magyarfutball.hu

ESMTK-Hungaro Casing - Szolnoki MÁV FC-Neusiedler 4 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB I/B Keleti Csoport 2001/2002, 9. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 500
  2. Új Néplap: 600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.03, 16:08 (szerk.: 2017.10.03, 17:45)
    ESMTK-Hungaro Casing - Szolnoki MÁV FC-Neusiedler 4-2 (0-2)
    Pesterzsébet, 600 n., v.: Ábrahám 7 (Balajti, Kiss N.)
    ESMTK: Frank 8 - Túri 6 - Czakó 5, Vass 6, Takács 6 - Péter 7, Lukács 5 (Labanics 6., 45.), Majsai 4 (Szőke 7, a 45.), Kalóczkai 5 (Páczi a 68.) — Fehér 7, Farkas 7. Edző: Pál József.
    Szolnok: Rézsó 5 - Ivitz 4, Antal 4, Kádár 5 (Gelbman a 61.), Romanek 4 - Fedor 4, Bábik 5 (Sinkó a 76.), Novák 6, Pelles 6 (Bány 4, az 52.) - Kotula 4, Németh 6. Edző. Csábi József.
    Gólszerzők: Németh a 23., 38., Szőke a 49., Farkas a 70., Fehér a 72., Szőke a 89. percben Sárga lap: Bábik a 24., Péter a 44., Novák az 56., Antal a 78. percben
    23. perc: Kotula a jobbösszekötő helyén szöktette Némethet, a szolnoki fiú Takácsot maga mögött hagyva, 12 méterről gurított a jobb sarokba., 0-1.
    38. perc: Bábik három hazai játékos közül játszotta tisztára magát a jobb oldalon, beíveléséből Németh fejelte léc alá a labdát, 0-2.
    49. perc: A kaputól 30 méterre jobbról Fehér nyeste kapu elé szabadrúgásból a labdát, az egymásra váró védők között Szőke az ötösről fejjel szépített, 1-2.
    70. perc: Labanics húszméteres bombája a felső részről visszapattant a kapu elé 10 méterre, ahonnan Farkas előrevetődve fejelt a bal sarokba, 2-2.
    72. perc: A 34 esztendős Fehér a fél vonalról sprintéit Péter keresztlabdájára, amit elvitt a kifutó Rézsó mellett, majd az üres kapuba helyezte, 3-2.
    89. perc: Fehér balról begurított Szőke elé, a csatár már az átvétellel becsapta Antalt, így aztán a kapu elé érve könnyedén gurított a bal sarokba, 4-2.
    Az egykoron Szolnokról indult válogatott futballista Pál József első idei hivatalos edzői dirigálása mellett az erzsébetiektől csupán Fehér tartózkodott elöl stabil támadóként, ezért félő volt, hogy mindezen felbuzdulva, a Neusiedler elfelejt védekezni és a hazai kontrákhoz túl nagy területet hagy felügyelet nélkül. Húsz perc után kiegyenlítetté vált a játék, sokat javult a színvonal azzal, hogy a hazaiak felbátorodtak. Szolnoki szemszögből jól tették, hiszen a mozgékony Németh gyorsan gólokra váltotta a pályaválasztó szellős védekezését. Ebben a játékrészben párharcban és versenyfutásban is jobbnak bizonyult a Tisza-parti gárda, a technikát Pelles és Novák képviselte részükről. A hazaiaknál csupán Frank kapus nyújtott kiemelkedőt azzal, hogy biztos gólhelyzeteket hárított, kitűnő érzékkel.
    Szünet után egy támadóval és két középpályással frissített a dél-pesti alakulat, nyilván a pontmentés szándékával. Szőke egy ártatlan szabadrúgás után túl hamar szépített, és miután Pelles majd Kádár is megsérült, komor felhők gyülekeztek a szolnoki térfél fölött. Miért engedett ki szorításából a MÁV? - kérdezték a fővárosba kiránduló szolnoki szurkolók, akik nem hittek a szemüknek a 70. és a 72. perc eseményeinek láttán. És amit még ezek után Kotula kihagyott a kapussal szemben, hát nem csoda, hogy csak legyintettek a hármas sípszó után.
    Valljuk be, igazuk van, hiszen a jobb sorsra érdemes kék-sárgák immár krónikus betegségben szenvednek, már nehéz összeszámolni, hogy hány győzelemre álló meccsüket dobták oda felelőtlenül.
    Ábrahám Attila játékvezető nem nyúlt bele az eseményekbe, de a szünet után mintha átvette volna a hazaiak lelkesedését.
    Pál József: - Mivel szolnoki vagyok, az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Elismerem, számomra csoda, hogy egy ilyen csapat ellen mindössze 45 perc alatt fordítani tudtunk.
    Csábi József: - Nem gondoltam volna, hogy ekkorát fordul a világ velünk a második félidőben. Csak gratulálni tudok a győztes csapatnak.

    Forrás: Új Néplap, 2001-09-24