magyarfutball.hu

Csepel-Auto Trader - Békéscsabai Előre FC 0 : 2 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.04.20, 09:48 (szerk.: 2017.04.21, 15:26)
    Visszavágtak a lila-fehérek

    9. p. Szöglet után Malesa a kaputól öt méterre lyukat rúgott, így megmenekült az Előre kapuja a góltól.
    21. p. Tóth egy előrevágott labdával megugrott, lefutotta a védőket s mintegy 14 méterről a jobb alsó sarokba bombázott, 0-1.
    27. p. Szenzáció történt! A kilencedik csepeli talpalást végre megtorolta Szabó játékvezető.
    36. p. Udvari adott be jobbról és a jó ütemben érkező Tóth az ötösről a kapusba vágta a labdát. Nagy gólszerzési lehetőség volt.
    39. p. Bánföldi vezette be a baloldalon a büntetőterületre a labdát, felnézett, látta, hogy Szoboszlai jobbról érkezik és jó ütemben passzolta neki a labdát, amelyet az utóbbi 10 méterről, hatalmas erővel a kapu bal oldalába lőtt, 0-2.
    46. p. Nagy kapu előtti kavarodás után üggyel-bajjal tudott csak tisztázni a csabai védelem.
    78. p. Szoboszlai mintegy 25 méterről váratlanul megcélozta a kaput, hatalmas erejű lövése a bal kapufa és a keresztléc találkozásáról pattant vissza a mezőnybe.
    90. p. Tóth a felezővonalnál labdát szerzett, egyedül robogott a csepeli kapura, elhúzta a kapus mellett is a labdát, ám nem lőtt azonnal az üres kapuba, így kisodródott és odalett az újabb gólszerzési lehetőség.

    Asszisztensek: Kóródi II László, Tóth Sándor
    Sárga lap: Várszegi (szövegelésért), Szirtesi (gáncsolásért), Tóth (szövegelésért), Simon (gáncsolásért), Bujáki (talpalásért), Udvari (szövegért).

    A nézőtéren zúgott a Hajrá lilák. Úgy tűnik, az Előre játékosaira ez jó hatással volt, mert azonnal támadólag léptek fel. A csepeliek csak olykor-olykor tudtak átjönni a csabai térfélre, ám az első lehetőségükből majdnem megszerezték a vezetést. A hatalmas víztócsákkal tarkított, mély talajú pályán többnyire a lila-fehérek akarata érvényesült, a csepeliek csak szórványos kontratámadásokat tudtak vezetni, amelyek különösebb veszélyt nem jelentettek a csabai kapura. Rendkívül feltűnő a bíráskodás. A találkozó elején sorra maradtak megtorlatlanul a csepeli térfélről szándékos talpalások, ha bármelyik hazai játékos ezen a mély talajon elcsúszott úgy, hogy a közelében volt csabai játékos, azonnal harsant a sípszó, míg ugyanez a másik oldalon csak nagy ritkán történt meg.
    Mindettől függetlenül az Előre nagyon okosan, taktikusan és jól játszik. Félidőbeli kétgólos előnye teljesen megérdemelt.

    Fordulás után a hazaiakat a kettős csere felrázta és egy időre beszorították a békéscsabaiakat a kapujuk elé, szinte alig tudott átmenni a térfélen a lila-fehér együttes. Ám a hazaiak mezőnyfölénye eléggé passzív volt. A csepeli fölény később is megmaradt, ám egyre többször tudott kiszabadulni a szorításból a csabai gárda és veszélyes támadásokkal igyekezett bevenni a hazaiak kapuját. Ám ezek az akciók már nélkülözték a tökéletes összpontosítást s így nem született újabb gól.
    A második félidőben feltűnő volt a csabai védő térfélről, hogy gyakorta feleslegesen, vaktában vágták ki a labdát ahelyett, hogy nyugodtan kivezették volna a 16-osukról és támadást vezethettek volna.

    Összességében a nagy iram mellett küzdelmes és jó mérkőzést láthattunk, amelyen a második félidei néhány megingástól eltekintve az Előre nagyobb játéktudása érvényesült és így nagyon értékes három bajnoki ponttal tartotta meg vezető pozícióját a táblázaton a viharsarki együttes.

    Jó: Kovács, Mogyorósi, Ughy, Lukács, ill. Fekete, Gabala, Simon, Szoboszlai, Tóth, Bánföldi.

    1. Békéscsaba 26 16 5 5 56-29 53
    ...
    5. Csepel 26 12 4 10 53-44 40

    Békés Megyei Hírlap 2002. április 15. (Könczöl László)