magyarfutball.hu

Újpest FC - Bocskay FC 6 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.07.26, 17:13 (szerk.: 2016.07.26, 17:13)
    Az Újpest Szűcs és Vincze nélkül is le fogja győzni a Bocskait Újpesten, miután a Bocskai is néhány tartalékkal kénytelen kiállni, de ha teljesen állana is ki, csak megnehezíthetné, de meg nem akadályozhatná az Újpest győzelmét.


    Pesti Napló, 1938. október 16.


    A Hungária veresége folytán az Újpest került a futballbajnokság élére

    Az Újpest 6:1 (3:1) arányú győzelme a Bocskai ellen nem fedi teljesen a két csapat között fennálló erőviszonyt. A debreceni csapat az első félidőben csaknem egyenrangúnak mutatkozott a lilákkal és szünet után sem játszott inferióris szerepet. A nagy gólarányú győzelem Zsengellér egyéni sikere. Az Újpest középcsatára vasárnap is klasszissal emelkedett ki a mezőnyből, megcsillogtatva páratlan lövőképességét és játékintelligenciáját.
    A vezető gólt a Bocskai érte el a 4 percben, de Zsengellér a félidő végéig három gólt röpített a derekasan küzdő debreceniek hálójába. Szünet után az Újpest fölénybe került és Zsengellér további két gólja, illetőleg Elek öngólja 6:l-re alakította ki a végeredményt.
    A győztes csapatban Zsengellér után Futó, Kállai és Szalay érdemel dicséretet, a Bocskaiban a fedezetsor és elől Pásztói és Takács felelt meg.


    Pesti Napló, 1938. október 18.
     
  2. avatar: heimo
    2016.07.26, 17:01 (szerk.: 2016.07.26, 17:01)
    Az Újpest az újpesti stadionban mérkőzik a Bocskay csapatával. Az eltiltott Szűcs helyére Seres kerül a fedezetsor tengelyébe, Vincze helyettese pedig a fiatal Temesi lesz. A Bocskay a beteg Horváth középcsatár helyett kénytelen tartalékot szerepeltetni, s így aligha lesz komoly ellenfele a liláknak.


    Budapesti Hírlap, 1938. október 16.


    Az Újpest a Nemzeti Bajnokság élén

    Az Újpestnek könnyű ellenfél volt a Bocskay csapata. A debreceniek igen jól startoltak ugyan és a 4. percben a vezető gólt is megszerezték, de azután fokozatosan felnyomult az Újpest és Zsengellér góljaival 6:1 (3:1) arányban győzött.


    Budapesti Hírlap, 1938. október 18.
     
  3. avatar: heimo
    2016.07.26, 16:56 (szerk.: 2016.07.26, 16:56)
    A Hungária elvesztette veretlenségét, az elsőséget Újpest vette át

    Sportszempontból rendkívül értékes az Újpest gólbő sikere. A féltucat gólból Zsengellér egymaga ötöt lőtt. Az újpesti csatár most 15 góllal szinte behozhatatlanul vezet a góllövők között. Újpest teljesítményére nem hatott csökkentőleg Szűcs és Vince hiánya, ami arra enged következtetni, hogy Újpestnél a legcélszerűbben foglalkoztatják a játékosanyagot, ami által egy-két játékos pillanatnyi kiválása nem okoz zavart


    Pesti Hírlap, 1938. október 18.
     
  4. avatar: heimo
    2016.07.26, 16:43 (szerk.: 2016.07.26, 16:43)
    A megyeri úti stadionban az Újpest 3 órai kezdettel a Bocskai ellen játszik. Az Újpest erősen tartalékos, mert nélkülözi Szűcsöt, Szedert és Vinczét, azonban Seres, Temes és Havas mint tartalékok, képességes játékosok és a siker reményével játszanak majd a lelkes debreceniekkel


    Népszava, 1938. október 16.

    A Nemzeti Bajnokság élére az Újpest került, amely 6:1 (3:1) arányban fölényesen győzött a Bocskai ellen. Zsengellér, aki egymaga öt gólt szerzett, ma a legveszélyesebb és legtehetségesebb magyar csatár, aki egyéni teljesítményével is eldöntheti egy-egy mérkőzés sorsát.


