magyarfutball.hu

FC Eger - Békéscsabai Előre FC 1 : 2 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2023.08.27, 22:59 (szerk.: 2023.09.23, 14:26)
    A Békéscsaba idegenben is hozza a jó formáját
    Keresztúri András remekelt
    Eger - Békéscsaba 1-2 (0-1)


    Eger, 600 néző
    Vezette: Drucskó (Farkas Gy., Ottó)
    A mérkőzés osztályzata: 4
    Eger: Molnár 6 - Földvári 5, Kellner 6, Horváth T. 6, Filó 5 - László 5, Szabó J. 7, Zahorecz 6, Herold 5 - Szarvas 5, Truczka 6. Vezetőedző Szentes Lázár
    Békéscsaba: Csirics 6 - Balog Zs. 5, Fehér 5, Gabala 6, Bujáki 6 - Szabó S. 5, Simon 5, Bánföldi 6, Valentényi 5 - Hoffmann 6, Keresztúri 7. Vezetőedző Dajka László
    Csere: Földvári helyett Domán (5) az 53., Szarvas helyett Kasza (5) az 57., Truczka helyett Ördög (-) a 74. percben
    Szabó S. helyett Szoboszlai (5) az 53., Valentényi helyett Futaki (-) a 65., Hoffmann helyett Popovits (-) a 76. percben
    Gól: Keresztúri a 32. percben a jobb sarokba rúgta a Hoffmann buktatásáért megítélt 11-est (0-1).
    Bánföldi az 51. percben három méterről passzolta a kapuba a Molnárról kipattanó labdát (0-2). Truczka az 53. percben két méterről továbbította a kapuba Szarvas átadását (1-2)
    Sárga lap: Molnár (elhúzta Hoffmann lábát) a 32., Szarvas (késleltette a szabadrúgást) a 41., Domán (buktatta Szoboszlait) a 92. percben.
    Szögletarány: 6:6 (5:3)
    Így bíráskodott (5): Drucskó Jánosnak bőven voltak vitatható ítéletei, még olyan is, amivel a végeredményt befolyásolta. A 11-est nagyon bátran befújta, az egriek lesgóljánál Farkas partjelzőre támaszkodott, így utána szinte csak a népharag kísérte minden ítéletét.
    képA békéscsabaiak ásza, Keresztúri András (kockás mezben) szerezte a vezető gólt (Fotó: M. Németh Péter)
    Kiegyenlített küzdelemben szerzett vezetést a Békéscsaba, míg az Eger csak a szünet után játszott nagyobb sebességgel.
    Szarvas Zsolt egyenlített, de általános meglepetésre Drucskó József bíró les címén érvénytelenítette a találatot. Közben az egriek az ítéleten tűnődtek, kettőre növelte előnyét a listavezető, ám mégsem maradt el az egri válasz.
    További gólok már nem születtek, de helyzet mindkét kapu előtt adódott.
    A döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének.

    Mestermérleg
    Szentes Lázár: - Sovány vigasz, de mi mindent megtettünk a győzelemért, mégis kikaptunk. Dajka László: - A jól játszó Eger otthonában sikerült győzni, bár kettő-nullás vezetésünk után mi tettük nehézzé a helyzetek alapján megérdemelt sikert.

    1. Békéscsaba 7 5 2 - 16-6 17
    2. Eger 7 4 1 2 13-13 13

    Nemzeti Sport, 2001. szeptember
    Még a jót is elrontották az ítészek
    Átlagot meghaladó színvonalú és izgalmas mérkőzésen: Eger - Békéscsaba 1-2 (0-1)


    ...

