magyarfutball.hu

Kispest FC - Sabaria LSZ 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 22. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.01.30, 16:08
    Kispest—Sabaria 2:2 (1:1)

    Kispest: Dénes — Wégner, Dudás— Raix, Purczeld, Csendes — Senkey, Paczolay, Dán, Presovszky, Kiss. - Sabaria: Weinhardt — Nagy, Prém — Pesovnik, Vámos, Hajós — Buresch, Holzbauer, Stofián, Janzsó, Zárnok.

    A mérkőzés fair keretek között, incidensektől mentesen pergett le. Az eredmény nagyrészt igazságos és a pontoktól eltekintve, erkölcsileg is egyenlő mértékben hozott sikert. A Sabariának ez a szereplése sokat visszaszerzett a régebbi pesti rokonszenvből, Kispest viszont ezzel a szereplésével nemcsak a kiesési gondoktól szabadult, hanem híveket szerzett a fővárosi közönség soraiban is. A zuhogó esőben a Sabaria kezdi a játékot, de labdát veszít és máris Weinhardtnak kell kifutással menteni. Utána Dudás szabadrúgása kornert hoz, majd újabb szabadrúgása a felső kapufáról pattan le, amit azután :"Dán keresztben 15 el a kapu előtt. Senkey szökik akciója pompás helyzetbe hozza Presovszkyt, de ez késik, Prém leszereli. Állandó kispesti támadások közben a 12. percben
    a Sabaria jut szabadrúgáshoz. Vámos Mintegy 30 méterről lő, Dudás fejese nem sikerül, csak elcsúszik fölötte a labda, ami megzavarja a kifelé induló Dénest, a labda a kapus feje fölött a hálóba esik (0:1).
    A Sabaria most élénken támad, Buresch alig tartható, éles lövését bravuros kiütéssel védi Dénes. Amott is a jobbszélső veszélyes, Senkeyt kornerre szerelik. A 35. percben Senkey lefutása után óriási kispesti gólhelyzet, de a belsők sorra hibáznak. A 43. percben
    Senkey futását félig gánccsal tartja Prém, a szélső azonban lead, a befutó Paczolay éppen futtában kapja a labdát, amit bevág (1:1).
    Gyors kispesti támadással indul a második félidő és a 2. percben már megvan a gól.
    Dán szökteti Kisst, aki lefut, centerez, Dán futtában a labda mellé rúg, de érkezik Paczolay,
    aki élesen a sarokba helyezi a labdát (2:1).
    Továbbra is heves kispesti támadások, melyek nyomán a Sabaria súlyos veresége rajzolódik ki. Nem így történik, sőt a 9. percben
    a szombathelyi jobbszárny megindul, Stofiánhoz játszanak, ez tovább az üres Janzsóhoz, aki a tizenhatosról éles sarkos gólt lő (2:2).
    Erre megint a Sabariának jön meg a kedve, Buresch van főképpen elemében. Egy beadásnál Stofián biztos gólról késik le. Tárnok emberbe lő, Buresch kornert szerez. A hosszú ostromnak azonban semmi eredménye. Az utolsó öt perc Kispesté.
    Bíró: Juhász Attila dr.

    Sporthirlap, 1929. június 17.