magyarfutball.hu

Bocskay FC - Attila FC 3 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 19. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.06.11, 19:14
    A Bocskay nagy nehezen győzött az Attila ellen és felugrott az ötödik helyre
    Bocskay - Attila 3:2 (1:1)
    A debreceniek már 3:1-re vezettek, amikor a miskolciak 11-esből újabb gólt lőttek, majd a játék végén erősen szorongatták a Bocskay kapuját —
    Góllővők: Semler, Opata, Semler, Teleki, Ardai (11-esből)
    Bocskay: Farkas — Fejér dr., Baik — Villányi, Sághy, Keviczky — Markos, Vincze, Teleky, Semler, Mertin.
    Attila: Szemző — Kutik, Danko — Pogány, Miskolci, Bán — Pimpi, Ardai, Opata, Szidor, Hajós.
    A mérkőzés külső keretei nem mutatnak hétköznapra. Az Attila három éve nem játszott Debrecenben, nem csoda, ha a régi riválisok találkozása 3000 nézőt csalt ki a pályára. Igen sokan jöttek Miskolcról is vonattal, magánautókon, sőt két zsúfolt teherautó is hozott miskolci nézőket, akiknek száma meghaladta a százat.
    Az Attila választ és a Bocskay nap ellen kezd. Erős mezőnyjáték fejlődik ki. Először Farkas véd a rohanó Hajós elől. Azután a Bocskay támad, Telekit faultolják, Sághy szabadrúgása Mertinhez kerül, aki a labdát a kapu fölé küldi. A 6-ik percben Opata nagyon szép labdát ad jobbra, de a Keviczkytől zavart Pimpi a kapu mögé lő. Mindkét csapat idegesen játszik, ami az Attilánál, tekintettel a kiesési zónára, érthető is, annál meglepőbb azonban a Bocskaynál.
    A közönség biztatására a Bocskay végül is előrelendül, Markos szépen vezeti a labdát és beadása Danko kezéről pattan le. A tipikusan rálőtt labdáért a bíró nem ad tizenegyest.
    A közönség hiába reklamál A 11-ik percben Vincze—Markos akció. Markos viszi a labdát, de Danko korner árán ment: Szél korner. A labda a kapuvonal táján kerül nagy kavarodásba, majd a kissé hátrább álló Teleky kaparintja el, fölé lövi. Ezután az Attila vezet néhány szép támadást. Hosszú, labdákkal széthúzza a mezőnyt, de Szidor tiszta helyzetben a kapu mellé lő. Újabb Attila-akció, amelyet Sághy robbant szét. Ardai erős lövését fogja Farkas. A Bocskay szívósan védekezik, bár a halfsor bizonytalan. Szabadrúgásból megy támadásba a Bocskay. Telekyt Pruha megrúgja úgy, hogy hogy egy ideig sántít. A szabadrúgás eredménytelen. A 20-ik percben a Bocskay baloldala támad és kornert ér el. A kornert Semler csavartam a felső hálóra küldi. Úgy látszik, hogy a Bocskay kissé magára talál, koncentrált támadásokat vezet. Egy támadása Markos ofszájdján áll meg, de azért tovább is a Bocskay marad támadásban és a 22-ik percben Semler csavart labdát centerez, az Attila hátvédei egy gondolattal lekésik, a labda erős falssal a befutó Semler elé kerül, aki élesen a túlsó sarokba lövi. (1:0).
    A váratlan gól szárnyakat ad a Bocskay csatársorának. Szép támadások indulnak egymásután. Vince— Markos akciója után Markos beadását Teleky mellé lövi, majd Semler a 25. percben hendszet vet. A szabadrúgást Kutik magasan a kapu elé lövi, a felpattanó labdával Opata Keviczki és Baik között kiugrik és váratlanul belövi. (1:1).
    Kapkodó játék következik. Ardai jó helyzetben főlé lő, majd ugyanígy jár Szidor is, Semler viszont tiszta helyzetben mellé lövi a labdát. Ezután Farkas véd egy szabadrúgást a tizen-
    hatos oldaláról és az Attila újabb támadásával Hajós kerül jó helyzetbe, de mellé lő.
    A következő Attila-támadást Farkas csak nehezen tudja kornerra tolni, ezután azonban ismét a debreceni csapat támad, de Szemző gyönyörűen véd. A 45-ik percben szabadrúgás a Bocskay ellen. Maszlonka harmincöt méterről kapu fölé küldi a labdát.
    A félidőben mindkét öltözőben bizakodó a hangulat. Különösen az Attila bízik, a Bocskay csatárai viszont panaszkodnak, hogy kevés labdát kapnak a halfoktól. Újrakezdés után mezőnyjáték, majd Semler—Teleky—Markos akció. Markos lövését Szemző fogja. A Bocskay kornert ér el, utána az Attila jobbszárnya kísérletezik, Baik erélyesen véd. Markos vezeti a labdát és a beadásnál Teleky és Opata összefutnak. Teleky faultolja Opatát, ami nagy derültséget kelt. A játék egyébként kezd eldurvulni. Mindkét fél nagyon sokat faultol, szinte inkább egymás lábát keresik, mint a labdát. Lassan az Attila kerekedik felül, de nem nagyon veszélyes. A Bocskay teljesen leszorul, szinte az egész csapat a tizenhatosán belül van és az Attila hátvédei a félpályáról küldik vissza a labdákat. Ám az ostrom eredménytelen és ez letöri az Attilát, Pimpit ofszájdon éri a bíró. Baik szabadrúgása a tizenhatosra száll, Teleky a tiszta helyzetben levő Semlernek paszszol, akinek lapos lövése a sarokba pattan. (2:1).
    Az Attila ofszájdot reklamál, de hiába. (25. perc.)
    A gól ismét lendületet ad a Bocskaynak. Villányi lövését Szemző fogja. Pruha megsérül és kiáll, mire a Bocskay még erősebben támad. De Pruha hamarosan visszajön és Semlert rúgják ki, aki öt percig marad távol a játéktól. Változatos játék után a 35. percben nagyon szép Bocskay-támadás következik: Baik labdájával Vince megy előre és Keviczky elől Sághyhoz passzol, aki Markost szökteti, ez a tizenhatodon Teleky elé tálalja a labdát és a center nehéz szögből a túlsó sarokba plaszírozza. (3:1).
    Az Attila kétségbeesetten belefekszik, de a játékosok már fáradtak. Baik, szabályosan szereli Pimpit, aki a labdában megbotlik és faultot markírozva elesik a tizenhatoson belül. A bíró tizenegyest ítél és Ardai begurítja a labdát. (3:2).
    Az Attila vérszemet kap és nagy erővel küzd a kiegyenlítésért. A Bocskay teljesen a védekezésre szorul. Pimpi hosszú lövését Farkas fogja, majd Opata és Ardai akciója hozza nagy veszélybe a Bocskay kapuját. Farkas egy pillanattal előbb vetődik Ardai lövésére, de a gyenge labdát Fejér utoléri a kapuvonalon. Végül a sok sikertelenségbe belefullad az Attila lendülete és a legutolsó percben már újra a Bocskay támad. Markos lefut, de a bíró a mérkőzés végét jelzi.
    Bíró: Juhász Attila dr.

    Sporthirlap, 1930. május 15.