    A gólok története:
    A 32. percben Hoffmann vezette kapura a labdát, elhúzta Molnár mellett, de közben hosszan szöktetett, majd nagyot esett. A kapussal történt ütközést a játékvezető 11-esnek minősítette, amit Keresztúri nagy nyugalommal értékesített, 0-1.
    Az 51. percben Keresztúri húzott el a bal oldalon, lapos lövését Molnár csak kiütni tudta, így Bánföldinek könnyű dolga volt közelről a kapuba továbbítani, 0-2.
    Az 53. percben Truczka szerezte meg a Szarvastól érkező labdát és Csirics mellett két lépésről a hálóba gurított, 1-2.

    Látható igyekezettel kezdtek a csapatok, s végig minden idegszálukkal a gólszerzésre összpontosítottak a játékosok. Ettől lett az átlagot messze meghaladó színvonalú a csoport rangadója, izgalmakban sem volt hiány. Két szöglettel indítottak Heroldék, a másik oldalon Molnár tisztázott bátor vetődéssel.
    Szarvas nem vállalta el, hogy kapásból rászúrja az érkező labdát, így odaveszett a lehetőség.
    Az egri középső védők szigorúan őrizték a csabai ékeket, Kellnernek és Horváth T.-nek nem volt könnyű dolga Keresztúri és Hoffmann semlegesítése.
    A folytatásban Szarvas lőtt fölé, majd Hoffmann mellé. Azt követően Hoffmann került ziccerbe, Molnár vetődött, minthogy az a dolga. Ezeken az eseteken - történjen közben bármi - rendre a kapus veszít. Drucskó szerint most is a hálóőr vétett.
    Fordulás után előbb László fejesét, majd Truczka lövését védte bravúrosan a csabai kapus.
    Az 50. percben a belsők közül Szarvas érte utol a balról érkezett labdát és passzolt a hálóba, de hiába. Farkas György asszisztens lest jelzett.
    Érthető zavart váltott ki a hazaiakból az érvénytelenített gól, amit nyomban kihasznál a rutinos Keresztúri és Bánföldi.
    Erre is érkezett egy kontra, Truczka bekotorta a labdát a kapuba, s azzal szépített az Eger. Újra nyílt lett a meccs.
    Fél óra volt még hátra a találkozóból, ám az eredmény már nem változott, pedig mindkét csapat vezetett ígéretes támadásokat. Ide-odahullámzott a játék, érdekfeszítő volt az egyébként sportszerű összecsapás. Az „életveszélyes” Keresztúri gurított még egy kapufát, de semmi nem vette el az egriek kedvét, volt esély az egyenlítésre. A legnagyobb is kimaradt azonban, mert Kasza hiába emelt középre, Ördög a
    kaputól 6 méterre - tiszta helyzetben - nem találta el fejjel a labdát.
    kép
    A mérkőzés legvitatottabb jelenete: Szarvas lábáról már a hálóba tart a labda, ám a háttérben Farkas partjelző az akcióról lemaradva lest jelez. (fotó: Pilisy Elemér)

    Nem érdemelt vereséget a végig nagy odaadással játszó, egyre fiatalabb összetételű Eger, teljesítményével egy pontot feltétlen megszolgált a gárda, ám nem jött össze még a döntetlen sem.
    Nem lehet tudni, hogy miként alakulnak a dolgok, ha Szarvas szabályosnak látszó gólját megadja Drucskó, a játékvezető és az asszisztense közel sem teljesített a csapatok szintjén. Némi vigasz a hazaiaknak, hogy a bajnokjelöltnek számító Békéscsabától kaptak ki remek küzdelemben. Keresztúri nagy értéke a listavezetőnek.
    A hazai közönség a vereség ellenére jól szórakozott, az egyre növekvő számú ifjú szurkolói gárda még a mérkőzést követően is éltette kedvenceit. Igaz, Drucskót sem felejtette könnyedén.
    Egyénileg Molnár hozta jobbik formáját, a hátvédsor erőssége Kellner és Horváth T. volt. Középen Szabó J. és Zahorecz óriási munkát végzett, László és Herold ígéretesen mutatkozott be úgy, mint a kezdőcsapat játékosa. A csatárok szünet után mutattak többet, Truczka ismét feliratkozott a góllövőlistára.

