magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Újpest FC 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 15. forduló
játékvezető : Zsarnóczay János
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.03, 20:59
    Nemzeti—Ujpest 4:1 (1:1)

    Ujpest fáradt és rossz, a Nemzeti friss és jobb volt

    Góllövők: Jakube, Rémay II, Volentik (11-esből), Bihámi, Volentik (11-esből)

    Ujpest: Szulik — Fogl II., Szaffka — Borsányi, Jeszmás, Wilhelm I. — Kovács, Ströck,
    Lutz III, Jakube, P .Szabó. Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III., Spitz, Rémay II., Bihámi, Czétényi.

    A játékot a Nemzeti kezdi s az első percekben a mezőnyben folyik a játék. Volentik szabadrúgásából kettős kornert ér el a Nemzeti,
    a második után Bihámi csak alig kevéssel lő fölé. Az első Ujpest-lövést Jeszmás ereszti meg, de gyengécskén. A 9. percben 18 méterre a kaputól Török hendszert vét, s Fogl Karcsi bombáját Gallina pompás vetődéssel kiüti, P. Szabó elé, aki még átemelt Gallina felett, de mellé P. Szabó centeres Lutz III. lövése tévesz célt, majd a szépen kiugró Ströcköt offszájd címén akasztja meg a bírói fütty.
    Váratlan gól esik a 15. percben. Fogl II. éppen a félvonalat jelző zászlótól szabadrúgást rúg. A labda ívben száll a Nemzeti-kapura , a naptól is zavart Gallina a léc alá tartót csak a lapra bírja tolni, ahonnan a tisztán álló Jakube elé esik. Jakube rosszul találja el, de a labda így is begurul szép lassan a kapuba s
    a feleszmélő, Gallina már későn dobja magát utána (0:1).
    A játékosok igen figyelmesek a közönséggel szemben. Negyedóráig egyetlen akciójuk sincs, amely fűtené a kedélyeket. Csak Fogl II. szabadrúgásai jelentenek veszélyt, de az újabbak nem olyan sikerültek, mint az első kiadás. Végre eszébe jut a Nemzetinek, hogy szélsőivel is illik törődni. A 33. percben Rémay III. kap labdát s Szaffkát és Wilhelmet kicselezve bátyjához tolja a labdát, aki
    a 6-os sarkából élesen helyezett lövéssel kiegyenlít (1:1).
    A II. félidőre
    Ujpest kockás dresszében jön ki, amelyben a Spartát legyőzte. — Ez jó jel! — mondják mit sem sejtve Ujpest hívei , máris Karcsi szabadrúgása jelentene esélyt, de túl hoszszúra szabta a
    mester. A Nemzeti támad most és pedig igen élénken. Zsarnóczay furcsa ítélkezése kornerhez juttatja, ezt kavarodás követi, amelyben Fogl II. és Rémay II. között közelharc fejlődik ki. Zsarnóczay fütyül és 11-est ad. Volentik belövi (2:1).
    Ujpest most teljesen megzavarodik, míg a Nemzeti egész felfrissülve támad. Fogl II. és Borsányi nagyszerű helyzetet „dolgoz ki“ a Czétényinek, de ez rút hálátlansággal a kapu fölé lő a 6-osról.
    Negyedóráig Ujpest szóhoz sem jut.
    Czétényi mozog most élénken s
    a 19. percben Czétényi—Bihámi akcióból az összekötő a taccsvonalról lő. Szulik nincs erre elkészülve s a labda feje felett a gólba száll (3:1).
    Most az Ujpest egy ideig jó, de azután megint viszszaesik. Spitz helyezett kapáslövését Szulik jól védi, de
    a 32. percben hibáz Kovács, majd Fogl is, Bihámi ki akar ugrani, de Fogl megint kézzel tartja fel. Megint tizenegyes. Volentik megint ugyanoda lövi.
    A Nemzeti most már olyan fölényesen játszik, mint atya gyermekével, míg a teljesen letört Ujpest a 16-osig is alig jut el. Jeszmás és Jakube jut csak egyszer-egyszer lövéshez, de Gallinának csak a Jeszmásé ad munkát.

    Nemzeti Sport, 1927. május 2.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.29, 13:43 (szerk.: 2018.11.29, 14:17)
    Üllöi-út. 1200 néző. Bíró: Zsarnóczay.

    Újpest: Szulik — Fogl II., Szaffka — Borsányi, Jeszmás, Wilhelm I. — Kovács, Ströck, Lutz III., Jakube, P .Szabó.
    Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III., Spitz, Rémay
    II., Bihámi, Czétényi.

    0:1 Jakube (15 p.)
    1:1 Rémay II (33 p.)
    2:1 Volentik (11-esböl) (? p.)
    3:1 Bihámi (64 p.)
    4:1 Volentik (11-esből) (77 p.)

    Nemzeti Sport, 1927.05.02.