magyarfutball.hu

Attila FC - Kispest FC 1 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 11. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.19, 20:48
    Kispest—Attila 3:1 (1:0)
    A Vadász miatt adott 11-es után nincs már remény
    Góllövő: Szenes, Serényi (11-esből), Serényi. Magyar
    Miskolc, 1500 néző. Bíró: Géber.
    Kispest: Dénes — Szemere, Laki — Gállos, Purczeld, Keresztes — Mikes, Szenes, Kormos, Szepes, Serényi.
    Attila: Szemző — Vadász, Sziklai — Szabó II., Sós, Buzássy — Hernády, Simonyi, Virág, Bán, Magyar.
    Purczeld és Szemző sorsol a bíróval. A miskolciak kapitánya választ kaput, tehát Kispest kezdi a játékot s azonnal támad. A második percben már Kormos lövése ad alkalmat Szemzőnek arra, hogy bravúros védést mutasson be. Az ellentámadás azzal végződik, hogy Magyar kapu mellé küldi a labdát. Változatosan folyik most a játék, míg a 8. percben Virág kiugrik oldalt s lőtt labdája a kapu előtt suhan végig. Senki sincs azonban, aki beletegye a lábát. Az iram nem valami nagy, egészen lanyha a játék. A 16. percben Bán ravaszul lő, Dénes zavarba is jön, kiejti a labdát, de még idejében javít. Kispest-támadások töltik ki a játékot, amelynek során a 20. percben Mikes úgy veszi maga elé a labdát, hogy a közönség hendszet reklamál. A bíró sípja azonban néma, a szélső rohan a labdával tovább, majd bead Szenes elé. Az összekötő lövése után Vadászba ütődik a labda, mely újra
    Szenes elé kerül, aki most már a hálóba ragasztja. (1:0).
    Kezdés után támad az Attila, de Hernády ront. A 26. percben Kispest kornerhez jut, de ebből semmi sem lesz. Annál veszélyesebb Serényi megugrása, aki szélsebesen közeleg a kapu felé. Szemző eléje rohan s a szélső kapu mellé küldi a labdát. A 37. percben újra Serényi fut el, bead, Szemző nehéz vetődéssel szerzi meg a belsők elől a labdát. A kirúgással Bán ugrik meg, jó helyzetbe kerül, de lövése célt téveszt. A Kispest Serényire játszik, aki a 41. percben megint veszélyesen támad. Vadász gánccsal akasztja meg, hogy a szélső nagyot esik és egy percre elhagyja a pályát. Amikor visszatér, rögtön veszélyes, de Buzássy kornerre szerelt.
    A félidő utolsó percében nagy kavarodás támad az Attila kapuja közelében. Szemző kiüti a kapura tartó labdát, de újra a háló felé száll a lövés, amikor a kapus még a hatos táján tartózkodik. Szerencsére ott van Sziklai, aki kifejeli a gólba tartó labdát.
    Szünet után az Attila úgy áll fel, hogy a két összekötőjét felcseréli, Bán mindjárt tapsot is kap pompás akciójáért s egyelőre támad a csapat. Az 5. percben kornert ér el, amelyet újabb sarokrúgás követ. Ezt azonban már Dénes húzza le. A 10. perc eldönti a mérkőzés sorsát. Serényi szélsebesen fut a kapu felé. Vadász nem tud mást tenni, minthogy alaposan megnyomja — szabálytalanul.
    A bíró természetesen büntetőt ítél, amit Serényi góllá értékesít. (2:0).
    A közönség nagy tüntetést rendez a bíró ellen, aki pedig teljesen szabályszerűen ítélte meg Vadász faultját. Az Attila, rossz szokás szerint, a játékosok cserélgetésével igyekszik javítani a csapaton. Most Magyar és Simonyi cserél helyet, de semmit sem használ. Annál többet árt az, hogy a 14. percben Szabó felesel a bíróval, amiért kiállítás jár. Bán húzódik hátra halfnak, a Kispest meg egyre könnyebben viszi támadásait. A 18 percben is támad a vendégcsapat,
    Sziklai lyukat rug, Serényi megugrik mellette és közelről védhetetlen gólt lő. (3:0).
    Az Attila teljesen kedvét veszti. A 20. percben Serényi-bombát véd szépen Szemző s ha előrelendül is a miskolci támadás, nem tud veszélyes lenni a csatársor a kispesti kapura.
    A 26. percben egészen érthetetlen cserét látunk. Vadász és Simonyi cseréli fel helyét a csapatban, aminek semmi értelme nem lehet. Nem is ez eredményezi, hogy a 30. percben Hernády elfut a labdával, amit jól ad be.
    Magyar kapásból továbbítja , a gól feltarthatatlanul ér hálót. (3:1).
    A tiszteletgól után némileg megváltozik a játék képe. Az Attila többet támad, mint eddig. Magyart Dénes szereli kornerre, de a sarokról mögé száll a labda. A közönség még egyszer felháborodik, amikor a bíró Szemere hendszét — a 16-oson belül volt— nem fütyüli le. Ilyenformán nagy elégedetlenséggel távozik a nézősereg a pályáról.

    Nemzeti Sport, 1932. szeptember 26.