magyarfutball.hu

Kispest FC - III. Kerület FC 5 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.16, 19:31
    Kispest—III. ker. FC 5:0 (4:0)
    Az I. félidőben megzavarodott III. ker. FC a II. félidőben nyílttá tudta tenni a játékot Góllövő: Serényi, Serényi, Nemes, Szabó II., Szabó II.
    Kispest. Bíró: Iváncsics. 2500 néző.
    Kispest: Gergő — Szemere, Rozgonyi — Rátkai, Szenes, Keresztes—-- Mikes, Szabó II., Nemes, Szepes, Serényi.
    III. ker, FC: Dénes — Győry, Biró — Steiner, Lucz, Réti —Fenyvesi, Blaskó, Egri, Kármán, Dormos
    Az első percekben nagyiramú játék folyik, mind a két csatársor kiveszi részét a játékból, a 3. percben Kármán nagy helyzetben kapu fölé lövi a labdát. Egri nagy lövése Gergőről szögletre pattan. Serényi vezeti az első kispesti támadásokat. Steiner és Győri érthetetlenül hagyja teljesen figyelmen kívül ezt a veszélyes szélsőt.
    A 9. percben
    Szepes egy összecsapásnál megsérül. A labda tovább megy, a bíró — helyesen — nem fújja le a játékot. A kispesti közönség már izgatottan kezdi gyalázni a bírót, amikor Szenes hosszú ívben előreadott labdájára a szabadon hagyott
    Serényi jól ráfut és 10 méterrel a kapu előtt kapásból szép lövéssel küldi a tulsó sarokba. 1:0.
    A kispesti közönség gyorsan elszégyelli magát, abbahagyja a bíró szidását és harsányan éljenzi a gólt. Egy perc mulva Bíró szabálytalanul szereli Nemest.
    A 20 méteres szabadrúgást Szabó II. élesen lövi, Dénes kiejti és a befutó Serényi közelről beteszi. 2:0.
    Ez volt az öt közül az egyetlen gól, amiben Dénes nem egészen ártatlan. A kispesti közönség kórusban zengi: Köszönöm Dénes! Fenyvesi veszélyes beadását Gergő kiüti. A kispesti csatárok nagyszerűen játszák W-alakzatot. Hátulról is hosszú, szép labdák szállnak. Szenes nagyon jól irányítja is azokat.
    Nemes elől cirkál, a két szélső pedig nagyon gyors és mindent kapásból vesz át,
    szélsebesen leviszi és beadja, vagy lövi. A kék-fehér védelem mindig jobban zavarba jön. A két szélső half után visszaesik a két hátvéd is. Bíróra nem lehet ráismerni az olaszok ellen produkált játéka után. A 21. percben Szabó II. szökteti szépen Mikest, ez kapásból íveli be a labdát,
    Nemes jól fut a labda alatt és ravaszul emeli be Dénes háta mögé a labdát a hálóba. 3:0.
    Két szögletrúgáshoz jut egymásután Kispest, a második Bíró feltűnő hibájából esik. A kerület is támad, de gyérebben és csatársorában nincs átütő erő. Fenyvesi labdáját Gergő kiüti, Kármán az üres kapura lő, de a berobogó Rozgonyi szögletre ment. A III. ker. védelem ideges, kapkod. A 29. percben Bíró túlkeményen szereli Nemest. Megújuló kispesti támadás során mind az öt csatáron végigvándorol a labda, de mindig előre halad.
    Nemes jól kiteszi Szabó II-t, aki védhetetlenül lövi a labdát a sarokba. 4:0.
    A kispesti közönség karban zengi: Éljen Gallowich, a csodatréner! A 30. percben Mikes lefut, beadását Dénes elcsípi Nemes elől, de közben Győri nagy buzgalmában felvágja Nemest.
    A 11-est Szabó II. lövi Dénesbe.
    Most a kerületi csatársorra is ráragad a védelem bizonytalansága. Még Lucz is elromlik. Nemes éles lövését Dénes kiejti, Serényi majdnem gólt lő. A sántíti Szepes most kimegy balszélre, Serényi lesz összekötő. A 39. percben gyönyörű kispesti repülő kombináció következik. Keresztes hatalmas ívben vágja ki a labdát Mikes elé, ez kapásból maga elé teszi, lerohan, bead és Nemes bombalövést küld kapásból a kapu fölé.
    Remek volt!
    Fenyvesit megtolják szabálytalanul, a bíró nem látja. A kerület még egy szögletet ér el és váltakozó támadások közben ér véget a félidő.
    A II. félidőre Serényi visszamegy a balszélre. A kerületi védelem folytatja gikszersorozatát. Ebben is Bíró vezet. A tribünön érthetetlenül néznek egymásra az emberek. Steiner kézzel eltolja a fejelő Szepest, nagyon gyanús volt 11-esre! Kispesti szögletrúgás eredménytelen. Szepes és Lucz összecsapása után a bíró feldobja a labdát. Bíró bosszúságában hatalmas rúgással a temetőbe küldi a labdát. Szepes egy kitörésnél átbukik Steineren, a kispesti közönség most már sivító fütyüléssel
    reklamálja az elmaradt 11-est.
    A kerületi csatársor most újra veszélyes lesz. A 15. percben nagyon szép támadás befejezéseképpen Egri passzát Kármán rettenetes erejű lövéssel küldi a felső kapufa alsó élére, ahonnan levágódik a földre és Fenyvesi félrehelyezi. A 19. percben Dormos lő kapu fölé nagy helyzetből. A kispesti közönség már sokallja a veszélyes kerületi támadásokat. Mi lesz? Kispest! A kispesti csatársor szívére veszi az intelmet. A 22. percben Mikes nagy lövését Dénes bravúrral üti ki, a labda ide-oda száll, míg újra Mikeshez kerül. A szélső jó beadását Szabó élesen lövi egészen közelről. Dénes hirtelen kap a labda után, de kezéről bepattan a sarokba. 5:0.
    Heves kerületi támadásokat Gergő önfeláldozással ment. Mikes nagy lövését Dénes nehezen fogja. Mezőnyjáték következik. Most már a kerületi védelem is jól működik. Lucz passzával Egri kiteszi Blaskót, aki a kifutó Gergőbe lövi a labdát. Ujabb Blaskó-lövés a sarok mellett süvít el. Kármán lövését Gergő kiüti. A labdát Fenyvesi lövi újra kapura, most szögletre véd Gergő. A 40. perc táján kimondott kerületi fölény alakul ki és így tart csekély megszakítással végig. Ujabb szögletnél egyebet azonban nem ér el. Az utolsó percben van még egy nagyon meleg helyzet Kispest kapuja előtt, Gergő a földön hever, de a szerencse most sem hagyta el.

    Nemzeti Sport, 1933. október 30.