magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Attila FC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 8. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.20, 21:31
    Attila—Nemzeti 1:0 (1:0)
    Gyenge csatárjáték mind a két oldalon
    Góllövő: Seper
    Hungária-út, 500 néző. Bíró: Gellért
    Attila: Hidasi — Bán, Sziklai — Szabó I., Buzássi, Virág — Szabó II., Zilahi, Seper, Balogh, Magyar.
    Nemzeti: Csikós — Flóra, Szendrő — Balog, Vadas, Belcsik — Palágyi, Odri, Szecsei, Bihámi, Tunoghy
    A Nemzeti kezdi a játékot,
    de rögtön az Attila veszi át az irányítást és Seper kitörését Csikós csak úgy tudja szerelni, hogy a futó csatár lábára dobja magát. Szecsei csínnje akasztja meg a Nemzetit. Rögtön feltűnik, hogy biztos helyzetben Zilahi nem tudja, nem meri használni a jobb lábát. A 4. percben Sziklai csak szögletre tudja menteni az egyik Nemzeti-támadást, Hidasi védi.
    A füves pályán folyton csúszkálnak a játékosok.
    Az Attila balszárnya támad veszélyesen és Balog (Attila) lövését Csikós bravúrosan menti. Szendrő és Belcsik könnyelműsége hozza bajba a Nemzeti kaput. Az Attila nagyon belefekszik a játékba és állandóan támad. Végre a Nemzeti is megembereli magát és Szecsei szépen szökteti Bihámit, aki elől Hidasi csak vakmerő kifutással és önfeláldozó rávetéssel ment. Következő pillanatban már Csikós védi Virág lövését. 13. perc: Attila rúg szöglet-rugást. — Tunyogi kap kitűnő labdát és nagy helyzetből a kapusnak gurítja a labdát. 14. percben
    Vadas megsérül és kiáll,
    Odri megy centerhalfnak. A 17. percben esik a gól.
    Szabó I. szökteti Szabó II-t, ez lefut, szépen centerez, Zilahi továbítja Sepernek, aki nagy erővel a bal felső sarokba vágja a labdát. 1:0.
    Vadas beáll, megpróbálkozik a játékkal és mikor látja, hogy nem megy, újra kiáll. Gyenge mezőnyjáték folyik, mintha a játékosokat nem is érdekelné az eredmény...A nagy egyhangúságba Attila szögletrugás hoz egy kis életet. Tunyogi fut el egy labdával és beadását Hidasi elnézi, feje fölött az üres kapu elé esik a labda, de Nemzeti csatár nincs a láthatáron. Nagy helyzet volt.A 30. percben Palágyi nagy helyzetben addig tartja a labdát, míg a jól játszó Bán elveszi tőle. A 32. percben van az első lesállás Palágyi miatt. Most rövid időre feltűnik Odri agilitása. Vadas újra bejön és centernek megy! A 35. percben Flóra miatt szabarugás és ebből szögletrugás lesz. Feltűnik Szabó I. nagyszerű játéka. A 37. percben Buzási jól ad előre labdát Sepernek, aki átverekszi magát három Nemzeti játékoson, öt méterre van a kaputól és nagy helyzetben a felső kapufának rugja a labdát. Ismét szögletrugás a Nemzeti ellen. Szabó I. mindenütt látható a pályán és most is a tulsó oldalon szerel egy veszélyes támadást. Zilahi folyton megakasztja a támadásokat. Vadas pedig sántikálva alig jut labdához. Most egy szögletrugás az Attila ellen és Tunyogi mellé rugja.
    A II. félidő is Attila-támadással indul és Balog alig rúg mellé. Bihámi megy centerbe és Vadas jobbösszekötőbe, míg Szecsei balösszekötő. Bán az utolsó pillanatban szereli az előretörő Odrit. Állandóan az Attila támad és egyik szögletrúgás éri a másikat a Nemzeti ellen. Majd Seper egyik nagy lövését Csikós gyönyörűen védi. Magyar lesállása rontja el az egyik támadást. 10. percben Bihámi jól szökteti Tunyogit, de utóbbi erősen szorongatva fölé lő. Semmiféle igyekezetét nem lehet felfedezni a Nemzeti-csatároknál, a legnagyobb jóakarattal sem. Palágyit Sziklai szögletre szereli és ezt a beadást Bihámi fejeli. Az Attila támad újra és játékosai jobban állnak a füvön. Ennek következtében veszélyesebbek is. Most kisüt a nap is, de ez sem serkenti a játékosokat szebb játékra. Ha az Attilának a belső hármasa kissé jobb lenne, akkor még egy pár gól esne.A 25. percben Odri szökteti Bihámit, aki a két bekk között kiugorva közelről lő,
    már gólnak látszik, mikor Hidasi nagyszerű érzékkel dobja magát és a kezéről a labda szögletre pattan.
    Meleg volt.Most van öt perce a Nemeztinek, Odri dobja előre csatárait, de eredmény nélkül. Elmúlik ez az öt perc is és most innentől csak az Attila számít. Seper elől Szendrő szögletre szerel. Sziklai rúg egy szabadrúgást. A sérült Vadas még mindig az összekötőben áll és nézi a játékot. A Nemzeti csatárok nem erőlködnek.Az Attila erősít, de a két Nemzetihátvéd jól áll most a lábán. Szinte egy kapura játszik az Attila. Flóra csak csínnel szereli a kitörő Sepert. A 37. percben Bihámi veszélyes lábraugrása miatt fuj a bíró, 38. percben az elég helytelen taktikával játszó, Attila (visszavonult a védelembe az eredményt tartani) kerül veszélybe, mert a labda Palágyihoz kerül. A szélső lefut jóval a 16-oson belül és mivel kissé erősen nyomják, gyengén a kapusnak gurítja a labdát. A 42. percben viszont Sepert nyomják el a 16-on belül, az Attila 11-est reklamál, de a bíró továbbot int. Közben Sepert lerúgják, lemegy a pályáról. Rövid középjáték után véget ér a mérkőzés.

    Nemzeti Sport, 1933. október 22.