magyarfutball.hu

Hungária FC - Budai 11 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 20. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.18, 22:10
    Hungária-Budai „11“ 3:0(1:0)
    A budaiak szünetig nagyon jól tartották magukat, de nem tudták kihasználni Helyzeteiket
    Góllövő: Gergely, Kárpáti (öngól), Barátky
    Hungária-út, 3000 néző. Bíró: Majorszky.
    Hungária: Ujváry — Mándi, Kocsis — Barátky, Weber, Sebes — Szegő, Cseh, Gergely, Dudás, Titkos. Budai „11”: Fábián — Weber, Tőrös — Kárpáti II., Burger, Schuszter — Rökk, Sztancsik, Polgár, Czumpf, Magda.
    A Hungária kezd. Változatos mezőnyjátékkal telnek el az első percek. A Hungária szorongat, de nem sokáig. Egy-egy sarokrúgás után a 8. percben Rökk ofszájd, Barátky hendszel, majd Rökköt Kocsis szereli. Labdájával Gergely cselezve tör előre s nagy lövése a sarok mellett száll el. A következő pillanatban már Dudás csatázik Fábiánnal s csak szerencse menti a kaput. De érik a gól.
    A 13. percben Cseh kap labdát, kapura lő, Feketéről Gergely elé pattan a lövés s Gergely a bal fa mellé vágja. Fábián csak érinteni tudta. (1:0).
    Kezdés után Burger beleszáll Weberbe, aki összeesik, kínosan vergődik s
    ki kell vinni. Cseh megy a helyére.
    A közönség háborog. Polgár ugrik ki jobbra, beívelt labdájára Czumpf és Kocsis ugrik, a csatár nagy ütést kap a fejére. Igen kemény a csata! A Hungária kornert rúg, de máris Polgár ugratja ki Rökköt, aki kitűnő helyzetben hibáz. A következő labdát azonban jól centerezi, Magda Czumpf elé játszik, akinek remek lövését Ujváry fogja. Kirúgásával Dudás ugrik el, aki előtt Gergely fut a kapu felé. Dudás jobbra cselez — 20. p. —, a tribün semmi szabálytalanságot sem lát, csak felujjong, mikor
    a balösszekötő lábáról hálóba csapódik a labda.
    Nagy a háborgás, mikor a budaiak szabadrúgása hozza játékba a labdát. Gergely ofszájdja miatt szólt így a bírói ítélet. Izgalmas és változatos a játék, Weber pedig elfoglalja a helyét.
    A budaiak veszélyesen támadnak, Rökk lábáról, Ujváry kezén hajszálra a fa mellé perdül a labda. A szögletrúgás után Barátky fejese szabadít fel s a másik kapunál Tőrös fejel kornerre. Szegő labdáját kifejeli Burger, de Gergely remekül cselez s nagy lövése nyomán alig kapu mellé száll a labda. 27. p. A Hungária erősen szorongat, de sem a remek Gergely—Cseh kombináció, sem az újabb szögletrúgás nem hoz eredményt. Most a budaiakon van a sor. Magda, majd Sztancsik ront. Rökk elől meg nehéz vetődéssel szerzi meg a labdát Ujváry. 35. p. Lanyhább a játék, de Polgár—Sztancsik—Rökk támadása szép, korner lesz belőle. Továbbra is sorozatosan teremnek a jó helyzetek Rökk lába előtt, de mindent ront. A 42 percben igen komoly helyzetet hagy ki. Budai támadásokkal ér véget a félidő.
    Alig indul a játék, máris Rökk kornere száll a kapu elé. Nem veszélyes. Annál veszélyesebb Gergely fordulásból küldött lövése, amely azonban háló mellé viszi a labdát. Némi fölényt harcol ki a Hungária, de ez a fölény nem ártalmas a kapura. Annál veszélyesebb Kárpáti szabadrúgása, amit Ujváry előrevetődve fog.
    Czumpf belefut a kapus oldalába, csoportosulás támad s a bíró Czumpfot kiállítja. 10. p.
    Az iram csendesebb, mint szünet előtt. Rökk hiába fut jól a labdával, nem tud centerezni. De a Hungária-csatárok gólképtelenségén nem segít a sok támadás, Dudás és Cseh sorozatosan kapu mellé lő. Segít azonban a 17. percben Kárpáti. A szépen guruló kombináció végén eléje kerül a labda a hatos táján.
    Fábián kifelé indul, a half pedig haza akar adni a kapura rohanó Dudás elől s pontosan a bal alsó sarokba küldi elnyúlva a gólt. (2:0).
    Lanyha a játék. Polgár lövése hajszálra mellé megy. Cseh bombaszabadrugását kiöklözi Fábián. Lassan feltámad a budaiak támadókedve is és változatossá válik a játék. A Hungária-csatársor rohamai jobbak, sőt a 28. percben
    Dudás hendsz nyomán fütty után érvénytelen gólt is rúg.
    Titkos lövése elkerüli a kaput, Szegő lesre fut. Állandósul a Hungária fölénye, a kaput azonban csak Szegő könnyen védhető guruló labdája veszélyezteti a 30. percben. Kirugás után szabadrugást rug a Hungária s a rugás helye körül
    vitáznak a játékosok, Weber is, akit a bíró kiállít.
    A rugást Barátky végzi.
    A labda laposan elsurran a sorfal között, sőt a vetődő Fábián hasa alatt a hálóba is bejut. (3:0). 34. p.
    Cseh halfol, de Barátky a csatársorban játszik. Fejesét kell védenie Fábiánnak. Rendszertelen csapdosás folyik a pályán, a nézőtéren pedig igazoltatás, mert egy-két bíró-néző megunta azt a sok durvaságot, amivel néhány páholy elfogult közönsége a vezetőbírót s a játékosokat illette és állandóan illeti. A Budai „11” már megadta magát sorsának, csak a védelemben küzd rendületlenül.

    Nemzeti Sport, 1933. május 15.