    Heves Megyei Hírlap, 2001. szeptember 10.
    Az egrieken (az) Ördög sem segített
    FC Eger-Előre FC Békéscsaba 1-2 (0-1)


    NB I. B-s labdarúgó-mérkőzés, Eger, 600 néző
    Vezette: Drucskó (7) (Farkas Gy., Ortó)
    FC EGER: Molnár 7 - Földvári 5, Kellner 7, Horváth T. 6, Filó 6 - László 5, Szabó J. 5, Zahorecz 6, Herold 6 - Szarvas 5, Truczka 6. Vezetőedző: Szentes Lázár.
    BÉKÉSCSABA: Csirics 7 - Balog Zs. 7, Fehér Zs. 7, Gabala 6, Bujáki 7 - Szabó S. 6, Simon 7, Bánföldi 8, Valentényi 6 - Hoffmann 6, Keresztúri 7. Vezetőedző: Dajka László.
    CSERE: Földvári helyett Domán (5) és Szabó S. helyett Szoboszlai (7), mindkettő az 53., Szarvas helyett Kasza (5) az 57., Valentényi helyett Futaki (-) a 65., Truczka helyett Ördög (-) a 74., Hoffmann helyett Popovits (-) a 76. percben.
    GÓLSZERZŐ: Keresztúri (11-esből) a 32., Bánföldi az 51., Truczka az 53. percben. SÁRGA LAP: Molnár a 32., Szarvas a 4., Domán a 92. percben.
    SZÖGLETARÁNY: 6:6 (5:3)

    Az egri „vár” bevételére készült szombaton az Előre FC Békéscsaba, amely az idei bajnokságban még nem talált legyőzőre. A rendkívül hideg, esős időben a hét elején még a válogatottnál ténykedő Dajka László csapata teljesen új szerelésben, lila-fehér kockás mezben futott ki a pályára.
    Az első támadásokat a hazaiak vezették, s a 4. percben már a második szögletnél tartottak. Ekkor azonban Keresztúri egy tizenhét méteres jó lövéssel jelezte az egrieknek, jó lesz, ha a védekezésre is odafigyelnek.
    A 7. percben mintaszerű támadás futott a bal szélen, amelynek végén a békéscsabai gólkirály passzolt középre, az érkező Bánföldi az öt és feles sarkáról a kimozduló kapusba lőtt.
    Két perccel később Szarvas törhetett volna Csirics kapuja felé Szabó indításával, de a labdaátvétel nem sikerült, így odalett a lehetőség.
    A 19. percben Simon jobb szélre kitett labdáját ívelte középre Bánföldi, amit Hoffmann sarokkal küldött a kapu mellé.
    A 24. percben ismét Szarvas kapott jó indítást, amelyet ezúttal jól játszott meg. Fehér mellett elhúzta a labdát, majd tizenöt méterről csúnyán fölédurrantott.
    A következő percben Bánföldi ugratta ki két védő között Hoffmannt, a csatár pedig tizennégy méterről a bal kapufa mellé gurított.
    A 32. percben Keresztúri keresztlabdájával futott el a bal oldalon Simon, majd Hoffmannt hozta játékba. A csatár hét méterre a kaputól Molnár mellett is elhúzta a labdát, miután az egri portás ugyanezt tette a csabai csatár lábával. (A piros lapot érő megmozdulást Drucskó sárgával honorálta.) A jogos büntetőt Keresztúri biztosan lőtte a kapu bal oldalába, 0-1.
    A gól után kicsit megzavarodott a hazai csapat, s kisebb elánnal szervezte támadásait, így a Békéscsabának nem sok esélye maradt a kontrázásra, s inkább a pálya középső részén folyt rendkívül küzdelmes csata.
    A MÁSODIK FÉLIDŐ egri helyzettel kezdődött, Herold beadását László nyolc méterről a jobb alsó sarok felé fejelte, de Csirics óriási bravúrral szögletre ütötte a labdát.
    Két perccel később Herold futott el a bal szélen, megpróbált középre adni, de a labda levágódott Balogról, amire ismét lecsapott a középpályás és a kifutó Csirics mellett tovább pöckölte azt. A kapu előtt guruló labdára Szarvas csapott le, és négy méterről a hálóba lőtte. Drucskó játékvezető - asszisztense jelzésére - les címén érvénytelenítette a találatot.
    Két perc múlva szögletet végzett el a hazai csapat, s a kifejelt labdával Bánföldi futott végig a pályán, majd a tizenhatos előterében Keresztúrit ugratta ki a bal oldalon. A csatár kisodródott helyzetben vette célba a kaput. A lövést Molnár ugyan hárította, de a kipattanó Bánföldi elé került, aki hat méterről a hálóba passzolt, 0-2.
    Nem sokáig örülhettek kétgólos vezetésüknek a vendégek, mert az 53. percben Szarvas húzott el a bal oldalon, hat méterre a kaputól a kifutó Csirics mellett középre passzolt, ahol Truczkának nem volt más dolga, mint a hálóba lőni a labdát, 1-2.

