magyarfutball.hu

Előre FC Békéscsaba - Cegléd FC 2 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2016.01.15, 10:48 (szerk.: 2016.01.15, 11:32)
    A sírból hozták vissza a mérkőzést

    400 néző (Futballévkönyv: 500 néző) Vezette: Saskőy Szabolcs(Farkas Balázs, Móritz László)
    Békéscsaba: Fülöp Róbert 6 - Czipó Zoltán 6 - Valentényi Viktor 6, Kovács Tibor 6 - Balog Zsolt 6, Simon Attila 6, Csipkar Sorin 6, Balogh József 4 (Fazekas Zsombor 71. p.), Szabó Sándor 5 - Boros Richárd 7 (Fórizs Sándor 78. p.), Takács Gábor 5 (Czifrák András 5, 46. p.) Edző: Vágó Attila
    Cegléd: Banó- Szabó Sándor 6 - Lajkovics János 6 - Schultz László 5. Bujáki József 5 (Gligorovics Zoran 5, 56. p.) - Bánföldi Zoltán 5, Major Sándor 6, Petrók Tamás 6, Bagi István 5, Keresztúri András 6 - Schlachtovszky Ádám 4 (Kecskeméti József 67. p.), Kiss Péter 5 Edző: Ványi Zsolt
    Gól: Boros 55. p. , Balog Zs. 57. p. 11-es ill. Petrók 22. p.
    Sárga lap: Bujáki (Balog lerántásáért) 5. p. ; Keresztúri (Valentényi felvágásáért) 13. p. ; Petrók (Csipkart felrúgta) 30. p. ; Valentényi (felrúgta Majort) 38. p. ; Szabó (sípszó után elrúgta a labdát) 64. p.
    Szögletarány: 4:6 (3:1)

    22. p. : Czipó a saját térfelének közepe táján, közel a bal oldalvonalhoz szabálytalankodott, amiért szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. Keresztúri az oldalvonaltól beemelt a túlsó ötösre, ahonnan Kiss visszafejelte a labdát középre, az egyedül álló Petrók elé. A vendégek középpályása senkitől sem zavartatva, 10 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 0-1.
    55. p. : Szabó cselezgetett a 16-os bal sarkánál, majd remekül beadott középre és a jókor érkező Boros a kapu felé rúgta a labdát, ami hozzáért egy védőhöz, sőt még a kapushoz is, ám végül szép lassan átcsorgott a gólvonalon, 1-1.
    57. p. : Csipkar jobb oldali beívelése Boros felé szállt, akit viszont a védők nemes egyszerűséggel ellöktek a 16-oson belül - 11-es. A büntetőt Balog Zs. az elvetődő Bánó alatt lőtte a kapu közepébe, 2-1.

    A mérkőzés első részében egyáltalán nem látszott meg a két csapat teljesítményén, hogy élet-halál harcot vívnának a bentmaradásért. Persze az is lehet, hogy a kívülről kocogósnak tűnő iram a belső nagy drukknak volt köszönhető, egy tény, nem volt látványos és nagyiramú a játék. Sőt, mindkét csapat játékosai sokat hibáztak, ám az enyhe mezőnyfölényt kiharcoló Cegléd egy szép akció végén megszerezte a vezetést.
    Csabai szemüveggel nézve már elúszni látszott az NB I B, ám a fordulás után mintha kicserélték volna a csapatot, egy sokkal harcosabb, gyorsabb lila-fehér gárda lépett a pályára, amelyik egyre-másra dolgozta ki a helyzeteket Banó kapuja előtt. Aztán két perc alatt meg is fordították a találkozó állását. Igaz, ezt követően a Cegléd mindent elkövetett annak érdekében, hogy ismét visszavegyék a vezetést, alaposan beszorították a csabaiakat a saját kapujuk előterébe, akik viszont hősiesen védekeztek, a befelé jövő labdákat rendre kivágták és a publikummal együtt szorítottak azért, hogy minél jobban teljen az idő. Ez a taktika be is jött, így nagy lépést tett a Békéscsaba afelé, hogy megőrizze NB I B-s tagságát, noha a jövő héten még egy nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk.

    Vágó Attila: - Kalapot emelek a játékosaim hozzáállása előtt. Nagy lépést tettünk célunk elérése felé, de még át kell lépni a küszöböt.
    Ványi Zsolt: - A titkos játékvezető-küldést már a héten el kellett volna kezdeni...

    5. Békéscsaba 11 3 4 4 11-13 13
    6. Cegléd 11 4 - 7 11-21 12

    Békés Megyei Hírlap 2000. október 16. ; Futballévkönyv 2001/I