magyarfutball.hu

Sáma KUTE-Kunszentmárton - Előre FC Békéscsaba 2 : 0* 13:00 * törölve

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2016.01.18, 12:43 (szerk.: 2016.01.18, 13:32)
    A védekező taktika sikere

    450 néző (Futballévkönyv: 600 néző) Vezette: Veres László (Kalmár László, Koszó Csaba) 13.00 óra
    KUTE: Rézsó Péter 6 - Hóbel Attila 6, Major László 6, Boros Sándor 6, Kosán István 6 (Rézsó Tamás 6, 57. p.) - Csatlós Tamás 6, Csatlós Csaba 5, Koncz Zsolt 6, Ludasi János 7 (Konka Csaba 94. p.) - Polonkai László 6, Mérész Zoltán 6 (Szalai Botond 84. p.) Edző: Vígh Tibor
    Békéscsaba: Kurucz Ferenc 6 - Tóth-Kovács Tamás 6-2=4, Serban Emil 5, Kovács Tibor 6 - Balog Zsolt 5, Bánföldi Zoltán 6, Csipkar Sorin 5 (Lapsánszki Tamás 63. p.), Udvari Szabolcs 5, Valentényi Viktor 5 - Negrau Adrian 5 (Fehérvári János 77.p.), Majchrovics Zoltán 5 (Simon Attila 69. p.) Edző: Vágó Attila
    Gól: Ludasi 74. p. ; Polonkai 81. p.
    Sárga lap: Udvari (Ludasi elleni szabálytalanságért) 16. p. ;Hóbel (Csipkar után rúgott) 44. p. ; Kovács (Mérész buktatásáért) 50. p. ; Lapsánszki (letalpalta Konczot) 85. p. ; Simon (elkaszálta Csatlós Tamást) 93. p.
    Kiállítva: Tóth-Kovács 56. p.
    Szögletarány: 7:8 (2:2)

    56. p. : Kosán hozta fel a labdát a bal oldali partvonal mellett és becsúszva továbbjátszotta már, amikor Tóth-Kovács szintén becsúszva, szemből érkezett és eltalálta a hazai játékost. A játékvezető előnyszabályt alkalmazott (jól), s a támadás végén Csatlós T. óriási helyzetben, 15 méterről fölé durrantott. Veres játékvezető ezután Tóth-Kovácsnak egyből felmutatta a piros lapot (a szabálytalanság nem tűnt szándékosnak, de sérülést okozott). Kosánt a mentő vitte el és emiatt öt percet állt a játék.
    74. p. : Serban nem találta el jól a labdát a felszabadításnál, Ludasi rácsapott a bal oldalon, akit Valentényi csak ímmel-ámmal támadott meg, így a középpályás 21 méterről védhetetlenül bombázott a bal alsó sarokba, 1-0.
    79. p. : A hetedik hazai szögletet követően az ötös magasságában Boros emelkedett középen a legmagasabbra és a felső lécre fejelt.
    81. p. : Ludasi ívelt balról keresztbe, a labdára Polonkai csapott rá a hosszú oldalon és kissé éles szögből, mintegy 6 méterről jobbal a léc alá vágta a labdát, 2-0.

    Az Előre FC egy hete a BVSC-t lefocizta és akkor ez eredményben nem mutatkozott meg. Vágó Attila most abban bízott a mérkőzés előtt, hogy az utóbbi is megváltozik és ez pontokban fog realizálódni. Ebben bizakodott a szépszámú békéscsabai szurkolósereg is, amely nem sokkal a kezdés előtt megjelent a kunszentmártoni pályán és hallatta hangját.
    Szép támadással nyitott a hazai együttes, amelynek végén Csatlós Cs. ijesztett rá Kurucz kapusra. A Kunszentmárton beállt a saját 16-osa és kapuja elé, tíz emberrel védekezett, kontrákkal próbálkozott, ám mivel csak Mérész maradt elöl, kicsi volt ezek hatékonysága, illetve a csabai középpályások már csírájában elfojtották a hazai akciókat. A másik oldalon is hiába volt a jószerivel egykapus játék, a 16-oshoz érve elfogyott a tudomány, az átlövések pedig célt tévesztettek. Mindez azt eredményezte, hogy maradt a mezőnyjáték, kevés helyzettel, leginkább a hazaiak térfelén.
    Viszonylag könnyű helyzetben voltak a szentmártoni védők, hiszen a széleket elfelejtették alkalmazni a csabaiak, főleg az volt érthetetlen, hogy Balog Zs. gyorsaságát miért nem igyekeztek kihasználni a csapattársak. Így aztán maradt az egész játékrész végéig a csabai nyomás, különösebb ziccer nélkül.
    A második játékrészt az eddigieknél nagyobb lendülettel kezdte a vendégegyüttes és az 51. percben már-már mindenki gólt kiáltott Bánföldi ötméteres fejesénél, Rézsó kapust kivéve, aki páratlan robinzonáddal hárított. Aztán a helyi nézők már azt kezdték fogalmazni magukban, hogy a meccs végén jó lesz a döntetlen is, az 56. perc azonban Tóth-Kovács piros lapját hozta és egyben ez a fordulópontot is jelentette.
    A hazaiak az emberelőny tudatától mintha megtanultak volna focizni és kijöttek saját kapujuk előteréből. A góljukhoz mégis Serban eddigi egyetlen hibája szükségeltetett, miután a védő röviden szabadított fel. A találat után összeroppant a tíz emberrel játszó Előre és egy korszerű támadás végén növelte előnyét a hazai csapat.
    Furcsa volt a mérkőzésen látott kettősség. A kiállításig a hazaiaknak a taktikájukból kifolyólag tulajdonképpen esélyük sem volt a gólszerzésre, míg a vendégek a kiállítás után fogtak padlót. Végül egy jól eltalált lövés döntött a lelkesedésből jelesre vizsgázó hazaiak javára, amelyet a végén még Polonkai fejelt meg.
    A békéscsabaiak eddigi két mérkőzése után elmondhatjuk: ügyesen focizgatnak, csak éppen eredménytelenül.

    Vígh Tibor: - Szenvedtünk, küszködtünk, aztán a kiállítást követően szép gólokat rúgtunk.
    Vágó Attila: - Az első félidőben látottak után nem gondoltam volna, hogy a szünet után ekkora fordulatot vesz a mérkőzés.

    3. Kunszentmárton 2 1 1 - 2-0 4
    ...
    11. Békéscsaba 2 - - 2 0-3 -

    Békés Megyei Hírlap 2000. november 13. ; Futballévkönyv 2001/I
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.12.09, 16:19
    A Kunszentmárton csapata idény közben visszalépett ezért eredményeit törölték.