magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Vasas SC 4 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 14. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.14, 20:18
    Nemzeti-Vasas 4:3 (0:1)

    Nemzeti: Gallina- Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Odry — Rémay III, Rémay II , Kautzky, Bihémi, Hegyi — Vasas: Szulik — Kővágó, Remmer — Wilhelm, Horváth, Burger — Brunecker, Grünfeld, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.

    A Vasasok nagyszerűen játszó csapata egészen a második félidő közepéig 3 : 0-ra vezetett, akkor azonban a Nemzeti hatalmas finisbe kezdett és 32 percen belül nemcsak kiegyenlített, de még a győztes gólt is sikerült megszereznie.
    A mérkőzés
    Az első ziccer a Nemzetié. Már a harmadik percben Rémay III. kiugratja Kautzkyt, lövését azonban Szulik nagyszerűen védi. A Nemzetiek fölénye mindössze 5 percig tart, azután egyre jobban és jobban fölülkerekedik a Vasas. A 13-ik percben Himmer beadását Grünfeld élesen a kapura fejeli. Gallina azonban biztosan fogja a labdát. Egy perccel később Hegyi kerül jó helyzetbe, de lövése a kaput elkerüli. Ezután a Vasas fölény állandósul, végül is a 28. percben Willhelm szökteti Himert, akinek ideális centerét Jellinek a hatos vonalon elfogja egy lépést előre viszi és öt méterről védhetetlenül a hálóba juttatta a labdát (0:1).
    A gól után valósággal ostrom alá kerül a Nemzetiek kapuja, akad gólhelyzet is, gól mégsem lesz, mert Grünfeld a kritikus pillanatban elesik. Az utolsó percekben csapkodó játék.
    A második félidő heves Vasas-támadásokkal kezdődik, majd Remmer elfut Kővágó mellett, centerez, Kautzky bombája azonban a kapufáról pattan vissza a mezőnybe. Ezután úgyszólván egy kapura való játék következik. A 7-ik percben Himmer a kapuvonalig leint, a jól beadott labdát Szentmiklóssy a gólba juttatja (0:2).
    Három perccel később Jellinek szökteti Himmert, akinek centerét a lehetetlenül álló Nemzeti-védelem mellett Grünfeld három méterről belövi (0 : 3).
    A gól után a Nemzeti erősen belefekszik a játékba.
    Most egyenrangú erők küzdelme következik. Hol az egyik csapat támad, hol a másik, majd a 20. percben Rémay II labdájával Kautzky kitör, először Remmert kidriblizi, majd Burger által követve a hatos vonal sarkáig viszi a labdát és onnan védhetetlen gólt lő (1:3). Az iram fokozódik. Elöször Kautzky, majd Himmer kerül jó helyzetbe. A 27. percben Volentik 25 méterről szabadrúgást küld a kapura. A labda a földről felpattan, Kautzky testcsellel megtéveszti Szulikot és - gól. Az eredmény most már 2:3. A következő percben Kautzky kijátsza Burgert és a két hátvédet és egészen is kapuvonalig viszi a labdát, melyet védhetetlenül a hálóba helyez (3:3).
    Ezután a Vasas támad, de a támadás eredménytelen kornerrel végződik. Sikeres azonban a Nemzeti kornere a 32. percben, mert Hegyi szép labdáját Bihámi a hálóba fejeli (4:3). A gól után még Volentik jut jó helyzetbe, majd Gallinának van alkalma elhárító védéssel bizonyságát adni jeles képességének.
    Bíró: Viczenik Ede.

    Sporthirlap, 1928. március 5.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.09, 19:01
    Hungária-út. 3500 néző. Bíró: Viczenik Ede.

    Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Odry — Rémay III., Rémay II., Kautzky, Bihámi, Hegyi.
    Vasas: Szulik — Kővágó, Remmer — Wilhelm I., Horváth, Burger — Brunecker, Grünfeld, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.

    0:1 Jellinek (28 p.)
    0:2 Szentmiklóssy (52 p.)
    0:3 Grünfeld (55 p.)
    1:3 Kautzky (65 p.)
    2:3 Volentik (72 p.)
    3:3 Kautzky (73 p.)
    4:3 Bihámy (77 p.)
    Nemzeti Sport, 1928.03.05.