magyarfutball.hu

Előre FC Békéscsaba - BVSC-Zugló FC 0 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2016.01.16, 17:10 (szerk.: 2016.01.17, 10:59)
    Nem érdemelt vereséget az Előre

    1200 néző Vezette: Farkas György (Gyenge Zoltán, Vígh Tibor)
    Békéscsaba: Kurucz Ferenc 5 - Serban Emil 6 - Tóth-Kovács Tamás 6, Kovács Tibor 5 (Boros Richárd 72. p.)- Balog Zsolt 6, Csipkar Sorin 5, Bánföldi Zoltán 7, Udvari Szabolcs 7, Valentényi Viktor 5 (Fehérvári János 5, 55. p.) - Negrau Adrian 6 (Lapsánszki Tamás 81. p), Majchrovics Zoltán 6 Edző: Vágó Attila
    BVSC: Farkas Balázs 8 - Csábi József 6 - Lilik Pál 6, Simon Tibor 6 - Sinkó Balázs 5, Fehér Zoltán 5-2=3, Véber György 5(Gál István 5, 58. p.), Bócz Tamás 6, Lóczi Róbert 6 - Borgulya István 7 (Ugrai Imre 85. p.), Hoffmann Richárd 5 (Zabundu Jean-Pierre 66. p.) Játékos-edző: Simon Tibor
    Gól: Borgulya 43. p.
    Sárga lap: Fehér (Balog lábát összeakasztotta) 17. p. ; Simon (sípszó után elrúgta a labdát) 73. p. ; Sinkó (felrúgta Tóth-Kovácsot) 74. p.
    Kiállítva: Fehér 53. p.
    Szögletarány: 12:4 (6:3)

    43. p. : Hoffmann legurítását Borgulya a jobbösszekötő helyéről, 12 méterről a kimozduló csabai kapus alatt a hosszú sarokba lőtte, 0-1.
    53. p. : A kitörő Bánföldit Fehér a 16-os előtt két lépéssel hátulról elkaszálta, amiért a játékvezető ismét felmutatta a vasutasok játékosának a sárga lapot, s mivel ilyen már volt neki, ezért rögtön a pirosat is.

    Az első játékrész elején mindkét csapat tartózkodóan játszott, ami érthető, hiszen mindkét oldalon sok volt az újonc (a békéscsabaiaknál hat, a vasutasoknál három), ráadásul régen találkozott egymással a két gárda, így kezdetben csak kóstolgatták egymást. Aztán fokozatosan mezőnyfölénybe kerültek a békéscsabaiak és a vendégek egyre inkább a kontrákra építettek. Az iram ekkor már NB I B-s szintnek megfelelő volt és jóval kevesebb hibát vettünk észre, mint az eddigi összes őszi találkozón. Az enyhe hazai mezőnyfölény ellenére egy váratlan góllal megszerezte a vezetést a vasutascsapat.
    A fordulás után már nagyobb iramra kapcsolt a Békéscsaba, amit a mérkőzés végéig még tovább fokoztak. A BVSC labdarúgói kezdetben még szórványos ellentámadásokat vezettek, de a kiállítást követően már csak a védekezéssel és az időhúzással voltak elfoglalva. A csabaiak óriási nyomás alá helyezték a vendégek kapuját, amit csak azért nem sikerült bevenni, mert Farkas Balázs, a 22 éves portás rendkívüli produkciót nyújtott. Minden lövést, közelit, távolit, alsó vagy felső sarkosat hárított.
    Így a vasutasok végül elvitték a három pontot a teljesen újjászervezett Békéscsaba otthonából, de egyáltalán nem szolgáltak rá a győzelemre. Pontosabban a Békéscsaba nem érdemelt vereséget, a vendégek egy szót sem szólhattak volna, ha akár három-négy gólt kaptak volna a második félidőben.
    Ami viszont örömteli, hogy egy jóval harcosabb Békéscsabát láthatott a publikum, amely tudta, hogy mikor és mit akar csinálni, egyszóval a viszonylagos összeszokatlanság ellenére egy nagyon jó teljesítményt nyújtottak a lila-fehérek.

    Vágó Attila: - Nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, ugyanis nem bírtunk Farkas Balázs kapussal. A kiállítás után még nehezebb dolgunk lett, hiszen a vendégek teljesen beálltak a kapujuk elé és mindenki kettőzött erővel küzdött. Mindennél többet mond, hogy a vereség ellenére szurkolóink tapssal köszöntötték a csapatot, ami erőt ad a folytatáshoz.
    Simon Tibor: - Nehéz mérkőzés volt, a régi békéscsabai időket idézte a hangulat.

    4. BVSC 1 1 - - 1-0 3
    ...
    10. Békéscsaba 1 - - 1 0-1 -

    Békés Megyei Hírlap 2000. november 6. ; Futballévkönyv 2001/I