    A szépítő találat után ha lehet, még nagyobb sebességre kapcsoltak az egriek, amivel nagyobb teret adtak a vendégeknek a kontrázásra. Ezekben a csabai akciókban szinte mindig benne volt a gól lehetősége, míg a hazaiak alig jutottak el a csabai tizenhatoson belülre.
    A 62. percben Bánföldi jobb oldali szabadrúgását Fehér fejelte a bal kapufa tövéhez, Molnár bravúrral védett.
    Hat perccel később Keresztúri futott el a bal szélen, középre adását Hoffmann szorongatott helyzetben az oldalhálóba lőtte.
    A 77. percben ismét Keresztúri villant, a tizenhatos vonaláról megindulva az öt és feles sarkáig cselezte magát, majd estében a hosszú sarok felé rúgta a labdát. A berobbanó Popovits éppen lemaradt róla, így a lövés a kapufáról perdült tovább.
    A 82. percben a mérkőzés egyik legnagyobb helyzetét hagyták ki a hazaiak. Kasza adott jobbról középre, ahol a kaputól hat méterre teljesen üresen álló Ördög a labda mellé fejelt...
    Az ellentámadásból ismét Keresztúri került ziccerbe, de a lövés pillanatában Kellner becsúszva szögletre mentett.
    Az utolsó percekben növelhette volna előnyét az Előre, amikor Bánföldi, Popovits és Keresztúri iramodott meg három védővel szemben. Bánföldi ügyesen hozta helyzetbe jobb oldalon Popovitsot, de ő tíz méterre a kaputól, óriási ziccerben Keresztúrival akart újabb gólt rúgatni. Mivel átadása hosszúra sikeredett, odalett a helyzet.

    Az NB I. B rangadóján szenzációs mérkőzést produkált a tabella első két helyezettje. A végig nagy iramú, nyílt találkozón mindkét csapat a gólszerzésre és a győzelemre törekedett, amiért minden dicséretet megérdemelnek.
    Az Eger FC-ben egy jól szervezett, remek játékosokból álló egységes csapatot ismerhettek meg a csabaiak. Ennek ellenére a lilák győzelme - a helyzetek alapján - mindenképpen megérdemelt. Ha minden találkozón ilyen színvonalas futballt látna a közönség, bizonyára hétről hétre tele lennének a futballpályák lelátói...
    Drucskó játékvezető több apró hibát is vétett, s mindkét oldalra tévedett ítéleteivel. Az egriek meg nem adott góljánál elfogadta a vonalban helyezkedő partjelzője ítéletét, ezért pedig nem érheti támadás.
    (Malatyinszki András)

    Békés Megyei Nap, 2001. szeptember 10. (Arcanum DT)