magyarfutball.hu

Bocskay FC - Szeged FC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 9. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.25, 19:19
    Szeged FC—Bocskai 1:1 (1:0)
    A Bocskai nagy fölényben volt, de Szeged erélyes védekezése idegessé tette és még egy meg nem adott gólt is bekapott
    Góllövő: Havas, Teleki
    Debrecen, 2500 néző. Bíró:Zeltner (Észak).
    Kalandos útja volt a szegedi csapatnak Szegedről Debrecenbe. Szeged város nagy autóbuszán kedden délután 1 órakor indult el a társaság (a játékosokon és a vezetőkön kívül néhány szurkoló is helyet kapott). Szegedről Békéscsaba irányában vágott neki az útnak a gárda. Csökmőnél érte el a végzet az expedíciót.
    A feneketlen sárban (magyar országutak!) elakadt az autóbusz. Az egész társaság nekivetette hátát a nagy monstrumnak, de az meg sem mozdult. Fél Csökmőnek kellett kivonulni ahhoz, hogy kimozdítsák a kocsit.
    Közben azonban hosszú órák teltek el s az összetört társaság
    éjfél után két órakor érkezett meg
    a cívisvárosba. Mint délután kiderült, a soronkívüli kondíciótréning nem ártott meg a csapatnak. Sőt...
    Felállnak a csapatok (a szegedieknél ott van Kalmár II. is, akinek a szereplése miatt a Phöbus óvni készül.)
    Szeged: Pálinkás — Sirály, Raffai — Gyurcsó, Somogyi, Bertók — Korányi II., Gerle,
    Kalmár II., Bognár, Havas.
    Bocskai: Alberti — Vágó, Janzsó — Palotás, Gyulai, Keviczky— Markos, Vince, Teleki, Őry, Hevesi.
    A Bocskai kezd s az első tapsot Teleki kapja pompás kapás-passzáért. A kék-sárgáknak nagyszerűen megy a játék, kiderül azonban mindjárt, hogy elsőrendű a szegedi védelem is. Pálinkás bravúrral teszi ártalmatlanná Vince félelmetes lövését, majd a választámadásnál Gerle lő fölé.
    A debreceniek rendületlenül támadnak.
    Bertók könnyebben megsérül a fején, de két perc mulva ismét a pályán terem.
    Őry zúgat most a szegedi kapura, Pálinkás azonban ismét a helyén van. A Szegedet Havas lefutása hozza fel, a szélső jól is ad be s Gerle lövését Alberti csak öklözni tudja. Hevesi—Teleki támadás végén a center bombája süvít, Pálinkás azonban ismét nagystílusban véd.
    A közönség ámulva szemléli s sokszor meg is tapsolja Pálinkás remek dolgait.
    Öry ugrik ki, úgy mint fénykorában, lő is, de megint Pálinkás...Teleki Hevesit ugratja most ki, a szélső lövése a kapufáról siklik ki. A 20. percben születik meg az első korner, Szeged rúgja, de nem lesz belőle semmi. Hevesi (!) faultjakelt feltűnést, majd Gyulaiszállbele Gerlébe. Szerencsére nincs következménye.
    Korányi beadásából Bognár küld lövést - mellé.
    A Bocskai szinte állandóan támad, Szeged erélyesen védekezik. Őry kiugrása után Teleki lő kapura, Pálinkás csak kornerre tudja tolni. A tizenhatosról szabadrúgás a Szeged ellen, Keviczky nagy erővel küldi előre, Teleki pompásan csavarja fejjel a kapura, Pálinkás azonban ismét remekel. Teleki Vincét ugratja ki, az összekötő Markoshoz passzol, a szélső azonban a Nagytemplom tornyát célozza meg a jó labdával, Őry kapásból bombáz mellé.
    A sok sikertelenség láttára
    a közönség is, a Bocskai csapata is egyre idegesebb.
    Fokozza az idegességet, hogy a bíró is sokat téved, a szegediek pedig durván védekeznek.
    A 39. percben Teleki teljesen tisztára játsza Vincét,
    az összekötő három lépésről nagy bombát küld

    - kapufára.
    Már mindenki elkönyveli a gólnélküli félidőt, amikor a 44. percben Havas jó labdát kap Somogyitól a fél pálya táján. A szélső megindul,
    Palotás és Vágó hátrál, nemhogy az egyik rámenne. Havas kb. 25 méterről megvágja a bőrt, az ívelt, erős labdát Alberti elvéti s az a kezét érintve esik be a hálóba. 1:0.
    Szünet után a Bocskai első megmozdulása sarokrúgást eredményez. Havas válaszol erre s Alberti is kornert csinál. De ebből sem lesz semmi, akár csak az előbbiből.
    A Bocskai fölénye ismét kezd állandósulni.
    a szegedi védelem azonban nagyszerűen rombol szét minden akciót. Igaz, hogy sokszor túl erélyesen. Őry nagy helyzetből mellé küldi a labdát. A közönség hangosan reklamál egy sarokrúgást, de a miskolci bíró nem adja meg.
    Palotás megsérül a fején s pár percig kint marad.
    Egy szeged elleni kornert Vince irányít - kapu mögé. Szeged kézzel-lábbal védekezik.
    A kitörő Vincét Raffai torkon ragadva állítja meg,
    majd ingénél fogva húzza vissza. A nézőtábor forrong, öklök, botok emelkednek, botrányszaggal telített a levegő.
    A kék-sárgák nagy balszerencséje tényleg az idegekre megy. Végre a 35. percben sikerül az egyenlítés. Teleki jó labdát ad ki Őrynek, aki egészen kihúzódott a balszélre,
    Őry gyorsan visszaadja a labdát az ötösön álló Telekinek s a center Vince segítségével (falazott neki) bepöcköli a labdát. 1:1.
    A Bocskai továbbra is támadásban marad, a szegediek azonban most már húzzák az időt. A 43. percben Teleki tisztára állítja Őryt, a csabai fiú azonban elhirtelenkedi a hatalmas helyzetet. A következő percben Szeged a debreceni kapu elé kerül, a labda a hálóba is kerül, a bíró azonban nem adja meg a gólt, mert szerinte Gerle úgy öklözte azt be. A tribünről csak a nagy tumultust lehetett látni, azt, hogy Gerle mit csinált, nem. A kék-sárgák még egy utolsó rohamot indítanak el, de a befejezéshez már nincs idő, mert Zeltner a meccs végét jelzi. A szegediek öröme leírhatatlan, a debreceniek kissé lógó orral vonulnak be az öltözőbe.

    Nemzeti Sport, 1933. november 23.