai csapat támadásai egymást követik és a BTC csak ritkán jut lélekzethez. Kétszer kornert is érnek el a III. kerületiek és pedig a 8-ik és 12-ik percben, de hiába zug fel minduntalan a trübönközönség biztatása, a kornerok kihasználatlanok maradnak, az akciót befejező lövések messze elkerülik a kaput. A második korner következtében sulyos helyzet alakul ki a BTC kapu előtt és a kapuból kirohanó Palcsek csak nehezen tudja kiöklözni a labdát. A második negyedórát azután a BTC támadásai uralják és a vivók a saját térfelükön való védekezésre vannak kényszerítve. A 18-ik percben BTC korner, amelyet azonban Neuhaus ártalmatlanná tesz. A BTC támadások sorát megszakítja a 27-ik percben a Szabó—Drössler-szárny kitörése, de a hosszan előreadott labdára Palcsek kifut és a 16-os vonalról, miközben elesik, kiüti, a labdát Szabó fogja el és a teljesen üresen álló kapu mellé lövi.
    A fáradság mindkét csapat főlött mindjobban urrá lesz és enged a tempó. A 38-ik percben a BTC, a 39-ben a III. kerület ér el eredménytelen kornert. Ezután még egy párszor próbálkozik a két csapat, hogy saját javára döntse el a küzdelmet, de ujabb eredményt nem tudnak elérni.

    Sporthirlap, 1924. december 1.