magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Attila FC 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 2. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.21, 19:34
    Horváth kolosszális lövőképessége nyert meccset az óbudaiaknak

    III. kerületi FC—Attila 4:1 (2:1)

    III, kerület: Neuhaus — Dettrich, Senkey — Werner, Magyar, Hauser — Künstler; Horváth, Konyor, Schiller, Drössler. — Attila: Németh — Maszlonka, Dankó — Hajós, Kripkó, Janovitz — Singer, Muhoray. Kautzky, Siklóssy, Powolny

    Bíró: Iváncsics Mihály,

    Attila támadással indul a játék, Muhoray váratlan lövését a kapus védi. Hajós rendszerét, Horváth 16 méteres szabadrúgása nagy erővel zúg el a kapu fölött. Kautzky jut lövőhelyzetbe, Neuhaus kornerre ejti a labdát. Ebből tumultus támad, a labda a gólvonalon pattog, kapufát ér, Neuhaus óriási szerencsével kapja ölbe. Heves Attila-támadások után végre a 18. percben az előrehúzódott Maszlonkától Drössler elfut, az üresen hagyott Horváthoz passzol, aki 8 lépésről védhetetlen sarkos gólt lő (1:0).
    Hatalmas ellentámadás, Kautzky feltarthatlan lövése a közbefutó Dettrich kezéről lepattan, a bíró kornert ítél. Werner durván belelép Muhorayba, a 16-osról Powolny lövi a szabadrúgást, a kapus elvetéssel kornerre tolja. A 24. percben Janovitz finom passzát Siklóssy fordulásból az ellenkező sarokba vágja (1:1).
    Most a III. kerület erősít. A 25. percben a Konyor kitör, éles lövésére Németh robinzonáddal veti magát, de ujjaival csak a kapufára tolja a labdát, kavarodás támad s Konyor 8 lépésről éles lapos lövéssel újra megszerzi a vezetést (2:1).
    Az Attila elszántan védekezik a megújuló támadások ellen. A gólra futó Drösslert Hajós gáncsa akasztja meg, Konyor éles lövése keresztben megy el a kapu előtt. Horváthot tisztára játsszák, óriási gólhelyzetben a kapu előtt keresztben csavarja a labdát.
    Szünet után az Attila csatársorában Powolny összekötő, Siklóssy szélső. Óriási iram fejlődik s a játék rendkívül izgalmas. Heves akciók következnek, amiket a III. kerületi bekkek rendre szétrombolnak. Végre Powolny irtózatos bombát küld, amit Neuhaus elvetéssel kornerre tol. Tetszetős baloldali akció, a tisztára játszott Siklóssy elé teljes testével veti magát Werner. Tizenegyes gyanús helyzet, a bíró mégis inkább kornert ítél. Ebből Powolny kapu mellé lő, majd egy perc múlva újabb lövést küld, amit Neuhaus üggyel-bajjal véd.
    A III. kerületiek mind ritkábban támadnak. Künstler támadása mégis góllal kecsegtet, Dankó kézzel fogja vissza, de nincs tizenegyes, mert Künstler még lő a kapu mögé. Siklóssy centerét a tisztán hagyott Powolny kapja, Neuhaus vakmerő kifutása holtbiztos gólt ment.
    Ujra Powolny szökik, labdájával Kautzky tör ki, Neuhaus késik, a labdát hátraejti, de Kautzky nem bír vele az üres kapu felé fordulni, visszajátszik Muhorayhoz, ennek lövését Neuhaus elvetéssel kornerre tolja. A 33. percben óbudai ellentámadás, Kripkó ártatlan hendszéért szabadrúgás.
    A labdához Horváth áll, akinek 25 méteres lapos lövése az ellenkező sarokba zúdul 3:1.
    A váratlan gól összetöri az Attilát. A 35. percben Künstler fut le, Dankó üldözi, mire a szélső zavarában elveszti a labdát, ami pontosan a rössölő Horváth elé perdül s ez futtában irtózatos erővel vágja az ellenkező felső sarokba (4:1). Még egy Attila-helyzet. Muhoray lövését Neuhaus kiüti, de van ideje Kautzky új lövését is kornerre védeni. Azután áthullámzik a játék az Attila térfelébe. Maszlonka hendszet vét, Horváth 20 méteres szabadrúgását Németh remek elvetéssel kornerre tolja. Az Attila végleg megzavarodik s két újabb kornert vét.

    Sporthirlap, 1927. szeptember 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.01, 10:22 (szerk.: 2018.12.01, 12:26)
    Határ-utca. 3000 néző. Bíró: Iváncsics.

    III. ker.: Neuhaus — Dettrich, Senkey I. — Werner, Magyar, Hauser — Künsztler, Horváth, Konyor, Schiller, Drössler.
    Attila: Németh — Maszlonka, Dankó — Hajós, Kripkó, Janovitz — Singer, Muhoray, Kautzky, Siklóssy, Powolny.

    1:0 Horváth (18 p.)
    1:1 Siklóssy (22 p.)
    2:1 Konyor (? p.)
    3:1 Horváth (78 p.)
    4:1 Horváth (79 p.)

    III. ker. trénere: Hegyi Mátyás

    Nemzeti Sport, 1927.09.12.