magyarfutball.hu

Sabaria LSz - Vasas SC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 12. forduló
helyszín : ?
játékvezető : Iváncsics Mihály
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.01, 23:59
    Sabaria-Vasas 2:2 (0:2)

    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Blicenez — Pesovnik, Sághy, Vámos — Kása, Mészáros, Holzbauer, Szladovits, Buresch. — Vasasok: Nyerges — Kővágó, Klein — Remmer, Purczeld, Krajcsovics — Brunecker, Takács, Jelinek, Szentmiklóssy, Himmer

    Bíró: Iváncsics Mihály.

    Szombathelyen vasárnap délután 3 óráig megszakítás nélkül esett az eső, úgy, hogy már a mérkőzés újabb elhalasztásáról tanakodtak az ellenfelek. Később azonban valamivel megjavult az időjárás, a pályát is félig-meddig rendbehozták és a meghatározott időpontban 1500 főnyi közönség előtt meg lehetett kezdeni a mérkőzést.
    A küzdelmet egy kedves és ünnepies aktus vezette be. A szombathelyi csapat vezetősége és játékosai melegen üdvözölték Takácsot, aki, mint ismeretes, az elmúlt őszszel a két csapat bajnoki mérkőzésén a lábát törte. Kopfensteiner, a Sabaria elnöke néhány szóval üdvözölte Takácsot, akinek azután Weinhardt átnyújtott egy díszes ezüst cigarettatárcát.

    A rendkívül fair mérkőzés első félidejében jórészt a Vasasokat látjuk fölényben. A 18. percben Himer éles lövését Weinhardt csak kornerra tudja menteni. A 21-ik percben Buresch lefut és tiszta gólhelyzetben öt méterrel a kapu előtt Kővágó felvágja. A megítélt tizenegyest Mészáros Nyerges kezébe lövi. A 25. percben Takács elfaultolása miatt szabadrúgás a Sabaria ellen, Krajcsovics a labdát Himmerhez küldi, aki a szombathelyi védelem hibájából tiszta helyzetbe jut és néhány lépésről a labdát a hálóba gurítja (0:1). A játék irama fokozódik. A 28. percben kavarodás a szombathelyi kapu előtt, Weinhardt néhányszor ment, azonban egy labdát Pesovniknak kézzel kell kifogni a kapuból. Tizenegyes, amelyet Szentmiklóssy kapu fölé rúg. A 34. percben Himmer kitör, Weinhardt elébe fut, a Vasas balszélső előbb éri el a labdát és a hálóba gurítja (0:2).
    A második félidőben a helyzet
    megváltozik. A Sabaria döntő fölénybe jut és nagy lendülettel játszva, ellenfelét teljesen a védekezésre szorítja. A 9. percben Mészáros szabadrúgásból a jobb sarokba élesen gólt lő (1:2).Azután a Sabaria még jobban fokozza a tempót, gólt azonban csak a 38. percben érnek el a szombathelyiek, amikor Buresch kornerét Pesovnik a hálóba fejeli (2:2). Az utolsó előtti percben Sabariának a győzelmet is alkalma lenne megszerezni, de Mészáros néhány lépésről hibáz.

    Sporthirlap, 1927. április 11.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.08.25, 22:30
    A Vasas—Sabaria mérkőzés a pálya használhatatlansága miatt elmaradt
    A Sabaria—Vasas mérkőzés elé nagy várakozással tekintett Szombathely közönsége. Ám vasárnap egész nap esett az eső, úgyhogy mire délután a mérkőzést meg kellett volna kezdeni, a SzAK-pálya teljesen használhatatlanná vált. A kitűzött időben a mérkőzésre kijelölt bíró, Ivancsics Mihály, a két egyesületi vezető jelenlétében felülvizsgálta a pályát , azt bajnoki mérkőzésre alkalmatlannak találta.

    porthirlap, 1927. március 14.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.11.30, 09:15 (szerk.: 2018.11.30, 10:55)
    Szombathely. 1500 néző. Bíró: lvancsics.

    Vasas: Nyerges — Kővágó, Klein — Remmer, Purczeld, Krajcsovics — Brunecker, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.
    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Blizenec — Pesovnik, Sághy, Vámos — Kása, Mészáros, Holzbauer, Szladovits, Buresch.

    0:1 Himmer (25 p.)
    0:2 Himmer (? p.)
    1:2 Mészáros (54 p.)
    2:2 Pesovnik (80 p.)

    Nemzeti Sport, 1927.04.11.
     
  4. avatar: erdosor
    2018.11.28, 21:02
    Eredetileg 2017.03.13-ára volt kiírva, de elhalasztották.

    Esős napra virradt tegnap Szombathely futballvágyó népe s miután egész vasárnap zuhogott, a mérkőzés megtartása egyre valószínűtlenebbé vált. A vezérek nem is várták meg a mérkőzés kitűzött időpontját, sőt az eső végét sem (fél 2-ig esett), hanem még előbb bizottság szállt ki a helyszínre, amely IváncsicS bíróból s Reiner és Schreiber, illetve Kopfeusteiner elnök és Révész trénerből állt, szóval a két egyesület vezetőiből. Miután Iváncsics a SzAK-Pályát az eső miatt minden mérkőzésre alkalmatlannak minősítette a vezérek tudomásul vették a döntést, még pedig minden tiltakozás nélkül. A Vasas azért örült, mert a csapata ma sincs nagy formáiban, a Sabaria, pedig azért nem búsult, mert a rossz időben a meccs nem lett volna üzlet.
    Gyorsan megállapodtak a mérkőzés új terminusában, de nem véglegesen, hanem alternative.
    Vagy április 10-én vagy május 8-án tartják meg eszerint a most elmaradt Vasas—Sabaria meccset.

    Nemzeti Sport, 1927.03.14.