magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Újpest FC 1 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 16. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.18, 23:08
    Ujest-Nemzeti 4:1 (2:0)

    Ujpest: Beneda — Sternberg, Fogl III — Borsányi, Lutz II, Péter — Ströck, Wilhelm II, Auer, Spitz, P. Szabó. — Nemzeti: Gallina - Török, Szendrő - Hossó, Volentik, Bartos - Rémay III, Odry, Kautzky, Bihámi, Hegyi.

    Az első akciókat
    a Nemzetiek vezetik, mert az ujpesti hátvédek nem találnak rögtön magukra. Volentik szabadrúgását Beneda fogja. Amott P. Szabó rohamoz, éles centerét a belsők sorban elszalasztják Rémay elfut Fogl III.-tól, erős lövését Beneda szép robinzonáddal menti kornerre. Ebből kavarodás támad, Bihámi nagy helyzetben a kapu mellé lő. Ujpest heves támadással felel, Spitz szökteti Auert, aki élesen kapufát lő. Hegyi fut le, centerezése
    leperdül a jól érkező Odry lábáról. A Nemzetiek határozottan frontban vannak, egyszer a kifutó Beneda csak lábbal bír menteni. Végre felnyomul Ujpest, Ströck kiszökik, lövését a kapus nehezen tolja kornerre.
    A 12. percben P. Szabó kornerét Gallina súlyosan elvéti, a labda mellé üt, mire Auer betalpalja a hálóba. (1:0).
    Veszélyes Rémay-támadások következnek, egy beadást Fogl III. kornerre ment. A Nemzetiek hevesen támadnak, Bihámi egy gyilkos erejű lövését Beneda ismét remek robinzonáddal menti kornerre. A 25. percben Péter a bokáján megsérül és öt jobbszélsőnek, később jobbösszekötőinek. Fedezetnek Wilhelm II. vonul percre kiáll, majd visszatér előbb hátra. A 34. percben Ströck kiszökik és gólt lő, de előzőleg hendszet vét s a bíró a gólt annullálja. Az utolsó tíz perc Ujpesté.
    Szünet után folytatódik az ujpesti támadás és Auer kapu mellé lő. A 2. percben
    Auer szökteti Ströcköt, akinek centerét Auer sarokkal továbbítja, Spitz elengedi és az üresen hagyott P. Szabó hatalmas lövéssel a háló sarkába vágja. (2:0).
    Gallina egy labdát Auer fejéről szed le.
    A 4. percben Spitz kiszökteti Auert, aki közelről éles sarkos gólt lő. (3:0).
    Kautzky élesen a kapu mellé lő, majd madnak, Bihami egy gyilkos erejű lövését Beneda ismét remek robinzonáddal menti kornerre. A 25. percben Péter a bokájánmegsérül és öt jobbszélsőnek, később jobbösszekötőinek. Fedezetnek Wilhelm II. vonal percre kiáll, majd visszatér előbb hátra. A 34. percben Ströck kiszökik és gólt lő, de előzőleg rendszet vét s a bíró a gólt annuklálja. Az utolsó tíz perc Újpesté. Szünet után folytatódik az újpesti támadás és Auer kapu mellé lő. A 2. percben
    Auer szökteti Ströcköt, akinek centerét Auer sarokkal továbbítja, Spitz elengedi és az üresen hagyott P. Szabó hatalmas lövéssel a háló sarkába vágja. (2:0). Gallina egy labdát Auer fejéről szed le. A 4. percben Spitz kiszökteti Auert, aki közelről éles sarkos gólt lő. (3:0). Kautzky élesen a kapu mellé lő, majd visszanyomul Ujpest és Lutz II. felső kapufát lő. Spitz egy labdát a kapustól szed el, de az üres kaput is eltéveszti. Ströck tör előre, lövése kapufát ér. Az ujpesti offenzívát hasonló Nemzeti periódus váltja fel, de lövések itt sem esnek. Ellenben kiugrik Spitz, akit gáncsolnak, mégis eljut három lépésre a kapuig, ott a kapusba lő.
    A 17. percben Rémay centerét Kautzky a felső lécnek lövi, de Rémay újabb lövése már utat talál a hálóba. (3:1).
    Néhány Nemzeti-támadás során Rémayt egyszer csúnyán ellökik, korner is esik, majd Bihámi lő a kapu fölé. A finis újra Ujpesté. Gallina kitűnően leszed egy magas centerezést, de
    a 42. percben Auer lövését kiejti, mire a befutó P. Szabó góllá értékesíti. (4:1).
    Bíró: Széll László

    Sporthirlap, 1928. március 19.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.12, 08:24 (szerk.: 2018.12.12, 17:29)
    Üllői-út. 4000 néző. Bíró: Szél L.

    Újpest: Beneda — Sternberg, Fogl III. — Borsányi, Lutz II., Péter (Wilhelm II.) — Ströck, Wilhelm II. (Péter), Auer, Spitz, P. Szabó.
    Nemzeti: Gallina—Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III., Odry, Kautzky, Bihámi, Hegyi.

    0:1 Auer (12 p.)
    0:2 P. Szabó (47 p.)
    0:3 Auer (49 p.)
    1:3 Rémay III. (62 p.)
    1:4 P. Szabó (86 p.)

    Újpest trénere: Pozsonyi

    Nemzeti Sport, 1928.03.19.