magyarfutball.hu

Bocskay FC - Nemzeti SC 6 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 2. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.03, 19:51
    Bocskai—Nemzeti 6:1 (3:1)
    Vincze kiváló formában
    Góllövő: Vincze, Teleky, Bihámy (11-esből), Vincze, Vincze, Teleki, Őry
    Debrecen. Bíró: Barna. 2500 néző.
    Bocskai: Alberti — Vágó, Kovács, Janzsó — Palotás, Gyulai, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Őri, Hevesi.
    Nemzeti: Csikós — Vadas, Szendrő — Balogh, Szalay, Belcsik — Kovács, Odry, Szecsey, Bihámy, Tunyogi.
    Amikor a csapatok megjelennek, a közönség élénk érdeklődéssel mustrálgatja az új szerzeményeket. Albertit már ismerik, Gyulait Ormos Opatához hasonlítják.
    A Bocskai kezdi a játékot és nyomban erős támadásba megy át. Markos lövése hajszállal kapu mellé kerül, Teleki lövését Csikós fogja Telekit, a 10. percben a 16-os előtt szabálytalanul szerelik, a 18 méteres szabadrúgást Vincze lapos, védhetetlen lövéssel küldi a sarokba.
    1:0.
    A 13. percben Markos beadása Teleki elé kerül, aki megvágja és a tribünről úgy látszik, hogy a labda a felső kapulécről kipattan. A bíró azonban határozott mozdulattal gólt ítél. A Nemzeti egy ideig tiltakozik, de eredménytelenül.
    2:0.
    Bocskai-szöglet eredménytelen. Szecsey fejesét Alberti elvetéssel védi. Csikós bravúrosan védi Teleki lövését. A 16. percben a Nemzeti Kovácsa kiugrik, Keviczky és Janzsó ollóba veszi, felbukik. 11-es! Bihámy a hálóba teszi.
    2:1
    Nemzeti szögletét Bihámy az égnek vágja. Vince 20 méteres szabadrúgása bomba módjára csattan a felső kapufán A közönség hangoskodik, mert egy hendszet nem ítél meg a bíró a Nemzeti kapuja előtt. Bihámy labdája már a kapuba tart, amikor Janzsó az utolsó pillanatban szögletre vágja ki. A 25. percben Markos szabadrúgást helyez Teleki elé, aki a kapufának fejelt. A visszapattanó labdát Vincze belövi,
    3:1.
    A 38. percben kipukkan a labda, a vadonatúj veres labdával Őry lő kapu fölé elsőnek.
    Bocskai-rohamokkal indul a II. félidő. A 2. félidőben Teleki remek kiadását Vincze futtából irtó lövéssel vágja a felső sarokba.
    4:1.
    A Bocskai tovább rohamoz, Őry kétszer is hibáz. A 12. percben Markos elegáns beadását Teleki lövi kapásból Csikós kapujába.
    5:1.
    Most a Nemzetiben Balogh megy a fedezetsor közepére és Szalay lesz jobbhalf. Most jobban megy a Nemzetinek, de a csatárok gyámoltalanok a kapu előtt, ha pedig lövés megy a kapura, Alberti imponáló biztossággal véd. A 33. perc ben Teleki kiugratja Őryt, akinek hatalmas lövése a hálóba talál.
    6:1.
    Albertinek van most egymásután két parádés védése. Érdekes dolog azonban már nem történik.
    Jánosy Béla, a Bocskay edzője: Bár még nem jó az egész csapat, a belső hármas javulása örvendetes. Nagy öröm számomra a gólarány.

    Nemzeti Sport, 1933. szeptember 4.