magyarfutball.hu

Budai 11 - Kispest FC 1 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 3. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.04, 19:15
    Kispest—Budai „11” 3:1 (1:1)
    Az utolsó 7 percben kapta a vesztődugókat a csökkent létszámú Budai „11”
    Góllövő: Polgár, Nemes, Szabó II., Mikes
    Üllői út, 3000 néző: Bíró: Rubint.
    A kispestieknél Gallovich tart előadást arról, hogy eredményesen akkor lehet leginkább játszani, ha minél többet foglalkoztatjuk a szélsőket. A budaiakal pedig Faragó Laja a hangadó: — Csakúgy, mint a szegediek ellen, s akkor nagyon meg leszünk elégedve. A kispestiek már jó néhány perce bombázzák Sarkadi kapuját, amikor kiszaladnak a budaiak. Rubint bíró is megjelenik, füttyjelére Rozgonyi a Kispest, Czumpf a Budai „11” kapitánya áll odasorsolásra. A sorsolás a budaiaknak kedvez, azután így áll fel a két csapat:
    Kispest: Sarkadi — Szemere, Rozgonyi — Rátkai, Szenes, Keresztes — Mikes, Szabó II., Nemes, Szepes, Serényi.
    Budai „11”: Fábián — Wéber, Fekete — Kárpáti II., Burger, Magda — Czumpf, Sztancsik, Polgár, Hegyes, Pozsonyi.
    Kispest kezd és már az első akciójával a labda a Springer-szobornál köt ki. Az első percek az ő fölényét mutatják, de a csatárok idegesek, kapkodnak a kapu előtt. Az első komoly akciót Serényi beadása okozza, Szabó lövését azonban Fábián védi. Néhány perc után a budaiak felszabadulnak és Pozsonyi is bemutatkozik jó oldaláról: lövése alig süvít el valamivel a kapu fölött.
    A 6. perc azután már gólt hoz a budaiaknak. Hegyes leadását Keresztes elvéti. Polgár kapja a 16-oson tisztán, maga elé teszi a labdát és ballal nagyon megszúrja. Alapos lövést Sarkadi fogja, de kiperdül kezéből a bőr és máris vezetnek a budaiak. 0:1! Nagy kapushiba volt! Kispest-támadás a válasz, de Nemes lövése célt téveszt. Most Rozgonyi akasztja szabálytalanul Polgárt, a szabadrúgást a budai center lövi, Sarkadi biztosan védi. A kispesti csatársor most helyenként nagyon ügyesen játszik. Különösen Serényi lerohanásai és beadásai jelentenek nagy veszélyt. Korner, majd újabb kispesti korner következik, az elsőt Wéber szabadítja fel, a másodikat Szenes fejeli fölé. A kirúgást Burger kapja, Sztancsikhoz játszik, Sztancsik Pozsonyit szökteti, a gyors budai szélső száguld a kispesti kapu felé, de 10 lépésről biztos helyzetből hibáz. A másik oldalon meg Serényi önzősködik és beadás helyett gyengén gurít Fábián kezébe.
    A következő kispesti akció azonban eredményes. Szabó szökteti Nemest, a ráfutó Wéber luftol és Nemes a16-os tájékáról úgy megvágja a bőrt, hogy Fábián oda se szagol. 1:1.
    Változatos játék következik, mégis, mintha a kispesti támadások jelentenék a nagyobb veszélyt. A 25. percben Szabó II. irtó bombáját Fábián kornerre menti Majd újabb Szabó II. lövés jut Feketéről a kapu mögé. Serényi sarokrúgásai nagyon szépek, de a belsők késlekednek! Burger 40 méterről küldött szabadrúgására Polgár nagyszerűen ugrik fel, de fejese a felső lécről kipattan. Ujra Polgár vonja magára a figyelmet, de az utolsó pillanatban Szemere kornerre szereli. Csapkodás váltja fel az eddig érdekes játékot. Végre a 33. perc egy kis izgalmat hoz
    Serényi beadását Fekete kézzel akasztja a 16-oson belül, a bíró azonnal fütyül és a 11-es pontra mutat. Serényi áll a büntetőnek, de rosszul lövi, Fábián elvétve kornerre tolja a labdát.
    Mikes erőszakol ki ezután kornert, majd Szenes lövése pattan a kapufáról a mezőnybe. Szabó talpal most csúnyán Fábián arcába. Visszatetsző dolog, amely nagyon veszélyesnek látszik, szerencsére nagyobb az ijedelem, mint a baj.
    Félórás kispesti offenzíva után megtörik a budai védelem ellenállása és a pere alatt két kispesti gól esik
    A budaiak nagy erővel kezdik a második félidőt. Polgár, majd újra Polgár jut jó helyzetbe, de a kispesti védők erélyesen közbelépnek. Két eredménytelen budai korner után a kispestiek is szóhoz jutnak. Burger előbb Szabót, majd nemsokkal később Nemest teríti le. A budai centerhalf erősen visszaesik s durvaságokkal pótolja fogyatékosságait. Szabó nagy szabadrúgása ad komoly munkát Fábiánnak, utána Nemes lövését kell a kitűnően működő budai kapusnak védeni. Utána Pozsonyi beadását Polgár nagy erővel kapura fejeli, de az oldalkapufa ment. Keresztes hosszú előreadását Mikes nagyszerűen beadja, Nemes kapásból lő, Fábián alig tudja a nagy lövést védeni. Korner, majd Keresztes 30 méteres szenzációs lövése jelent nagy veszélyt a budai kapura, de Fábián most is a helyén van. A 30.percben Polgár kiteszi Pozsonyit, a fiatal szélső nagyot lő, a lövés pillanatában beletalpalnak, elesik s csak támaszkodva tudja elhagyni a pályát. Bokájára panaszkodik s csak néhány perc múlva tér vissza. A 10 emberrel játszó budaiak erősen visszaesnek. Kispest rohamot roham után vezet.
    A 38. percben Szenes—Szabó—Nemes—Mikes akció szalad, a kispesti jobbszélső kitűnően ad középre, a beadást Szepes kapufának fejeli és a viszapattanó labdát Szabó nagy erővel a hálóba vágja. 2:1!
    A gól után Pozsonyi beáll, de csak egy percre, hogy azután végképpen elhagyja a pályát.
    A 43. percben újabb kispesti gól esik. Kárpáti faultolja Serényit, a szabadrúgást Serényi a középre irányítja, onnan Szabó Mikeshez játszik, aki váratlan erős laposlövéssel a kicsit előre helyezkedő Fábián háta mögött a hálóba talál. 3:1.
    A budaiak még erőlködnek, de hiába, mert a kispesti védők fölényesen szerelnek.

    Nemzeti Sport, 1933. szeptember 11.