magyarfutball.hu

Bocskay FC - Bástya FC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 6. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.16, 23:05
    Bocskay—Bástya 2:1 (0:1)

    Bocskay: Hübner — Fejér, Dettrich — Wampetich, Sághy, Keviczky — Markos, Vince, Teleki, Zemler, Mertin. — Bástya: Beneda — Weiglhoffer, Emmerling — Tóth, Horváth, Kronenberger — Varga, Schwarcz, Fröhlich, Wahl, Ölvedy,

    A mérkőzés
    Bocskay-támadással indul, a 4. percben Mertin jó beadását Teleky elhibázta. A túlsó oldalon Schwarcz jut jó helyzetbe, de lövés előtt elesik, majd Ölvedy merész beadását Reviczky, menti a nagy rossel rohamozó Bástya-csatárok elöl. A 14-ik percben egy Bástya-gólt offszájd címén érvénytelenít a bíró. Vince jó támadását Markos önzése rontja, majd Varga akciózik a Bocskay-kapu előtt, de Hübner önfeláldozóan véd. A 19. percben Teleki—Mertin akcióból Mertin magasan fölé lő, a következő percekben Markos ront tiszta helyzetben kétszer is, csavart szabadrúgását pedig Beneda bravúrosan fogja.
    A 30. percben Fröhlich 10 méterről váratlanul gólt lő. (0:1).
    A gól után a Bástya rövid ideig támad, de aztán ismét a Bocskay veszi át az iniciatívát, de Beneda mindent véd. A 43. percben Fröhlich hatalmas helyzetben Ölvedyhez passzol, de ez mellé lő.
    A második félidőben gyérebbek, de veszélyesebbek a Bocskay-támadások. Mertin kornert rúg, Wampetich kapura lő, közben azonban
    Kronenberger kézzel leüti a labdát, a megítélt 11-est Dettrich belövi. (1:1).
    A Bocskay most nagyon feljön, két Markos-lövést véd Beneda, a Bástya csak szórványosan látogat a túloldalra, de majdnem eredménnyel, mert a fellökött Hübner mögött Fejér az utolsó pillanatban vágja ki a labdát. A 33. percben Keviczky 30 méterről, a taccsvonalról szabadrúgást küld kapura s a csavart labda a felsőléc alá kerül. (2:1). A gól után a Bocskay tovább bombáz, de Beneda nagyon tud. A 44. percben Zemler biztos gólnak látszó labdáját a kapufa menti.
    Bíró: Széll László.

    Sporthirlap, 1928. október 22.