magyarfutball.hu

Vasas SC - Nemzeti SC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 1. forduló
játékvezető : Viczenik Ede
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 15.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.15, 20:45
    Vasas—Nemzeti 2:1 (1:1)

    Vasas: Wimmer — Klein, Kővágó — Remmer, Horváth Burger — Izsépi, Jellinek, Seiden, Himmer, Brunecker. — Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Tóth, Volentik, Bartos — Rémay III, Spitz, Rémay II, Bihámi, Czétényi

    Bíró: Viczenik Ede.

    Nemzeti támadásokkal kezdődik a játék és a jól mozgó Volentik már az első percben lövéshez jut, Wimmer azonban résen van és ment. Hullámzó játék után most már a Vasas is vezet támadásokat, amiket a Nemzeti védelme elég bizonytalanul ugyan, de tisztáz. A 8-ik percben Volentik támadásba dobja csatársorát, amelynek akciójából újból hozzá kerül a labda és ő azt mintegy 25 méterről a magát későn dobó Wimmer mellett góllá értékesíti. (1:0)
    Öt perc múlva a Vasasokat látjuk frontban, Tóth kézzel leüti a labdát és a megítélt szabadrúgásból a Vasasok Kővágó révén kiegyenlítenek (1:1).
    A Nemzetit nem csüggeszti el ez az eredmény és vehemens támadásokat indít a Vasas kapu ellen. Főleg Czétényi vezet szép akciókat, nagyszerű centereit azonban a belső csatárok kétszer is a kapu mellé tolják. A Vasasok úgyszólván alig jutnak szóhoz, csak Seiden lerohanása jelent közvetlen veszélyt, Török azonban őt is biztosan szereli. A 36-ik percben Szendrő hibájából a Vasasoknak újabb gólra lenne alkalmuk, ám az utolsó pillanatban a belépő halfok mentenek.
    A második félidőben mintha kicserélték volna a két csapatot. A Vasasok lelkileg is magukra találtak és kezdettől fogva ők diktálják az iramot. Az eredmény egyelőre azonban még késik. A 9. percben Jellinek ereszti meg az első komoly lövést, de ez a kapu fölött süvít el. A Vasas a 14-ik percben kornert vét, amit azonban Rémay I. a kapu mögé emel. A Nemzeti most rövid időre lélekzethez jut. Szebbnél szebb akcióit azonban a gólképtelen belsők sorra elrontják. Ezzel mintha mindent ki is adott volna magából a csapat, visszaesik, Izsépi rohan le szélvészként, bombaszerű lövését Gallina menti. Ám a gól már a levegőben lóg. Ismét Izsépitől indul ki a támadás és a Vasasok a tempót erősítve állandóan a Nemzeti kapuja előtt tanyáznak. A kavarodásban Seiden a szabadon álló Izsépihez passzol s ez a labdát a 26-ik percben a kapu bal sarkába juttatja (2:1). A 29-ik percben Klein ijeszti meg a Vasasokat, mert majdnem öngólt vét és Wimmer csak nagy ügyességgel tud menteni. A Nemzetiek csapatának még a 34-ik és a 39-ik percben lenne alkalmuk a kiegyenlítésre, de a legjobb helyzeteket is kihagyják.

    Sporthirlap, 1927. augusztus 29.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.30, 09:45 (szerk.: 2018.11.30, 10:58)
    Hungária-út 15.000 néző. Bíró: Vicenik.

    Vasas: Wimmer — Kővágó, Klein — Remmer, Horváth, Burger — Izsépy, Brunecker, Seiden, Jellinek. Himmer.
    Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Tóth, Volentik, Bartos — Rémay III., Spitz, Rémay II., Bihámi, Czétényi.

    0:1 Volentik (8 p.)
    1:1 Kővágó (11-esből) (13 p.)
    2:1 Izsépy (71 p.)

    Nemzeti Sport, 1927.08.29.