magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Vasas SC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.29, 22:34
    III. ker. FC-Vasas 2:0 (0:0)

    A koratavaszi napsütésben már a tekintélyes tömeg várt türelmetlenül a kezdésre, amikor pontosan fél kettőkor dresszbe öltözött emberek jelentek meg az alagút kijáratánál. Kiderült azonban, hogy egyelőre csak a hivatalos talajvizsgálatról van szó. Magyar János, a mérkőzésre delegált bíró két határbírójával és a Vasasok képviselőjével nekivágott a feneketlen sárnak.
    A bírói kar tagjai úgy, amint jöttek, el is távoztak az alagúton keresztül.
    Bent a bírói öltözőben mozgalmas kép uralkodott. A Vasasok vezérkara erősen érvelt amellett, hogy a pálya talaja bajnoki meccsre alkalmatlan, szemben a III. kerületiekkel, akik Vértes Imre vezetésével a bajnoki meccs megtartását követelték. De a bíró már kimondotta a szentenciát.
    A pálya alkalmatlan a bajnoki meccs lejátszására.
    Most már a III. kerületiek vezetősége igyekezett a bírót véleményének megmásítására rávenni.
    A bíró azonban hajthatatlan.
    Most már bejönnek a dresszbe öltözött játékosok is. Valaki kiadja a jelszót:
    -Hívjuk le Fodor doktort. És \"már futnak is a PLASz főtitkáráért. Előbb azonban Rosenberg Emil dr., az országos intézőbizottság elnöke, a szövetség képviselője lép be, aki ugyancsak a mérkőzés lejátszása mellett foglal állást. Megérkezik Fodor doktor is, aki kijelenti, hogy a talaj alkalmasságának megállapítása a bíró szuverén joga, mégis úgy találná helyesnek, hogy tekintettel arra, hogy a jó időjárás következtében a pálya talaja negyedóráról-negyedórára javul, a bíró talán megvizsgálná mégegyszer a pályát. Fodor dr. közbelépése megtette a hatását. Az időközben félig átöltözködött bíró ismét fölvette futballcipőjét és a Vasas-vezetők tiltakozása közepette határbíráival és az érdekelt felek kíséretében megindult az alagúton keresztül kifelé.
    Hauser a pálya közepén magasat ugrik a levegőbe, és így most már nyilvánvalóvá vált, hogy a bíró engedett a negyvennyolcból. Magyar János tényleg revízió alá vette előbbi álláspontját és engedélyezte a bajnoki meccset azzal, hogy a város felé eső kapu környékét fel kell szórni homokkal.
    Több, mint félórás késéssel megjelenik a Vasas-csapat,
    amelyet viharos fütty és pfuj-kiáltások fogadnak. Csak nehezen bocsátják meg a Vasasnak, hogy meg akarta fosztani a közönséget egy meccs élvezetétől.
    A csapatok a következő összeállításban játszottak:
    III. ker FC: Neuhaus —Werner, Senkey — Steiner, Magyar, Hauser,- Kovács, Schiller, Konyor, Lengyel, Dröszler — Vasas: Szulik — Burger, Rozgonyi — Bemmel, Buza, Fried — Báder, Fröhlich, Jelinek, Tóth, Himmer.
    A publikum ok nélküli haragja változatlan hevességgel lángol fel a kezdés perceiben a Vasas ellen, amely dacosan támad. Öt percig szóhoz sem jut a III. kerület, Báder gyors támadó akcióját Werner kornerre szereli, míg Tóth fejesét Neuhaus menti. Tumultus keletkezik most a III. kerületik kapuja előtt és a góltól csak a szerencse menti Neuhaus hálóját. Himmer precíz beadását az újlaki kapus csak kiütéssel tudja parírozni. A III. kerület első támadóakcióját Szulik hárítja el, míg az óbudai balszárny által kezdeményezett erőteljes akció Schiller hibáján bukik meg. Dröszler pompás beadása a pillanatnyilag üres kapu előtt gurul végig és még a csatárok rohamát, megelőzően kigurul a játéktérről. Konyor veszélyes lövése csak hajszálnyira kerüli el a kaput. A III. kerületiek ezzel úgy látszik — egyelőre el is lőtték puskaporukat, mert a széllel támogatott és jobb talajt kapott Vasasok fölénybe kerülnek. Himmer gyorsan, lefut, beadását Tóth fejjel küldi a kapu mellé. Báder szép kornerét Neuhaus kiboxolja, míg a Himmer sarokrúgása folytán keletkezett gólhelyzetet a közvetlen védelem tisztázza. A cuppogó sár lassan felismerhetlenné teszi a játékosokat. Buzát a mély sárból kell kiásni, míg Neuhaus hosszú rúddal igyekszik a vízben eltűnt labdát kihalászni. Remmer messziről küldött váratlan lövését Neuhaus elvetéssel fogja. Az óbudai csapat csak most, a félidő vége felé kerül ismét lendületbe, Schiller labdáját Dröszler tiszta helyzetben kifejeli A Vasasok a veszély láttára védekezésbe vonulnak és a játék hevében Fried megrúgja Kovácsot, akit a félidő végéig a taccsvonalon masszíroznak.
    A második félidőben a III. kerületiek kapják hátba a szelet, de egyben, a jobbik félpályát is. Rohamai egyre erősödnek, szemben a Vasasokkal, amelyeknek ereje, az első félidő heves irama után szemmel láthatóan fogy. A védelembe vonult Vasas-csapat elkeseredetten veri vissza az ostromot. Konyor áttöri a védelmi falanxot, lő, ám Szulik egy másodperccel előbb éri el a labdát és a biztosnak látott gólhelyzet veszendőbe megy. A Vasas minden erejét megfeszítve, ellentámadásul próbálkozik, de Fröhlichet belegázolják a sárba. Ezzel az után véget is érnek a Vasas-akciók. Kornert ér el a III. kerület, amelyet Szulik hárít el Nem hoz eredményt Dröszler kornere sem. A 20. percben Dröszler lefut, centerét Konyor pillanatnyi késéssel éri el, azonban Szulik gyors közbelépése elhárítja a fenyegető veszélyt. Dröszler kornert hibáz, majd Lengyel ront el egy szép gólhelyzetet. Percekig tartó tumultus keletkezik a Vasas-kapu előtt, de a sorozatos támadás végül is a sárba fullad. A 30. perc hoz ismét támadó alkalmat a Vasasoknak, Himmer révén szabadrúgáshoz is jutnak, amelyet Himmer ront el. Fried lövése a védelem zsákmánya. A percekig tartó Vasas-offenzívának Senkey felszabadító rúgása vet véget. 39. perc:
    a mezőnybe továbbított labdával az óbudai balszárny támad, a jobbra átvágott, labdát Rozgonyi fogná, de megcsúszik és a Schillertől továbbított labda Szulik hasa alatt ér hálót. (1:0.)
    A meccs végén váratlanul jött balsiker lesújtja a Vasas-csapatot. Konyor lövését Szhlik védi, de a 41. percben Burger a tizenhatoson belül hendszet vét.
    A megítélt tizenegyest Senkey góllá értékesíti. (2:0.)
    Ujrakezdéshez már nincs is idő.
    A meccsnek vége. A III. kerületiek öltözőjében uralkodó diadalittas hangulattal szemben dermesztő csend honol a Vasasoknál, ahol
    a rettenetes fizikai kimerültség következtében a játékosok egy része ájultan hever a padokon.

    Sporthirlap, 1929. március 11.