    Népszava, 1938. október 18.
     
  5. avatar: heimo
    2016.07.26, 16:35 (szerk.: 2016.07.26, 16:36)
    Az ujpesti csapat biztosan győzött a Bocskai ellen. A debreceniek az első biztos helyzetben elhibázott labda és az értékesíteni nem tudott 11-es után oly idegesen játszottak, hogy csatárai nem tudtak eredményesek lenni.
    Bocskai kezdett nap ellen és váltakozó támadások után a 4. percben váratlan szép támadás után Takács került jó helyzetbe és a 16-os közeléből jól irányított labdája a meglepett ujpesti kapus mellett a hálóba vágódott. 0:1. A 10. percben biztos gólhelyzete volt a debreceni csapatnak; Pásztói lefutott, kijátszotta a kifutó Sziklait, de az üres kapu mellé gurította a labdát. Ezután az Ujpest lendült támadásba. A 11. percben Zsengellér biztos gólnak látszó, közvetlen közelről küldött lövését Kertes sarokra mentette. A 15. percben sikerült az Ujpestnek kiegyenlítenie: Kocsis beadását Nádas rosszul fogta, a résen álló Zsengellér gyenge lövése váratlanul érte Kertest és a labda a hálóba gurult. 1:1. A 18. percben Zsengellér átjátszotta a hátvédeket és a második gólt lőtte. 2:1. A 21. percben Markos közvetlen közelről hibázott. A 27. percben Futó megsérült. A 29. percben szabadrúgás volt a 16-osról és Zsengellér jól irányított labdája a sorfal fölött a hálóba került. 3:1. A 32. percben nagy gólhelyzete volt az Ujpestnek. Kocsisnak a debreceni kapusról kipattanó labdája Havas elé került, de a szélső közvetlen közelről a kapufát találta el. Később Kállai találta el közvetlen közelről a kapufát. A 36. percben a sérült Futó megcsúszott, rosszul esett el, kivitték a pályáról, ettől kezdve 10 emberrel játszott az Ujpest. Ezután váltakozó játék alakult ki, amelynek során két sarokrúgás volt az Ujpest ellen. A 43. percben Balogh a büntetőn belül kézzel érintette a labdát, de a megítélt 11-est Takács a kapu mellé lőtte.

    Szünet után Futó is visszajött a pályára s az Ujpest nagy iramba fogott. Az 1. és az 5. percben sarokrúgás volt a heves támadások eredménye. A 8. percben Kállai nagy bombáját kellett Kertesnek ártalmatlanná tennie, majd Zsengellér szabadrúgásból lőtt éles labdáját ütötte ki a debreceni kapus. Az Ujpest mindjobban térfelére szorította ellenfelét. A 10. percben Zsengellér a kifutó Kertesen átemelve a labdát juttatta a hálóba. 4:1. A 14. percben Kállai jól kapura irányított labdája Zsengellér lábán irányt változtatva a kapu mellé került. Az Ujpest tovább szorongatta ellenfelét és további sarokrúgásokat ért el. A 21. percben végre felszabadult a Bocskai az erős ujpesti nyomás alól, de Takács messziről elhibázta a kaput. A 24. percben jó ujpesti támadás után Kocsis lövését Kertes kiütötte ugyan, de a labdára ráfutó Kállai Elekkel és a labdával együtt a hálóba sodródott. 5:1. A 27. percben Kocsis jó beadásából Zsengellér újabb gólt rúgott. 6:1. A Bocskai játékosok mind idegesebbek. A 29. percben Elek messziről hátraadott labdáját Kertes sarokra öklözte. A 32. percben Bocskai támadás alakult ki, de Sziklai Markos jó beadását ártalmatlanná tette, majd Pásztói labdáját fogta biztosan. Ezután néhány jó helyzete volt a debreceni csapatnak, de az ideges játékosok minden helyzetet elrontottak. A játékidő utolsó öt percében újra az Ujpest irányította a játékot. A 42. percben Zsengellér lövése alig került a kapu mellé. Egy perccel később Kertes csak nehezen tudta Kocsis lába elől elszedni a labdát. A játék Bocskai elleni sarokrúgással ért véget.


    MTI Sportkiadás