magyarfutball.hu

Vasas SC - Bástya Szegedi AK 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 4. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.500
  2. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.07, 19:47
    Vasas - Bástya 2:1 (1:1)

    Dátum: 1926.10.03., 15.30

    Bíró: Gerő Ferenc.
    Határbírák: Steiner II József, Viczenik Ede.

    Vasas: Nyerges János — Klein II István, Rottler József — Remmer Lajos, Purczeld (Puskás) Ferenc, Reiner István — Jeckl István, Király Tivadar, Jelinek Tivadar, Szentmiklóssy Béla, Ányos József.

    Bástya: Acht (Aknai) János — Beck Pál, Emmerling (Emődi) Rezső — Tóth Jenő, Wéber Lajos, Simóka Sándor — Ábrahám Jenő, Palkó István, Wampetich István, Busch Béla, Solti Mihály. Tréner: Bányai Lajos.

    Gólszerzők: Szentmiklóssy 18., 56. (11-es) ill. Ábrahám 30.

    Emmerling a 31. percben megsérült.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.07.31, 22:11
    Vasas-Bástya 2:1 (1:1)

    A tartalékos Vasas mindvégig fölényben volt a második félidőben tíz emberrel játszó szegediekkel szemben
    Vasas: Nyerges — Klein, Rottler — Remmer, Purtzeld, Reiner — Jeckl, Király, Jellinek, Szentmiklósi, Ányos. — Bástya: Acht — Beck, Emmerling — Tóth, Weber, Simóka — Ábrahám, Palkó, Wampetich, Busch, Solti.

    Bíró: Gerő Ferenc.

    Közel ötöd félezer főnyi közönség gyűjt egybe a Lóversenytéren, hogy tanuja legyen a középcsapatok kettős mérkőzésének. A Postások agilis vezetőségének áldozatkészségéből egyre fejlődő pálya úgy a játék, mint a közönség kényelme szempontjából még nagyobb feladatok számára is alkalmasnak bizonyult.
    Vasas szembetűnő technikai fölényével mindjárt a játék elején magához ragadta az iniciatívát. Ehhez járult még az első félidő vége felé Emmerling véletlen balesete, mely végleg megfosztotta a Bástyát a győzelmi kilátástól. A szimpatikus hátvéd öszszefejelt Királlyal és homloka a szeme felett végigrepedt. Minthogy sérülése varrást igényelt, a mentők vitték el.

    A sorsolásnál Bástyának kedvez a szerencse, de csakhamar a Vasasok kerülnek frontba. Király végigcselezi a védelmet, a jobb szélre kerül, ahonnan keresztpassza Ányoshoz süvít, utóbbi azonban hibáz, hogy azután mindvégig hű maradjon debüjéhez. Csapkodó középjáték után Jellinek szépen tálal Szentmiklóssy elé, ő azonban ront. Mindjárt a játék elején kiderül, hogy a Vasas támadásokban Jellinek jelenti az észt és higgadtságot, újabb jó helyzetet dolgoz ki, de Szentmiklóssy bombája emberbe megy.
    A 18. percben esik a Vasas, első gólja. Emmerling szereli Jecklt,
    a labda Szentmiklóssyhoz kerül, aki kapásból 18 méterről védhetetlenül a hálóba ágyúzza. A szezon legszebb gólja!
    Most lábrakap a Bástya is. Wampetich remekül szökteti Ábrahámot, a beadást Nyerges hibázza, de Busch fejese a felső kapufáról kipattan.
    A 30. percben Ábrahám megszökik, végigcselezi a bekkeket, lövésre szánt labdája lecsúszik a baloldalra ahol a szemfüles Solti gólját értékesíti. (1:1)
    Ezután történik Emmerling már említett balesete. Wéber megy jobbhátvédnek, Beck pedig a baloldalra és így a Vasas-csatárok több ízben adnak alkalmat Achtnak, hogy kivételes tudását bebizonyítsa.

    A II. félidőben végig nyomasztó Vasas-fölény. A szegediek kapkodnak, felforgatják a csapatot, sőt trénerük, Bányai is annyira elveszti higgadtságát- hogy nem egyszer bemegy a pályára.
    Király hatméteres bombáját Acht védi bravúrosan, majd Solti lefutása hoz kornert, melyet Nyerges kiüt.
    A 15. percben hendsz a 16-oson belül, melyet Szentmiklóssy helyez a gólba. (2:1).
    Néhány perccel a befejezés előtt felvonul egy-kétszer a szegedi csatársor is, de Klein és Rottler mindent mentenek. Majd, Jelinek kerül gólhelyzetbe, de éles saroklövését Acht bravúros robinzonáddal védi kornerre. Néhány percre rá Király veszélyes bombaját öklözi kapu fölé, majd a bíró a mérkőzés végét jelzi.

    Sporthirlap, 1926. október 4.