magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Budai 11 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 10. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 670

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.26, 19:57
    Budai „11“—Nemzeti 1:1 (1:0)
    Előbb a Budai, később a Nemzeti volt a jobb
    Góllövő: Rökk, Bihámi
    Millenáris, 670 néző (!), Bíró: Viczerák.
    Odakint kevés a néző, azok is inkább a Herminamezei AC szurkolói.
    Budai „11\" (fehér ing, fekete nadrág): Fábián — Weber, Fekete — Magda, Burger, Schuszter — Rökk, Sztancsik, Polgár, Hegyes, Pozsonyi.
    Nemzeti (csíkos ing, fehér nadrág): Gallina — Flóra, Tompa — Belcsik, Odry, Szalay - Palágyi,
    Balogh, Szecsei, Bihámi, Pásztor
    A Budai kezd, Rökk rögtön elfut s Polgár szép fejese alig megy mellé. A 2. percben Szecsei
    fütty után lő a hálóba (lesállás volt). A 7. percben Tompa nagy lyukat rúg , Rökk csaknem dugót ér el. Majd Pásztor céloz jól és Fábián csak nehezen véd. Flóra ollózva rúg vissza, egyébként vajmi keveset mutatnak a csapatok. A 12. percben ismét a jobb Budai jár elől, Rökk oldalról céloz, a labda érinti Flórát, úgy pattan kapura, Galina védi, és csak a lécre tudja tolni s
    onnan a labda be is pattan. Hegyes befutva még jobban berúgja. 1:0.
    A 16. percben Hegyes lövése alig megy fölé.
    A Budai „11” nyugodtabban játszik ...
    A 17. percben Fekete rosszul játszik haza, Fábián kifut, a labdát megfogni nem tudja. A labda már gólba tart, de éppen a vonal előtt Fekete visszavágja. (Jól láttuk, nem a gólvonal előtt elszórt homokot, (!) hanem a meszelt vonalat nézzük.) Fábián megcsókolja Webert, de a Nemzeti gólt reklamál. Sőt,
    Balog Miksa beszalad a pályára s nagyon hadonász, de a bírót nem tudja rávenni téves ítéletre.
    Hegyesnek 20, majd Odrynak30 méteres lövése érdemel említést. Aztán Polgár megembereli magát egy kissé, háromszor egymásután szépen lő. Közben
    Odry előre jön
    és Balogh hátravonul a Nemzetinél.
    A játék azonban változatlanul gyenge. Egymás hibáiból élnek a játékosok s úgy játszanak, mintha nem az utolsó, hanem a 7-ik, vagy a 8-ik helyről lenne szó. A 37. percben Pozsonyi bombáját Gallina csak kornerre tudja védeni, majd Odry ugrik ki, de Fábián az orra elöl szed fel. Valaki tréfásan megjegyzi:
    — Fábiánra legveszélyesebbek a saját hátvédei ... .
    A Nemzetinél most Bihami a jobb- és Balogh a balösszekötő, Odry pedig a center. A budaiak jól kezdenek, szeretnék megszerezni a második, a meccs-biztosító dugót. Támadnak is, egymásután három lövés megy, Sztancsiké, Polgáré, Pozsonyié, de mindegyik visszajön s végül Pozsonyi fejese alig csúszik mellé.
    Ez volt az a bizonyos lélektani pillanat.
    Ha itt bemegy a második budai dugó, akkor a kiadós győzelemnem marad el. De nem ment be, a
    budaiak elkedvetlenednek és máris jön a Nemzeti! A 12. percben egyenlít is.
    Odry szépen játszik át Biháminak s az az ellenkező sarokba talál. 1:1.
    A Nemzeti szurkolók felélednek, bíztatnak. A játék izgalmasabb lesz, sok fault csúszik ki itt is, ott is. Hegyes Palágyiba megy s a szélsőt ki kell vinni pár percre. A 21.percben Szercsey lövése a sarok fölött csúszik ki, majd Palágyi lövését nehezen védi Fábián.
    Érdekes játék alakulhatna most ki, ha fedzetsorok is lennének. A budai fedezetsor azonban már „készen\" van, míg a Nemzeti halfsora egyáltalán nem követi a fekete-fehérek csatársorát.
    Rökk lövése Gallináé, majd szögletrúgés után Fábián kiejti a labdát, de szerencsére Magda tisztáz. A 38. percben Pozsonyi lő szépen, de Gallina kidobja magát a lövésre. A 43. percben Polgár ugrik ki, amolyan meccshelyzet ez, Gallina azonban kiüti a lövést s a ráfutó Pozsonyi elől Flóra elvágja a labdát. A túlsó oldalon Bihámi kerül gólhelyzetbe, de egyrészt fölé vágja a labdát, másrészt a bíró különben is lesállást jelez.

    Nemzeti Sport, 1933. november 20.